Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nem csökkent a véradók száma

A Vöröskereszt Csorna Területi Szervezetének illetékességi területén nem csökkent a véradók száma.
Kedvező fejlemény, hogy néhány éves szünet után a „régi" önkéntesek egy része is visszatért. Tartalmas évet zár a Vöröskereszt Csorna Területi Szervezete. Koloszár Sarolta titkár szerint ebben az esztendőben minden téren előbbre tudtak lépni.

– Fontosnak tartom, hogy véradóink létszámát sikerült megtartani – mondta Koloszár Sarolta. – Kedvező fejlemény, hogy egyre több fiatal jelentkezik, sőt, a régebbi, olykor éveket kihagyott önkéntesek is visszatérnek. Idén az első három negyedévben 1817-en nyújtották karjukat. Ez az adat is előrevetíti, hogy december végére teljesítjük az éves, 2300 fős tervet. Szintén az első három negyedévben 56-an vettek részt plazmaferézises véradáson. A jövőre ugyancsak 2300 segítőkész embert várunk.

A területi szervezetnél továbbra is kiemelt feladatnak tekintették az ifjúsági munkát. Az általános és középiskolások számára elsősegélynyújtó versenyt szerveztek, melynek győztese képviselte a csornai területet a megyei vetélkedőn.

A karácsonyi szeretetakció során igyekeznek minél több rászorulónak segíteni. Étkezési utalványokat, gyümölcsöt adnak a nehéz sorsú embereknek. Igény szerint ellátogatnak a közoktatási intézményekbe és apró ajándékokkal kedveskednek a gyerekeknek.
Ebben az évben kétfajta gyűjtési akciót is szerveztek a Vöröskeresztesek; egyiket beteggyógykezelésre, másikat az árvízkárosultak megsegítésére. Ahhoz, hogy a szerteágazó tevékenységüket maradéktalanul ellássák, nélkülözhetetlen volt az önkormányzatok és az alapszervezeti titkárok aktív közreműködése.

Koloszár Sarolta a jövő évi feladatok kapcsán megjegyezte: továbbra is igyekeznek helytállni, különösen a véradás és más segítségnyújtás terén kívánnak eleget tenni az elvárásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kosárfonás már csak nosztalgia

A kosárfonás régen tipikus téli elfoglaltság volt, mellyel a közelgő mezőgazdasági munkákra… Tovább olvasom