Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Pályázatokból szeretnének fejleszteni

Vásárosfalu - Kerékpárút építése, a faluközpont rendezése, pihenőhely kialakítása, a ravatalozó felújítása szerepel többek között a vásárosfalui önkormányzat idei tervei között.
Vásárosfalu idén több nagyobb beruházást is szeretne megvalósítani. Ehhez legfontosabb feladatuk, hogy pénzt szerezzenek, mégpedig pályázatokon.

Molnár Sándor polgármester arról beszélt a Kisalföldnek, hogy 2008-ban jó lenne elindítani a kerékpárútprogramot Beled és Vásárosfalu között.

– Nagy szükség lenne rá a biztonságos közlekedés miatt, de akkora beruházásról van szó, mely meghaladja az erőnket – mondta a polgármester. – Már annak is örülnénk, ha az előzetes munkákat el tudnánk végezni. Aztán a falusi, illetve a kerékpáros-turizmust szeretnénk erősíteni egy kis pihenőhely kialakításával községünk központjában. Úgy képzeljük, hogy egy látványkemencét is felállítunk, hogy a hozzánk érkezőket friss pékáruval tudjuk megkínálni. Állandóan napirenden van önkormányzatunknál az építési telkek kialakítása. Igény lenne rá, hiszen az utóbbi években is szép számmal értékesítettünk házhelyeket. Szívesen jönnek hozzánk a letelepedők, hiszen jó helyen van Vásárosfalu és a község vezetése is minden támogatást megad a fiataloknak.

Molnár Sándor

A vásárosfaluiak tervezik, hogy a faluközpontot is szépítik. Közterületeik eddig is rendben voltak, most a kultúrház tetőzetének cseréje esedékes.
Régi tervük a temetői ravatalozó felújítása is.

A kivitelezéshez ugyancsak pályázati támogatásban bíznak. „Saját erőből nem tudjuk elvégezni a beruházásokat. Reméljük, hogy a korábbi évekhez hasonlóan sikeresen szerepelünk a különböző pályázati kiírásokon. Ha így lesz, a helyiek és a hozzánk látogatók a jövőben is tapasztalhatják, hogy kis falunk fejlődik" – jegyezte meg Molnár Sándor polgármester.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jeges tervek a Vátin

Kapuvár - A helyi tűzoltók tartják karban a kapuvári Váti-tó jegét. A megfelelő jégvastagság elérése… Tovább olvasom