Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Nincs hír az államosításról

A rehabilitációs részlegek fejlesztésére kap pénzt a csornai Margit Kórház. 120 millió forintból a neuromuszkuláris járóbeteg-ellátást fejlesztik, illetve a szédüléscentrumot alakítják ki. Az államosítás menetéről továbbra sincsenek információk.
A csornai Margit Kórház 120 millió forintból fejlesztheti rehabilitációs részlegét. A neuromuszkuláris (ideg- és izomrendszeri) rehabilitációs járóbeteg-ellátást bővítik, illetve kialakítják a szédüléscentrumot. A munkák – az igazgató főorvos közlése szerint – egy-másfél hónapon belül kezdődhetnek. Az intézmény abból a közel 1,9 milliárdos támogatásból részesedik, melyet a régió tizenkét kórháza közösen nyert el.

A szakrendelőket a szóban beígért pályázati támogatásból új épületbe költöztetik majd.
A szakrendelőket a szóban beígért pályázati támogatásból új épületbe költöztetik majd.

Az összeg 90 százaléka uniós forrás, a többi állami támogatás. Kétharmadát átépítésre, a többit eszközbeszerzésre fordítják a Margit Kórházban. Dr. Winiczai Zoltán úgy tájékoztatott, hogy a neuromuszkuláris rehabilitációs járóbeteg-ellátást fejlesztik. Akadálymentesítik a részleget, tornatermet, öltözőket, zuhanyozókat, elektrofiziológiai laboratóriummal kiegészített ambulanciát alakítanak ki. A fejlesztés része egy szédüléscentrum kialakítása is. Az igazgató főorvos korábban a Kisalföldnek elmondta (Kisalföld, 2011. október 1.): több műszeres vizsgálattal határolják körbe a szédülés okait és célzottan kezelik.

A módszerek között szerepel a tornáztatás, járás- és egyensúlyozási gyakorlatok.

A Margit Kórházzal kapcsolatban egyéb, új információ nincs. Ez azért érdekes elsősorban, mert a tervek szerint május elsejétől állami fenntartásba kerül. Addig már nincs két hét, de részletekkel a városházán sem tudtak szolgálni. Turi György elmondta, semmilyen hivatalos tájékoztatást, értesítést az átadás-átvételről eddig nem kaptak.

A polgármester hozzátette: jelenlegi ismeretei szerint a rehabilitációs pályázathoz önrészt az önkormányzatnak kell biztosítani. Megjegyezte, a kórházzal kapcsolatos egyeztetéseken az államtitkárságon többször elhangzott, hogy a kormány támogatja majd új járóbeteg-szakrendelő építését. „Egyelőre még nem jelent meg a kiírás, csak szóbeli ígéretünk van. Ám, hogy ki nyújtja be a pályázatot, ezek után nem tudjuk. Mindenesetre bízunk benne, hogy a rendelők valóban új, korszerűbb épületbe költözhetnek" – fogalmazott Turi György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakiskolai kirándulás

A Kossuth Lajos Szakiskola diákjai és oktatói történelmi-környezetismereti túrát tettek a… Tovább olvasom