Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megvadult lovak fogata rongált meg öt autót

Baleset történt hétvégén a jobaházai lovasnapon. Egy veszkényi férfi egy farádi gazda tulajdonában lévő, kétlovas fogattal közlekedett, amikor a lovak megbokrosodtak.

Portálunkat Harsányi Judit százados, a Csornai Rendőrkapitányság sajtóreferense tájékoztatta. Eszerint a kocsi a Kossuth utcában haladt, és jobbra, a sportpályára akart a hajtó lekanyarodni. Az egyik ló azonban másként gondolta, megvadult és egyenesen futott tovább. A kocsis elvesztette uralmát a jószágok felett, majd a bakról is leesett. Könnyebb sérüléseket szenvedett.

Mire az állatokat sikerült megfékezni, öt parkoló autót rongált meg a fogat. A járművekben összesen kétmillió forintnyi kár keletkezett. Harsányi Judit elmondta: a csornai kapitányság munkatársai vizsgálják a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. sivatag66 2010. október 01. 20:36
  „gyerekek,nem veszitek észre,hogy cseter jános csakitt tud élvezni.......”
 • 26. Feri81 2010. szeptember 30. 15:06
  „Janika! Ha meg tudod előzni, hogy két ló megijedjen valamitől akkor oszd már meg velünk hogy hogyan. Mert ez még nagyon nagy tudással rendelkező lovasembereknek sem sikerült maradéktalanul.
  A ló alapvetően kicsit másképpen gondolkodik mint az ember, ő ha valamiről úgy gondolja hogy meg kell ijedni akkor az első az hogy elfut és csak akkor fogja megnézni hogy mi volt az amikor már elég messze van tőle. Egymillió éves menekülési ösztönt meg nem lehet csak úgy egyik napról a másikra eltüntetni. Ehhez még az a háromezer év sem volt elég amióta az ember háziállatként foglalkozik a lóval és nem zsákmányként.
  És vannak dolgok amitől úgy ijed meg a ló, hogy nem is gondolnád, hogy meg fog ijedni. Ellenben olyan is lehet hogy a lovas majdnem infarktust kap úgy megijed valamitől miközben a lova meg sem rezdül.”
 • 25. janika 2010. szeptember 30. 12:59
  „"csornai kapitányság munkatársai vizsgálják a baleset körülményeit." Várjátok ki a végét. Ami várható, azt meg meg lehet előzni és nem megsértődni.”
 • 24. Feri81 2010. szeptember 28. 15:10
  „Janika! Úgy nézem te csak akkor érzed jól magad ha valakiket sértegethetsz. Te magad írtad hogy nem voltál ott, meg azt is hogy az általad írtak fedik a valóságot. Akkor már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen jogon ítéled ,,felelőtlen hobbi rendezvénynek". Mert ha nem voltál ott akkor nem is tudhatod, hogy mi is volt valójában. Szóval most önmagaddal kerültél ellentmondásba. Üzlet meg legfeljebb a szemben lévő kocsmának volt benne mert oda a szokásosnál többen mentek be aznap. Tudod ez egy ingyenes rendezvény volt. Akik szervezték és részt vettek a lebonyolításában, azok a szabadidejükben tették azt és nem pénzért. Volt aki még pénzt is áldozott rá.
  Balesetek meg mindenhol előfordulhatnak. Minden sportágnak megvannak a maga veszélyforrásai. Így a lovazásnak is. De baleset akár egy sakkversenyen is előfordulhat.
  Meg mondjuk mi lenne a véleményed, ha ez az esemény egy nappal korábban vagy későbben fordul elő. És a lovak mögött nem a fogat van, hanem egy olyan kocsi ami trágyával van megrakva. És nem a pályára tart hanem a falu szélében lévő földre. Ha a lovak akkor ijednek meg egy-két autót akkor is összetörtek volna. Legfeljebb nem az ott parkolók közül, hanem éppen arra közlekedők közül. És akkor még a sérült is több lett volna. A mentő pedig nem lett volna a helyszínen hanem meg kellett volna várni amíg odaér.
  Egyébként a lovazásnak olyan értelme biztos nincs mint mondjuk a XIX. században. A XXI. században annál sokkal több értelme van mint akkor.
  És miután valószínűleg a tegnapi véleményemet sem olvastad el figyelmesen még egyszer leírnám, hogy nem éppen hobbiról van szó. Vannak olyanok is akik hobbiból tartanak lovat. De nekik is meg kell dolgozniuk vele, és nem éppen könnyű munka.”
