Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Rendőrségi feljelentés a szórólap miatt

Kapuvár - Egy, a kapuvári Lumniczer-kórházban terjesztett szórólap szerint a képviselő-testület „magánkézbe akarja átjátszani" az intézményt, ezáltal veszélybe sodorva nemcsak a meglévő kórházi, hanem a járóbeteg-ellátást is.
A városháza szerint a szórólapok valótlan állításokat tartalmaznak, ezért ismeretlen tettes ellen – rágalmazás miatt – rendőrségi feljelentést tettek.

A szórólappal és tartalmával kapcsolatban a kapuvári városháza sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz.

„Tisztelt Kapuváriak!
Tudomásunkra jutott, hogy a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet kartonozójában és az intézményben – „Figyelem" címmel – szórólapot osztanak a dolgozók és a betegek körében.
A szórólap olyan valótlan állításokat tartalmaz, amelyeket a városháza nem hagyhat szó nélkül.
A képviselő-testület szavazása, a kórház igazgatói állására kiírt pályázat kapcsán, eredménytelenül zárult. Az intézmény vezetését az érvényben lévő megbízás alapján továbbra is dr. Benedek Zoltán látná el, aki azonban három nappal később írásban benyújtotta lemondását. A Lumniczer-kórházat ezek után dr. Balázsfényi László jelenlegi igazgatóhelyettes irányítja. Az igazgatói állás betöltésére a pályázatot újra kiírják.
Úgy gondoljuk, hogy a városvezetés és a képviselő-testület az elmúlt két évben mindent megtett azért, hogy az aktív ágyait elvesztett kórházunk újra életképes legyen és jó színvonalon szolgálja a kapuvári és környékbeli betegek ellátását. Erre jó esélyt biztosít a két nagy pályázatunkon (angiológia, járóbeteg-központ) lehívható, több mint másfél milliárd forintos támogatás.
A szórólapon állítottakkal ellentétben a képviselő-testületben fel sem merült a kórház magánkézbe adása, sőt, határozat született arról, hogy a kórház eszközei sem értékesíthetők, még azok sem, amelyek az aktív ágyak megszűnésével használaton kívülre kerültek. Mivel az önkormányzat mint fenntartó nyújtotta be az előbb említett pályázatokat – és vállalta a tízszázalékos önrészt (mely csak önkormányzatoknak ekkora mértékű) –, a privatizáció lehetősége ki is van zárva."

A fent említett járóbeteg-ellátó központ fejlesztési pályázaton elnyert (Kisalföld, 2008. augusztus 13.) 791 millió forintos támogatás egyértelműen cáfolja azt az állítást, hogy veszélybe kerülhet a járóbeteg-ellátás és „a kórház átalakítása miatt csak jól jövedelmező rehabilitációs központ lesz".

A szórólapon lévő állítások oly mértékben alaptalanok, hogy a város vezetése ismeretlen tettes ellen – rágalmazás miatt – rendőrségi feljelentést tett.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. P. mester 2008. augusztus 18. 10:48
  „Látom, itt is van ám színvonal!”
 • 26. sima kutya 2008. augusztus 18. 08:44
  „25. Köszi, de meghagyom neked! üdv!”
 • 25. kóbor kutya 2008. augusztus 18. 07:01
  „24. Látom megtetszett a nevem!Használd nyugodtan! Tégedet már ugy is kezdenek kiutálni innét!
  üdv! az igazi kóbor kutya”
 • 24. kóbor kutya 2008. augusztus 17. 21:34
  „23. ;) A tudás hatalom......... :) lényeg, hogy higgyünk "Kapuvári"-nak és ne bántsunk senkit, ha valaki ezen a nicken ír valami hülyeséget.”
 • 23. kóbor kutya 2008. augusztus 17. 20:24
  „22. Ajaj! Ha tudnád amit én...............”
 • 22. kóbor kutya 2008. augusztus 17. 19:14
  „kóbor kutya: nem hinném, tényleg lehet más nevén is írni -amint látod-, ehhez se kell több ész, mint egy rejtett IP címhez :D :D”
 • 21. kóbor kutya 2008. augusztus 17. 18:57
  „Kapuvári!
  Mi van? Bekakiltál, hátha mégis megtudják, hogy ki vagy?
  D:D:D:”
 • 20. Kapuvári 2008. augusztus 17. 08:51
  „Ezúton jelezném,hogy,, Kapuvári" néven több hozzászóló is ír, ezért ne egy személyhez kössék a hozzászólásokat!”
 • 19. Magyar Attila 2008. augusztus 16. 15:36
  „Kedves Kapuvári

  Kicsit zavaros a hozzászólása, bár tény, hogy fájó problémákat is említ.

