Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: három probléma

A Kisalföld keddi számában Szalay Imre bősárkányi polgármester mondta el véleményét a települése és még nyolc környékbeli község csatornázási gondjairól. A megyei szocialista képviselők nevében Papp József tiltakozik Szalay Imre állításai ellen, véleményét a Kisalföldhöz is eljuttatta.
Nyilatkozatában a községi elöljáró név nélkül bírálta a megye egyik kormánypárti országgyűlési képviselőjét, mondván: a politikus nem tudott fél órát szakítani ügyük megismerésére és érveik meghallgatására.
Szalay Imre, Bősárkány polgármestere arról panaszkodott a Kisalföld január 21-i számában, hogy a kormány és az Országgyűlés nem támogatta a kilenc település által beadott címzett támogatási pályázatukat Bősárkány és térsége szennyvízhálózatának megépítésére. Ezért aztán azt kérik, hogy az állam térítse meg számukra a pályázat előkészítésére fordított nyolcvanmillió forintot, ami elveszett, mert ebben a formában újra nem pályázhatnak.

A polgármester úr állításaival kapcsolatban három problémánk van.
1. A parlament még nem döntött a beadott címzett támogatási pályázatokról, így korai elmarasztalni bennünket. A törvényjavaslat majd a tavaszi ülésszakon kerül a parlament elé. Bősárkány és térsége címzett támogatási pályázatára eddig csak a Fidesz-többségű parlament szavazott nemmel 2001-ben. Azzal a döntéssel nem volt baja? A nyolcvanmilliót nem a kormánytól kell visszakérni, hanem a társközségek felé számoljon el azzal, hogyan költhettek el eddig erre ennyi pénzt.

2. Szalay Imre azzal vádolta meg a kormánypárti képviselőket, hogy bár a nyár folyamán megkereste őket, de egyiküknek nem akadt fél órája arra, hogy meghallgassa az érveiket. A polgármester úr valótlant állít, mert sem engem, sem képviselőtársaimat nem kereste meg. Minden, amit ez ügyben nyilatkozott, csak ennyiben fedi a valóságot?
3. Szalay Imre azon számításáról, amely szerint a tavalyi államháztartási hiányból nyolcszor meg lehetett volna építeni az ország hiányzó szennyvízcsatornáit, csak két megjegyzésünk van. A hiány egy része a közalkalmazottak halaszthatatlan fizetésemeléséből adódott. Reméljük, ennek szükségességét nem vitatja. A 2002. évi hiány nagy része pedig abból származott, hogy az Orbán–Torgyán-kormány által a parlament ellenőrzése alól korábban kivont milliárdokat a Medgyessy-kormány utólag beépítette és elszámolta a 2002. évi költségvetésben. Ezzel visszaállította a törvényességet.

A szennyvízcsatorna-hálózat építését mi nem tekintjük politikai kérdésnek. Ha Bősárkány polgármestere azzá akarja tenni, csak az ügynek árt. Miután országgyűlési képviselő lettem, a térség minden önkormányzatának és polgármesterének levélben ajánlottam fel a segítségemet, amit képviselőtársaimtól is megkaphat mindenki, aki valóban kéri.
Az MSZP megyei képviselői nevében: Papp József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A törődés kölcsönös

A Rábaközben törődnek az idős, egyedülálló emberekkel. Jó rokonok, szomszédok, ismerősök mindenhol… Tovább olvasom