 • 23. Gonoszka 2010. szeptember 27. 23:09
  „janika!!!
  nem üzletről szólt a dolog!!!sok jó (lovas) ember van hogy csak ezeken a rendezvényeken tud találkozni.beszélgetni és jól érezni magukat.Kicsit összemérni erőiket és lovaikat a versenyeken.Nagyon szuper volt.De talán ha néha járnál emberek közé is, tudhatnád mi is az: "egy közösségbe tartozni"....”
 • 22. Moo 2010. szeptember 27. 20:27
  „janika! Te sosem csinálsz olyan dolgot, aminek nincs semmi értelme, de még is élvezed?”
 • 21. janika 2010. szeptember 27. 18:22
  „Lókolbász hobbi, semmi értelme nincs a XXI.században. Van, aki díszhalakat tart van, aki bélyeget gyűjt, van, aki kutyákat tenyészt, van, aki macskát! Persze, aki megsértődik azon, hogy várható a felelőtlen hobbi rendezvényen a baleset az legközelebb előzze, azt meg.
  Egyébként "sok sok régi barátot hozott össze újra, nagyszerű emberek, finom kaják, zene és látványos programok kíséretével.." ezt nem én írtam! Mégy , hogy nem üzlet az efféle banzáj?”
 • 20. Feri81 2010. szeptember 27. 15:12
  „Kedves Janika! Magyarországon a lótartás még messze van attól hogy ,,úri passzió" legyen. Az ,,urak" nagy része ugyanis még nem tart lovat. A lovak nagy részét jelenleg vagy a munka vagy a sport miatt tartják. Nekem meg elhiheted nem éppen könnyű dolog lovat tartani. A lovaknak nem éppen ugyan azok az igényei mint egy 8. emeleten tartott Palota Pincsinek. Nem elég naponta egyszer levinni sétálni és nem is éppen a sarki boltban készen kapható konzervet eszik. A lovakkal naponta kemény edzésmunka van - főleg ha sport miatt vannak - de a munka miatt tartott lovakat is edzésben kell tartani. Meg a lovak ugye konzerv helyett zabot esznek, amit többségében otthon termelnek, és csak kevesen vesznek.
  Szóval a megjegyzéseid nem üzleti és nem karrier érdekeket sértett, hanem a lovasembereket személy szerint.
  Az átkosról meg csak annyit hogy abban a 40 évben politikai érdekekből eladták vágóáron vagy kolbászba töltötték a Magyarság egyik nemzeti örökségét. Azt amit ősapáink 1500 éves komoly tenyésztői munkával elértek azt 40 év alatt a sárba taposták. Alig száz éve még világszerte elismert lófajtákat tenyésztetettek Magyarországon, és most egy kevés ember próbálja összeszedni azokat a romokat amit abban a 40 évben még véletlenül nem tüntettek el. Na őket sértetted meg igazán.”
 • 19. Gery83 2010. szeptember 27. 12:35
  „"Sivatag66" nak igaza volt. Kár is foglalkozni veled "janika" Nálad ez nem vélemény, hanem otthon unatkozásod gyümölcse. Minden cikkben a hibát keresed és máris furkálódsz mindenki ellen, legtöbbször úgy, hogy fogalmad sincs a részletekről.
  Az "úri milliomos" szövegedről meg annyit, hogy szinte mindegyik résztvevőt és ló tulajdonost személyesen ismerem. Mindegyikük kétkezű kemény munkából él és sokat tesznek azért ami a kikapcsolódást nyújtja számukra. Míg te otthon pöffeszkedsz és a fejedet növeszted, addig más tesz, vesz, intézkedik, hogy mindannyiunk számára egy INGYENES/miféle üzlet!!??/ és színes programokkal teli lovasnapot hozzon össze.
  Köszi "gonoszka" hogy elmesélted felettébb okos jánosunknak, hogy az eső felénk is feláztatja a talajt és bizony nem volt hova parkolni.”
 • 18. janika 2010. szeptember 27. 10:18
  „Kedves "gonoszka"! Valóban nem voltam és nem is leszek az "efféle lóhajcsár" műsoron sehol sem. Manapság a ló tartása legfejtebb "úri passzió" és nem érdekel és úgy mint a golfozás sem. Viszont az "átkos rendszerben" a leg olcsóbb élelmiszer volt a lóhús és az abból készült kolbászfélék! Manapság ezek is megfizethetetlenen nagyon sok ember számára.
  Egyébként én legalább megpróbálok a cikkben írtakra reagálni és nem az olvasókat cikizni. A véleményeim pedig általában fedik a valóságot. Persze vannak, akik érintettek és sérti megjegyzéseim az üzlet,vagy a karrieri érdekeit. Persze enélkül nem megy az efféle rovatok megjelenítése. No meg vannak akiknek nem csipi a nyelvet a lecsó főztöm sem.Hát nekik egészségükre, fene a gusztusukat!”
