Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Rendelkezés a tankönyvcsomagokról

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az iskolák csak olyan árösszetételű tankönyvcsomagot rendelhetnek a tanulóknak, amellyel biztosítani lehet a térítésmentes ellátásra jogosultak számára a tankönyvet – olvasható a köznevelési államtitkárság tájékoztatójában.

A kormany.hu oldalon tegnap közzétett dokumentumban felhívták a figyelmet arra is: esetükben a szülőktől semmilyen pénzbeli – kiegészítő – hozzájárulás nem kérhető.

A Könyvtárellátó március 17-én megnyitotta felületét, amelyen az iskolák az intézmény és a tanulók adatait ellenőrizhetik. Ezt célszerű április 10-ig elvégezni – közölték, hozzátéve: az iskolai tankönyvrendelést a fenntartó egyetértésének beszerzését követően közvetlenül a Könyvtárellátó felületén lehet leadni.

Ismét rögzítették, hogy a tankönyvrendelet új szabályozása alapján módosultak a tankönyvrendeléshez kapcsolódó határidők is, így április 30. a tankönyvrendelés és fenntartói jóváhagyás határideje, míg június 30-ig lehet a tankönyvrendelést módosítani, valamint a normatív kedvezményben részesülőket feltüntetni. A pótrendelés határideje szeptember 5.

Az állam a térítésmentes tankönyvellátás felmenő rendszerű bevezetéséhez igazodva a 2014/2015-ös tanévben a nem állami iskolákban a 2. évfolyamra beiratkozott tanulók, valamint a 3–13. évfolyam normatív kedvezményben részesülő tanulói létszáma alapján diákonként 12 ezer forint hozzájárulást biztosít az intézményfenntartók számára az ingyenes tankönyvvel járó törvényi kötelezettségek ellátására. Ha a következő tanév 1. évfolyamos tanulóinak száma meghaladja az aktuális tanév első évfolyamosainak számát, akkor az iskolának lehetősége van a többletlétszámnak megfelelően a tanulónkénti 12 ezer forint igénylésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecserélik a lyukas függönyt

A színházterem régi függönyét cserélnék le Csornán a Városi Művelődési Központban. Tovább olvasom