Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Rábások a környezetvédelemről

Rába mente - A környezetvédelemről, a helyi értékek óvásáról tart előadás-sorozatot a Rába Szövetség általános iskolásoknak.
A környezettudatosság jegyében rendez előadás-sorozatot a Rába Szövetség a Rába-völgyben. A környezettudatosság oktatása a Rába-völgyben címet viselő programot a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázata támogatja. Nemes László, a szövetség elnöke elmondta: három megyében tartanak előadásokat általános iskolások számára.

Jártak már Marcaltőn, Mórichidán, Szentgotthárdon, Uraiújfaluban, Szanyban, Rábaszentandráson, Rábatamásiban. „Örömmel tapasztaljuk, hogy a tanulók és a tanárok lelkesen vesznek részt a programban. Aktívak és tájékozottak a témakörben" – tudatta Nemes László.

A Rába Szövetség képviselői a rábatamási diákokkal is a környezetvédelemről beszélgettek.
A Rába Szövetség képviselői a rábatamási diákokkal is a környezetvédelemről beszélgettek.

Az előadások fő témája a környezetvédelem és környezettudatosság a mindennapi életben. A környezettudatosság kérdéseit kisfilmekkel, vetítésekkel, beszélgetésekkel próbálják közelebb vinni a felnövekvő generációhoz. A saját környezetükben fellelhető értékek, mint például a Rába folyó példáján mutatják be a helyi és globális problémákat. Együtt keresik a megoldásokat és rávilágítanak azokra a lehetőségekre, melyek segítségével egy diák is kézzelfogható és megvalósítható módon tesz környezete megóvásáért. Ilyen a szelektív hulladékgyűjtés, a víz- és energiatakarékosság.

„A programsorozat folytatásaként még Ostffyasszonyfán, Győrben és Körmenden is sor kerül egy-egy ilyen előadásra, illetve a Rába Szövetség ellátogat Szentgotthárdra is" – tette hozzá a szervezet elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel hetvenmilliós beruházás az egykori kollégiumban

Kapuvár - Hatvanhatmillió forintból kistérségi szociális ellátóközpontot hoznak létre Kapuváron, az… Tovább olvasom