Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Mérleg: kilenc cég kétszázöt emberrel

345,6 millió forinttal indítja az új ciklust Csorna, ennyi pénzt hagyott hátra a leköszönő városvezetés. Ez is kiderült az önkormányzat munkájának elmúlt négy évét elemző jelentésből.

A képviselő-testület utolsó ülésére elkészült a Csorna elmúlt négy évét elemző jelentés, vagyis a gazdasági és humán program megvalósítása.
A helyzetértékelés Csorna ingatlanvagyonával kapcsolatban kifejti: az előző ciklusok bérlakásprogramját az önkormányzat nem tudta folytatni, pályázati forrás hiányában. Sikerként jegyzi viszont meg, hogy két év zárva tartás után 2012 nyarán ismét megnyílt a termálfürdő. Erre 28,7 millió forintos fedezetet biztosított a város. A strand helyzetét viszont továbbra is nehezíti, hogy a termálkút ma sincs a település birtokában. Az ingatlanvagyont gyarapította a műfüves focipálya megépítése. A közel 144 millió forintos beruházáshoz 43,1 milliót tett az önkormányzat. Ugyancsak pályázattal valósulhatott meg a Premontrei park színpadának felújítása. A városi ingatlanállományt érinti, hogy bíróság segítségével rendeződött Csorna tulajdonrésze a jánossomorjai hulladéklerakóban. Ám még a kinek fizet vissza 84 millió forintot a város? kérdés nyitott.

Érdekes adatok olvashatók a helyi közutakkal kapcsolatban. Azt mindenekelőtt megjegyzi az anyag, hogy jelentős javulás majd a települést elkerülő út megépítése és átadása után várható. A városi úthálózatra azonban a nehéz pénzügyi helyzet miatt kevesebb forrás jutott, mint amennyi szükséges lett volna. Az elmúlt négy évben összesen 51,5 millió forintot költött az önkormányzat útjaira. Fontos lépés volt a Toldi utca felújítása és a beszámoló szerint többek között a Bercsényi, a Munkácsy, az Erkel Ferenc és a Sziget utca karbantartása.

Szó esik az iparfejlesztésről is a programjelentésben, konkrétan az ipari parkról. Jelenleg kilenc cég működik a területen, összesen 205 alkalmazottat foglalkoztatnak. A park létesítése óta egy zöldmezős beruházás valósult meg. Az iparfejlesztéseket, a vállalkozások megjelenését szintén az útfejlesztésektől várják az önkormányzatnál.
A pályázatokra is kitér a beszámoló. Négy év alatt összesen 398,6 millió forintnyi támogatást nyert Csorna hazai és uniós forrásokból.
A költségvetések készítését, a gazdálkodást röviden úgy jellemzi a tájékoztató, hogy az elmúlt ciklusban minden évben teljesítették a biztonságos gazdálkodás követelményeit. Minden esztendőt hitel nélkül, sőt, pénzmaradvánnyal zártak. A betétben és értékpapírban elhelyezett megtakarítás jelenleg 345,6 millió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Péket, varrónőt, ápolót is felvennének

A kapuvári és csornai kirendeltségek állásajánlatai. Tovább olvasom