Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Négyet kértek, egyet kaptak

Csorna - Négyből egy pályázata lett sikeres a csornai önkormányzatnak a regionális fejlesztési tanácshoz benyújtottak közül. A Toldi utca első szakaszának burkolata készülhet el a támogatással.
Csorna önkormányzata négy pályázatáról is döntött a regionális fejlesztési tanács a közelmúltban. Hármat elutasítottak, egyet támogatásra méltónak találtak. A Toldi utca első szakaszát újíthatja fel a város, amihez tízmillió forintos segítséget kap.

A Toldi utca első szakaszát pályázati támogatással újítja fel a város, amihez 35 milllió forint önerőt vállaltak a csornaiak.
A Toldi utca első szakaszát pályázati támogatással újítja fel a város, amihez 35 milllió forint önerőt vállaltak a csornaiak.

A tanács döntésének értelmében a megpályázott tízmillió forintot nyerte el az önkormányzat. Ehhez közel 35 millió forint önerőt is vállaltak a csornaiak. A beruházás során a Jázmin utca és Liget utca közötti útszakaszt faltól falig újítanák fel. Az útpálya kétrétegű aszfaltburkolattal, kétoldali térkő burkolatos parkolósávok készítésével, a sportpálya melletti járda kiemelt szegéllyel, térkő burkolattal valósulna meg. A csapadékvíz elvezetését is megoldják.

Nem támogatta ugyanakkor a fejlesztési tanács a Kórház utca rendbetételét. Ugyanígy további két fejlesztési igényt is elutasítottak. Továbbra is várni kell a polgármesteri hivatal infrastrukturális és informatikai fejlesztésére, amire 21 millió forintot szánt az önkormányzat. A beruházás elsősorban az ügyintézési munkát gyorsította volna meg. A tervek szerint elkészült volna például az okmányirodai ügyfélhívó rendszer is.

Elutasították a Szent István téri új artézi kút létesítésére benyújtott, 18 millió forintos pályázatot is. Erről azonban nem mondott le az önkormányzat, hiszen része a nagyobb, belváros-rehabilitációs programnak is.

Egyelőre nem tudnak új artézi kutat fúrni Csornán, a Szent István téren.
Egyelőre nem tudnak új artézi kutat fúrni Csornán, a Szent István téren.

– Összességében nem könyvelhető el sikernek a fejlesztési tanács döntése – reagált Gyopáros Alpár alpolgármester. – Nagy munkánk van a pályázatok előkészítésében, de nem csüggedünk. Továbbra is színvonalas projekteket készítünk, jó pályázatokat írunk, és komoly lobbitevékenységet fejtünk ki. Nincsenek az önkormányzatok olyan helyzetben manapság, hogy fejlesztéseiket önerőből valósítsák meg, ezért mindenképpen szükséges a központi pályázati támogatások elnyerése. Mi mindent megteszünk azért, hogy a pályázati forrásokhoz hozzájussunk, még a szükséges önerő vállalásával sincsen gondunk, hiszen ezért bocsátottuk ki a kötvényt. A központi, állami és európai uniós társfinanszírozás nélkül azonban nehéz komfortosabbá tenni a várost. Örülnénk, ha a pályázatokról döntő szervezetek partnerek lennének céljaink elérésében – tette hozzá az alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymást is a közszolgálatnak köszönhetik

Csorna - Együtt nyolcvan évet töltött a közigazgatásban a csornai Dóczy házaspár. Az elmúlt… Tovább olvasom