Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Német vendég Kapuváron

Dr. Joachim F. Rösch, a pforzheimi német–magyar baráti társaság elnöke meglátogatta a kapuvári kórházat.

Dr. Joachim F. Rösch, a pforzheimi német–magyar baráti társaság elnöke meglátogatta a kapuvári kórházat és további orvosi felszereléseket ígért a rábaközieknek. A beérkező ajándékok elosztására egy külön szervezetet hoznak létre.

A baráti társaság elnökének látogatása

Az öt évvel ezelőtt Pforzheimben (Németország) alakult német–magyar baráti társaság elnöke, Joachim F. Rösch látogatott Kapuvárra a hét végén. A külföldi vendéget Szalay Antal, a Provertha tulajdonosa kalauzolta a rábaközi kisvárosban.

Felszerelésekre nagy szükség van

A sportorvosként is tevékenykedő német vendég a helyi kórházat tekintette meg, mivel az elmúlt években már több alkalommal kaptak a kapuváriak egészségügyi felszereléseket a kinti társaságtól. Az intézmény vezetője, dr. Ballagi Farkas elmondta, a tolószékekre, elektromos ágyakra és egyéb felszerelésekre nagy szüksége van a Lumniczer-kórháznak, tekintve, hogy szép eredményeik ellenére sem dúskálnak az elkölthető anyagiakban. A német vendég megelégedéssel szólt arról, hogy a kapuváriak milyen hatékonyan használják a német–magyar baráti társaság humanitárius ajándékait.

Közhasznú társaság a koordinálásra

Ennek a hatékonyságnak a növelésére azonban egy új szervezet létrehozását határozta el Szalay Antal, dr. Joachim F. Rösch és Biró Péter kapuvári polgármester. A létrehozandó közhasznú társaság feladata lenne a kintről érkező segítség koordinálása, többnyire Győr-Moson-Sopron megyében. Amennyiben hatékonyabb és célszerűbb lesz a beérkező felszerelések elosztása, úgy a német vendég a segítség fokozását ígérte a rábaközieknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer forintba kerülne az átírás

Kapuváron, a megszűnt Töváll helyén mintegy húsz vállalkozás működik egy postai címen, mivel a cégek nem változtatták meg telephelyük címét sem korábban a telephely-felosztásnál, sem később az utcanév-módosításnál. Az ok: cégenként akár százezer forintba is kerülhet az átírás. Tovább olvasom