Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem várnak a segélyre, inkább közmunkát vállalnak

Csorna - „Pályázaton nyert" közmunkásokat foglalkoztat októbertől a csornai önkormányzat. A programban részt vevők napi hat órát dolgoznak és havonta 52 ezer forintot keresnek. Feladatuk - többek közt - a város közterületeinek tisztán tartása.

Októbertől közhasznú és közcélú önkormányzati alkalmazottak tartják rendben Csornán a közterületeket. A város pályázaton „nyerte" a munkáskezeket. Hat órában foglalkoztatják a közmunkaprogramban részt vevőket, havonta bruttó 52 ezer forint a kereset.

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pályázatán igényelt a csornai önkormányzat 10 millió forintot a közmunkások alkalmazásához. Ennél több mint 2 millióval kevesebbet, 7,2 millió forintot ítélt meg a tanács, de ez a pénz is jól jön a településnek. Ebben az évben ugyanis négy-öt dolgozó látta el a közterületeken adódó köztisztasági feladatokat.
– A közmunkaprogram 12 hónapra szól, mivel több mint 2 millió forinttal kevesebbet kapott a város a vártnál, az eredeti elképzelésekből „engednünk" kellett – mondta el Turi György polgármester. Ez azt jelenti, hogy nem nyolc, hanem hat órában tudjuk foglalkoztatni a közmunkásokat, de szerencsére a létszámot nem érinti a módosítás. Októbertől novemberig hatan, novembertől jövő februárig négyen, és márciustól szeptemberig nyolcan vesznek részt a programban.

A csornai közmunkásokat pályázati támogatással tudja az önkormányzat foglalkoztatni.
A csornai közmunkásokat pályázati támogatással tudja az önkormányzat foglalkoztatni.

A csornai önkormányzat a többcélú kistérségi társuláson keresztül is sikeres volt: három hónapra újabb négy közhasznú dolgozót vehetnek fel. Feladataik között szerepel a város közterületeinek tisztán tartása, a hulladékgyűjtők ürítése, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartása. Télen természetesen a hóeltakarításból is kiveszik majd a részüket, illetve amikor esedékes, a parlagfű-mentesítésből. Turi György polgármester a képviselő-testület legutóbbi ülésén arról beszélt, hogy a közmunkások a külterületi utak rendbetételénél is segédkezhetnek.

Poór László, Karika Gyula és Karika Péterné már most is a közmunkaprogramban dolgoznak. A Kisalföldnek elmondták: ha ez a lehetőség nem lenne, nagyon nehéz helyzetbe kerülnének.

– Csornán nem válogathatunk a munkahelyek között – jegyezte meg Poór László. – Ezért is jön jól ez a lehetőség az önkormányzatnál. Karika Péterné hozzátette: a munkaidő-beosztás megfelelő, és a pénz hiányozna a családi kasszából.

– Jobb, mintha a 23 ezer forintos segélyt várnánk – fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 10. Isz 2008. október 31. 20:22
  „helyes

  européer közmunkáér végre európéer bért kaphatnak jómunkásemberék az népes nagy kasztjai

  azaz
  net 499 999 Hufnágel/hó-1Kapita-1  jaaa, ölnézést, csak most tértem észhez, tévesztettem, ez most nem a mi univerzumunk blogja vóna, a ti retardált világtokhoz meg heil´istennek nekünk semmi közünk sincs

  akkor

  stornostonostorno
  stop”
 • 9. Szi 2008. szeptember 25. 13:57
  „Helyes”
 • 8. gabe 2008. szeptember 23. 20:49
  „Ez kezdetnek jó !

  Csak ezt meg kellene csinálni a 23 ezer forintért sorbanálló egészséges emberekkel is. Legyen az roma vagy fehér vagy akárki!”
 • 7. Megaharcos2 2008. szeptember 23. 16:53
  „a közmunka meg a közérdekű munka nem ugyanaz”
 • 6. G.I 2008. szeptember 23. 16:23
  „Végre vlami jó hír!!!!”
 • 5. PrettyWoman 2008. szeptember 23. 11:28
  „Nemrég én is egy rendőrségi büntetést közmunkával akartam megváltani (12000 forintot két nap alatt le lehetett volna dolgozni), de semmi értelmes információt nem tudtak adni a bíróságon, ahol érdeklődtem. Pedig szívesebben szedtem volna szemetet, mint befizetni ennyi pénzt. (főleg úgy, hogy szerintem nem is volt jogos, de hát mint tudjuk, a rendőrnek mindig igaza van).”
 • 4. Jazz8 2008. szeptember 23. 11:23
  „Örülök, hogy van olyan ember aki a munkát választja segély helyett!
  Több ilyet szeretnék látni:) Bravó”
 • 3. 7. 2008. szeptember 23. 11:04
  „Nagyon helyes! Ezt kellene tenni az egész országban!”
 • 2. Fjó 2008. szeptember 23. 11:02
  „Bravó Csorna ! Emberségből jeles!”
 • 1. klmd 2008. szeptember 23. 08:38
  „Becsulendo mindenkepp, aki a munkat valasztja a segely helyett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több szolgáltató, kevesebb szakipari cég Csornán

Csorna - A társas vállalkozások és az üzletek száma enyhe növekedést, az egyéni vállalkozók létszáma… Tovább olvasom