  Beszélhetünk a hiányról, például úgy, pont emiatt nem tudjuk megcsinálni az utakat, felújítani az épületeket. Amit az adófizetők fizetnek (és nem vándorol el a központi költségvetésbe) az messze messze nem elég arra, hogy a város intézményeit működtetni tudjuk. Az Égés utca meg lett csinálva, az utóbbi hetekben nyilván másfele járt quadozni. Ha Ön szerint nem kell sehova pályázni, akkor Ön nincs tisztában a város (mint közösség) pénzügyi lehetőségeivel és kötelezettségeivel.

  Személyt érintő felvetésre más nevében nem reagálnék, kérem keresse meg a képviselő urat ez ügyben.

  Üdvözlettel”
 • 18. Magyar Attila 2008. augusztus 16. 15:23
  „Tisztelt Moderátor, Szerkesztő!

  A moderálással kapcsolatos észrevételhez kapcsolódnék. Valóban nem szerencsés, ha egy egy hozzászólás úgy kerül moderálásra, hogy nyom nélkül, teljes tartalmában törlésre kerül. Már csak azért sem, mert sokan a comment sorszámával hivatkoznak egy egy korábbi bejegyzésre.

  Szerintem a durva szóhasználatot, a sértő és személyeskedő hozzászólásokat, a magánszférához való jogot sértő bejegyzéseket valóban moderálni kell, de sok esetben elegendő lenne a durva szavak kicsillagozása, esetleg egyes mondatok törlése. Természetesen a moderálás tényét és indokát pedig fel kellene tüntetni.

  Tudom, hogy időigényesebb, mint simán kitörölni, de szerintem sokkal jobban szolgálja a szólásszabadság és nyilvánosság nemes célját. :)”
 • 17. Kapuvári 2008. augusztus 16. 14:52
  „Ez már nevetséges, ami itt megy!
  Megint a pártpolitika, és természetesen a város vezetése is egy rakás kaki! Miért nem beszélnek a hiányról??? A városban az utakat kéne megcsinálni, és nem pedig pályázatokra várni, az adófizetők minek fizetnek? Azért, hogy a díszhuszárok zsebébe menjen az összeg? Az égés utca is olyan már, hogy csak quad-al lehet közlekedni ott, ideje felújítani az utat!
  Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő is mit tevékenykedik? Semmit.... semmit nem lehet a keze nyomához írni, mert megkapja a nagy pénzt, aztán csókolom! Mennyit is dolgozik hivatali időben? Sajnos sok a kérdés, amikre nincs válasz....mocskok!”
 • 16. P. mester 2008. augusztus 16. 08:17
  „T. moderátor!

  Még mindig nem kaptam választ

  vö. 11-es komment”
 • 15. kisnyul 2008. augusztus 15. 18:57
  „Akkor javítok névtelen! Miért írtak ki pályázatot? Nem volt jó a jelenlegi igazgató? Vicces amit reagált, vagy nem érti miről van szó;)”
 • 14. Kapuvári 2008. augusztus 15. 16:34
  „Én nem tudom,hogy itt a fórumon egyesek kivel küzdenek, hogy 2:0, 3:0 meg ilyenek!A város vesztésre áll, ez biztos!”
 • 13. wass 2008. augusztus 15. 13:25
  „"Mi az hogy ismeretlen tettes ellen?Ki kell kérdezni azt,aki osztogatja,hogy ki adta a kezébe!"

  Mint ahogy a rendelőintézetben, úgy a húsgyárban is ki volt téve a faliújságra, senki sem tudja ki rakta oda... persze név nélküli volt a szórólap, ami nem meglepő, hiszen egy valós tüntetésnek lenne szervezője (pár ember vagy vmi egyesület...stb)


  "Valami igazságtartalma lehet a dolognak,mert ilyenkor szoktak a ,,nagyok" ismeretlen tettes ellen feljelentgetni!"

  Milyen érdekes, hogy épp a pályázat utána napon rukkoltak elő vele, nehogy az emberek öröme felhőtlen legyen a sikeres pályázat után, vmi gyalázattal sárba kell tiporni aztis ...

  Maga a szórólap tartalma se tiszta: Miért is akarná az önkormányzat magánkézbe adni, mikor harcoltak a bezárása ellen, próbálják folyamatosan csökkenteni az adósságállományát, miközben más kórházaknak csak gyűlik az adóssága!
  A cikkben benne van hogy az önrész miatt ez az egész ugysem lehetséges...

  Juteszembe melyik párt is szorgalmazta és még szorgalmazza is a kórházak magánkézbe adását úgy országszerte?!

  Ez megint csak egy rágalom, mint a szobros esetnél... 2:0 HaJRá!”
 • 12. Kapuvári 2008. augusztus 15. 11:14
  „Mi az hogy ismeretlen tettes ellen?Ki kell kérdezni azt,aki osztogatja,hogy ki adta a kezébe!Valami igazságtartalma lehet a dolognak,mert ilyenkor szoktak a ,,nagyok" ismeretlen tettes ellen feljelentgetni!”
 • 11. P. mester 2008. augusztus 15. 11:10
  „Tisztelt moderátor!

