Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Nincs esély az évtizedes tervek megvalósítására

A bodonhelyi önkormányzat erejéhez mérten tartja karban és fejleszti a Rába-parti „üdülőfalut". Nagy terveik nem lehetnek, hiszen önerőből nem futja komoly beruházásra.
A bodonhelyi üdülőtelkek környezetére panaszkodik Bancsó Ká-
roly. Az Ausztriában élő férfi 2008 nyarán vásárolt házat a faluban, a Rába partjához közel. Úgy véli, a település elöljárósága „nem értékeli igazán" az ottani lehetőségeket. Leginkább az utakkal van gondjuk a tulajdonosoknak.

Egy fotó, két állítás: Bancsó Károly szerint az utak járhatatlanok, a polgármester úgy véli, a helyzet nem annyira rossz.
Egy fotó, két állítás: Bancsó Károly szerint az utak járhatatlanok, a polgármester úgy véli, a helyzet nem annyira rossz.

– Ilyenkor tavasszal a helyzet annyira rossz, hogy több ingatlantulajdonos nem tudja a saját házát autóval megközelíteni – vázolta a problémát Bancsó Károly. – Amikor a polgármesteri hivatalhoz fordultam ezzel, azt a választ kaptam, hogy majd intézkednek. Csakhogy ez már három évvel ezelőtt történt. Minden évben ugyanazt tapasztaljuk és nem történik semmi. A Dózsa György utca kertjei alatt húzódó Gerle utca jelenleg járhatatlan. Az oda vezető úton nemrég földmunkákat végeztek és az utcában lévő házakhoz tulajdonosaik csak gyalog tudnak eljutni.
Kenesei Ferenc polgármester meglepődve hallgatta Bancsó Károly „helyzetjelentését". Ő úgy véli, ennyire azért nem rossz a helyzet, sőt.

– Természetesen vannak olyan helyek, leginkább a ritkábban beépült, kevésbé forgalmas részek, ahol az utak esetleg nem olyan jók. Ám a főbb szakaszokat rendben tartjuk, minden évben murvázzuk – tájékoztatott a polgármester. – A munkagépek a kábeltelevízió kiépítése miatt dolgoztak, de nem okoztak felfordulást. Hogy nem értékeljük igazán az üdülőterületet? Dehogynem. Az onnan befolyó adót, de inkább többet, ott költjük el. Rendezzük az utakat, fejlesztjük a közvilágítást, újabb két utcába vezettük be a gázt.

Bodonhelyen a rendszerváltás idején nagyszabású tervek voltak az üdülőterület hasznosításával kapcsolatban. Épültek is sorra a hétvégi házak, egészen takarosak is, de aztán a fejlesztések elmaradtak. Kenesei Ferenc úgy véli, kicsi az esély arra, hogy a két évtizedes álmok megvalósuljanak.

– Ehhez befektető kellene, mert a község önerőből csak kisebb fejlesztésekre képes – fejtette ki. – Hiba volt, azt hiszem, hogy annak idején nem fúrták meg a tervezett termálkutat. Nemrégen ugyanis jelentkezett egy beruházó, a víz minősége iránt érdeklődött. Ám, mivel nem tudtunk mintát adni neki, továbbállt.

Kenesei Ferenc hozzátette: az üdülőtelkesekre is gondolva a község a Rába-part egy szakaszát parknak alakította ki. Rendezvényeket is tartanak ott, illetve sétákra, pihenésre alkalmas a terület. „Ezeket a továbbiakban is ígérhetem. De ennél többre mi egyedül nem vagyunk képesek" – jegyezte meg a polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. yamahatt600 2012. március 05. 11:25
    „Attól hogy a Rábaparton rendezvényeket tartanak attól az utak állapota nem lesz jobb!
    A gáz meg a kábeltévé is fontos csak a házhoz való bejutást oldja meg mindenki aki tévézni meg melegedni akar!
    Szánalmas magyarázkodás ami sajnos évek óta nem változik................
    Nem baj majd megyünk a rábapartra ingyenpörköltet enni és akkor be tudunk mászni a házhoz négykézlábon is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs pénz útépítésre, béremelésre

A tavalyinál is kisebb összeggel gazdálkodik idén a csornai önkormányzat. A helyi intézmények is… Tovább olvasom