Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C Még több cikk.

Óvodát építenének és ravatalozót Farádon

A tennivalók között elsőként említi az új farádi polgármester az óvoda elhelyezésének megoldását. Szalai Zoltán a többi középületre is odafigyel.

Farád új polgármestere civilben a vendéglátásban dolgozik. Az elmúlt tizennyolc évben mint községi képviselő szerzett tapasztalatokat a közigazgatásban. Hivatalba lépésekor fontossági sorrendet állított fel Szalai Zoltán, amihez a lehetőségek szerint tartani akarja magát. A helybeli tűzoltók vették rá, méresse meg magát október 3-án.

– Három éve elnöke vagyok a tűzoltó-egyesületnek. Komolyan vettem a munkát, sikerült a szervezet dolgait rendbe tenni. Felújítottuk a szertár épületét és a tűzoltóautónkat is. Nyertünk pályázatokat, jól működik a csoport. Tulajdonképpen ők biztattak, induljak a polgármesteri székért. Persze a közért való ténykedés nem állt messze tőlem korábban sem – mondta Szalai Zoltán, aki társadalmi megbízatásban látja el a feladatot.

Szalai Zoltán büszke a tűzoltók eredményeire, az önkormányzatnál is hasonló sikerekre számít.
Szalai Zoltán büszke a tűzoltók eredményeire, az önkormányzatnál is hasonló sikerekre számít.

– Ismertem Farád helyzetét, tudtam, mire számíthatok. Kisebb meglepetések ennek ellenére értek az első napokban, de igyekszünk úrrá lenni a nehézségeken.

Szalai Zoltán megjegyezte: a legfontosabb feladat az óvoda helyzetének megoldása lesz. A régi épület állaga egyre romlik, az sem biztos, hogy érdemes a felújítására költeni. A tervek között évek óta szerepel egy új intézmény építése. Azon lesznek, hogy megfelelő pályázati támogatást keressenek a beruházásra. Oda kell figyelni az iskolára is, több helyen beázik, gyorsan kell orvosolni a gondokat.

– A tennivalók között meg kell említeni a katolikus temetőben a ravatalozó építését. Régóta szerepel az önkormányzati elképzelések között. Szeretném igénybe venni a civil szervezetek segítségét is. Például egy falunap megszervezésekor. A későbbi tervek közé sorolom a községháza felújítását, ami mostani állapotában nem válik falunk díszére – tette hozzá Szalai Zoltán.

Olvasóink írták

  • 1. Tavaszanyó 2010. november 03. 08:07
    „Sok sikert kívánok a tervek kivitelezéséhez. De úgy gondolom, hogy a képviselő testület tagjainak és Farád valamennyi lakosának is partnernek kell lenni a végrehajtásban.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldségfesztivál a Tündérkastély Óvodában

Első alkalommal szervezték meg az enesei óvodában a zöldségfesztivált. Tovább olvasom