Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Misszió: százmilliós műszerfejlesztés

Az utóbbi, közel két évben a kapuvári kórház eddig százmillió forintot költött – saját forrásból – műszerfejlesztésre. A legújabb műszerek a napokban érkeztek meg.
– Egyfajta missziós törekvésünk az, hogy a lakossági gyógyításhoz a meglévő szakmai tudáskapacitás mellé a gazdaságilag megengedhető legmagasabb színvonalú műszerezettséget és ehhez a megfelelő forrásokat biztosítsuk – mondta dr. Benedek Zoltán, a kapuvári kórház főigazgatója.

A városi kórház 2010 eleje óta saját forrásból ez idáig százmillió forintot költött műszerezettségének fejlesztésére. Még 2008-ban kérdőíves felmérést végeztek a szakrendelők, fekvőbeteg- és diagnosztikai osztályok körében a szükséges műszercserékkel, -felújításokkal kapcsolatosan. A visszakapott mintegy száznegyven tételt tartalmazó listán fontossági sorrendet állítottak fel, kiválogatták a nagy értékű műszereket, az úgynevezett minimumfeltételhez szükséges eszközöket.
– A kiírt közbeszerzések eredményesek voltak, így a napokban többek között új altatógépet, műszereket az egynapos sebészethez, video-gasztroendoszkópos tornyot, gyógytornaágyakat, speciális fektetőszékeket infúziós kezelésekhez, fizikoterápiás szükséges eszközöket kaptunk, mintegy hatvanmillió forint értékben – tudatta a főigazgató.

A főigazgató hozzátette: egy hónappal ezelőtt a kérdőívet a szakrendelők segítségével és közreműködésével felfrissítették, kiegészítették. – Még ez évben tervezzük a laborműszerezettség fejlesztését, illetve az elmaradt eszközpótlások, kiegészítések közbeszerzési kiírását is – fogalmazott dr. Benedek Zoltán.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javaslatok a város szerkezetéről

Csorna jövője szempontjából jelentős dokumentum a településszerkezeti terv. Az elmúlt hetekben ennek… Tovább olvasom