Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Őszre felújítják a park színpadát

Várhatóan szeptember végére fejezi be a kivitelező Csornán a Premontrei park szabadtéri színpadának felújítását. A fejlesztésre az önkormányzat LEADER-pályázaton nyert 6 millió forintot, amihez 3,2 milliót biztosít saját forrásból.
Horváth Péter csornai jegyző elmondta: az önkormányzat egy helyi céggel kötött szerződést a munkára. A beruházás előkészületei megtörténtek és a bontással a napokban már a felújítás is megkezdődött.
– A szabadtéri színpad aszfaltburkolatát megszüntetik és vörösfenyő borítást kap a felület – tájékoztatott Horváth Péter. – Az oldalfalak vakolatát is rendbe teszik, illetve szigetelik. A nézőtér padjainak deszkázatát ugyancsak lecserélik, szintén megfelelően kezelt vörösfenyővel. A használható betonelemek megmaradnak, a tönkrementek helyett újakat építenek be.

A parkszínpad és a nézőtér felújítása a bontással megkezdődött.
A parkszínpad és a nézőtér felújítása a bontással megkezdődött.

A befejezés határideje szeptember 30. Az önkormányzat avatóünnepséget is tervez. Zenés, táncos, hagyományőrző rendezvény keretében adják át a csornaiaknak a megújult színpadot. Horváth Péter hozzátette: a mostani felújítás újabb évtizedekre oldja meg a terület problémáját. Mint megjegyezte: az önkormányzat néhány évvel ezelőtt a belváros rehabilitációs programjába beépítette a parkszínpad és környékének teljes rekonstrukcióját. Az akkori számítások szerint közel 200 millió forintot költöttek volna el. Akkor a színpadtechnika, a fény- és hangtechnika fejlesztéséről is szó volt, illetve kiszolgálóhelyiségek építéséről, a park átalakításáról, sétálóutak létrehozásáról.
A beruházás előkészületei megtörténtek és a bontással a napokban már a felújítás is megkezdődött.

„Erről a tervről sem tettünk le természetesen, de csak pályázati forrásból tudnánk megvalósítani. Amint megfelelő kiírással találkozunk, benyújtjuk az igényünket. Egyelőre azonban elégedettek lehetünk ezzel a kilencmillió forintos beruházással is, hiszen önerőből erre sem futotta volna" – vélekedett Horváth Péter jegyző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárlókat és a rendet hiányolják a piacon

A kapuvári piac átköltözése miatt megnőtt a 85-ös főút átkelője és a környékbeli bevásárlóközpont… Tovább olvasom