Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Összeköltöztetik az orvosokat

Tizenkilencmillió forintos ráfordítással egészségcentrumot hoznak létre Mihályiban. Egy helyre kerül a körzeti és a fogorvos, a védőnői szolgálat és a gyógyszertár.
– Az adósságkonszolidációból kapott 20 millió forintot megosztja a községháza. 19 millió forintból egészségcentrumot hoz létre, az egymilliót pedig járdaépítésre szánják. A jelenleg is működő körzeti orvosi rendelőt kívül-belül felújítják, cserélik a nyílászárókat és a tetőrendszert, szigetelést végeznek az épületen, korszerűsítik a fűtésrendszert és ami a legfontosabb, bővítik is az évtizedes építményt. A házon építése óta ez az első jelentős felújítás. Az épületben egy orvoslakás is található, mely a későbbiekben előnyt jelenthet a körzeti orvos váltá-
sakor.

Kissné Dukai Ilona: Javulhat a mihályi gyermekellátás színvonala a felújítással.
Kissné Dukai Ilona: Javulhat a mihályi gyermekellátás színvonala a felújítással.

Dr. Győrffy Előd jelenleg három falu háziorvosa és további három településen helyettesít. Csak a három „hivatalos" községében több mint kétezer beteget lát el, a közeljövőben azonban nyugdíjba készül. Utódjáról a mihályi községháza gondoskodik.
Az emlegetett bővítés nyomán a kialakítandó egészségházban együtt lesz a házi- és a fogorvos, a védőnői szolgálat és a gyógyszertár is. Így egy helyen lesz elérhető minden egészségügyi szolgáltatás.

Utóbbiról Kissné Dukai Ilona védőnő megjegyezte, a bővítéssel külön váróba kerülhetnek az egészséges gyermekek és a háziorvosra váró betegek is. – A kismamáknak is jól jön az elkülönítés, hiszen a csecsemők érzékenyebbek a betegségekre. Kiemelten igaz ez a járványok idején – mondta a mihályi védőnő.

Mihályi
A helyi Dőry-kastély évek óta húzódó kálváriájára tehet pontot egy minapi kormánydöntés, miszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2020-ig támogatja a mihályi kastély felújítását. Hasonló munka az ország összesen öt kastélyára vár.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérleg: kilenc cég kétszázöt emberrel

345,6 millió forinttal indítja az új ciklust Csorna, ennyi pénzt hagyott hátra a leköszönő városvezetés. Tovább olvasom