Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Öt verseny a Rábcatorokban

Tíz község nyolcvan diákja vett részt az enesei iskolában azon a hagyományos vetélkedőn, melyen minden évben Kossuth Lajosra emlékeznek. A cél a diákok magyarságtudatának erősítése, a különböző településeken élő gyerekek közti barátság ápolása.
Kossuth Lajosra emlékeztek az enesei általános iskolában megrendezett tantárgyi verseny keretében. Az „ Öt verseny a Rábcatorokban ” elnevezésű vetélkedőn tíz község nyolcvan diákja vett részt. A vers- és prózamondás, az ének, a történelem és a számítástechnika feladatai mind a nemzet egykori kormányzójának életéhez, tetteihez kapcsolódtak.
Ferencz Imréné, az enesei iskola igazgatója elmondta: a rendezvényt a Mobilitas regionális irodája támogatta. A verseny már hagyományosnak mondható, hiszen tavaly a millennium jegyében vetélkedtek egymással a gyerekek. Céljuk a diákok magyarságtudatának erősítése és nem utolsósorban az, hogy a szomszédos községekben élő fiatalok megismerjék egymást. A zsűri munkájában megyei tantárgyi tanácsadók vettek részt. A legjobb teljesítményt nyújtó tanulók oklevelet kaptak és könyvjutalomban részesültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fúvósbarátság

A napokban Sárváron vendégeskedett a Kapuvár Városi Fúvószenekar. A sárvári és a kapuvári zenészek… Tovább olvasom