  Köszönöm, hogy kimoderálta tegnap esti hozzászólásomat, úgy látszik, hozzá kell szoknom e posztmodern-kori cenzúrához.

  De azért azt elvárnám Öntől, ha már végrehajtotta ezt a kedvességet, ugyan árulja már el itt nyilvánosan, mi volt olyan egetrengető sértés, amely Önt nem tántorította el az egész hozzászólásom törlésétől. Bár őszintén szólva az is sok mindent elmond, ha egy kényes kérdéseket feszegető kommentet kiszórnak, hogy ilyen enigmatikus legyek.

  Remélem, nem habozik a válaszadásssal. Várom!”
 • 10. Aky 2008. augusztus 14. 21:38
  „Üdv mindenkinek!

  Lehet hogy semmi közöm hozzá, lehet hogy mégis! Mivel kapuvári vagyok engem is érint ez a kórházasdi játék!
  Itt igazából (szerény véleményem szerint) arról van szó hogy dr. Benedek Zoltán "ellen" fordultak olyan emberek akik nagyon sokat köszönhetnek neki! Ő is foglalkozott politikával, és tényleg rengeteget tett a városért, a kórházon keresztül.
  Én is lemondanék hasonló helyzetben ha hátulról mellbe támadnának!
  Pestről kell visszajönnie valakinek a szülővárosába hogy "rendet tegyen" abban a kórházban ahol kb 20 éve nem járt?
  én csak ezen gondolkoztam el!
  Ez nem személyeskedés, nem gyülölködés, csak egy egyszerű vélemény! ne bántsatok érte....
  Üdv mindenkinek!”
 • 9. kisnyulnak 2008. augusztus 14. 21:00
  „kedves kisnyul

  olvasta a benyújtott pályázatokat? javaslom tegye meg. laikusként is látni fogja a különbségeket.

  tisztában van vele, hogy egy álláspályázaton nem "indítani" szokás jelölteket, hanem az indulni kívánók döntenek így? nyilvános minden ilyen pályázat ugyanis, azaz bárki indulhat, aki megfelel a kiírásnak.

  ki mondta azt önnek, hogy egyenesben van a kórház és el van tüntetve az adósság??? van még, elég szép, és nem tudom hallott e róla, hogy van egy kinevezett önkormányzati biztos, aki gazdasági szakember és pontosan az volt a dolga, hogy a felelőtlen pénzügyi döntéseket megakadályozza és a kórház adósságállományát menedzselje. ha jól belegondolunk, az adósság akkor keletkezett, amikor nem volt önkormányzati biztos és akkor csökkent, amikor odakerült. a többi úr - köztük a fityeszes jelölt úr is - előtte is ott volt, amikor az adósság felhalmozódott. adósságállomány tehát nem tűnt el EKG gép viszont igen, de valamiért a nyomozást - kórházból jövő utasításra, kérésre - megszűntették ... miért????

  de igen. a képviselők arra kaptak felhatalmazást, hogy ilyen kérdésekben döntsenek. lehetőleg úgy, hogy nem hívogatják, fenyegetik, zsarolják őket, ígérgetnek nekik... miért titkos? ez döntés kérdése, kialakult gyakorlat, hogy titkos. szerencsésebb lenne talán név szerinti és nyilvános, hogy ha szarul döntenek, akkor ne lehessen azzal takarózni, hogy "én nem is rá szavaztam"

  ha odafigyelne - tájékozódna mondjuk a kórházzal kapcsolatosan benyújtott pályázatokkal kapcsolatosan - akkor tudhatná, hogy mi a cél a kórházzal.

  a szórólapnak nincs alapja. célja az volt, hogy a tájékozatlan embereket félrevezetve néhányan nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra. de ezt nyilván nem lehetett ráírni.”
 • 8. fc soproni 2008. augusztus 14. 20:00
  „Tisztelt Kapuváriak!
  Sok ismerősöm van a városotokban, mindig azon csodálkoztam, hogy miért kellett Nektek orsz.gy. képviselőt importálni (Ágota, Ivanics). Persze a fideszből és Sopronból. Helyben nem volt megfelelő ember még ha fideszes is. Mit gondoltok Ágota hogyan kötődött a városhoz?. Itt is ejtették már a képviselő testületben sincs benn. Megvannak a Tómalmi "birtokok" most már csendben van. Helyi emberekkel lehet helyi dolgokat megoldani még úgy is nehéz. ( Lásd az NB 1-es csapatunk tönkre vágása).”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes a bekötőút

Markotabödöge - A falun átvezető, illetve a 85-ös főútról bevezető útburkolat állapotával nincsenek… Tovább olvasom