 • 17. Gonoszka 2010. szeptember 27. 09:48
  „Nézd "kedves" Janika!!
  itt veszekszel és ontod magadból a hülyeségeket...amikor ebből a cikkből igazából semmi nem derül ki, és ha jól veszem ki az "írásaidból" ott sem voltál, sem a közelben. Ez a rendezvény minden évben megrendezésre került, szerencsére balesetmentesen. Mostanáig.Sajnálatos módon, megtörtént. De a szervezésben nem volt semmi hiba, erről megnyugtatlak.az autók pedig nem ott álltak volna ahol...csak a sok eső miatt nem tudtak oda parkolni, ami eddig minden évben ki volt jelölve rá. Így az emberek, a látogatók oda parkoltak ahová épp tudtak.Ők sorakoztak fel két oldalt az úton.
  És igen, a lovak olyan állatok amik élnek, képzeld el Janika, gondolom te nem láttál még közelről egyet sem. Megijedt az egyikük és megindult.Sajnos ez benne van a pakliba, ha tyúkversenyt vagy békahajtást rendeztek volna, biztosan nem lett volna semmi baleset....Tudod.
  Csak gondolom Jobaházát és a jobaháziakat sem ismered, hisz hogyan is ismerhetnéd, gondolom barátod se túl sok van....A jobaháziak egy nagyon jó közösség, nagyon összetartók.A lovasnap szervezésében is sokan részt vettek, mindenki segített egy kicsit. (a főszervezőkön kívül természetesen). Ezért is éreztük jól magunkat egész nap.
  A baleset sajnálatos, de előfordul mindenhol (én is estem már le a lóról, mégis csinálom tovább), még ott is ahol a legkevésbé várnád.Szerencsére nem lett súlyos baj, "csak" könnyebb sérülések....
  És szépen kérlek, ha valahová kommentálsz, előtte nézz a dolgok után kicsit!!!”
 • 16. janika 2010. szeptember 27. 07:02
  „Nocsak, hát nem volt elég csípős a tegnapi lecsó?”
 • 15. rick_ 2010. szeptember 26. 13:57
  „Gery83

  Ugyan már... Aztán mégis ki lenne az a 3 fő, aki részt venne a janika által szervezett családi ebéden...?
  Egy fő résztvevővel meg minden program tökéletes, legalábbis kevés a panaszos hang, azt is el lehet titkolni... :D :D”
 • 14. Gery83 2010. szeptember 25. 12:52
  „Ha szerveztél volna valaha is bármit egy 3 fős családi ebéden kívül, rájönnél, hogy bizony nem olyan egyszerű összehozni egy több száz fős rendezvényt és lenne benned annyi, hogy legalább bölcsen csendben maradsz. Mert okoskodni meg szájat jártatni, ráadásul személytelenül, ahogy itt is teszed... Nos, azt nagyon könnyű...”
 • 13. janika 2010. szeptember 25. 10:08
  „No látod, ha e sajtó megírta volna, hogy a "Józsi bá" téged visz a a sivatag-hoz a szekéren, akkor másként hangzanak a vélemények.”
 • 12. Moo 2010. szeptember 24. 19:14
  „Pontosan azért nem kellene egyeseknek butaságokat és igaztalan vádakat fröcsögni, mert a cikkből részletek nem derülnek ki.”
 • 11. Gery83 2010. szeptember 24. 18:10
  „"Úri milliomos" :) Biztos a Józsibá is az aki a trágyát viszi lovasszekéren nem? Mert hogy ám ezek nem a fogat hajtó verseny résztvevői voltak. Amúgy a lovak pedig nagyon nem egyenlőek a cirkuszi állatokkal. De persze világosíts fel, ha mégis. Gondolom nagyon okos ember lehetsz, lévén, hogy minden cikkhez kommentezel még akkor is, ha fogalmad sincs az egészről... Meg aztán... Még azt sem láttam, hogy valamivel egyet értettél volna...Itt éled ki magad?”
 • 10. janika 2010. szeptember 24. 17:36
  „"csornai kapitányság munkatársai vizsgálják a baleset körülményeit." e cikk szerintem ezzel véget ért. Hogy mi lesz az eredménye az nem lesz publikus az biztos!”
 • 9. Moo 2010. szeptember 24. 15:57
  „A balesetet nem versenyző fogat okozta, hanem egy lovaskocsi, akinek a tulajdonosa csak vendégként vett részt a rendezvényen, és ráadásul átengedte egy másik embernek a kocsi hajtását. Egyébként a kresz nem tiltja a lovas fogattal való közlekedést!”
 • 8. janika 2010. szeptember 24. 14:53
  „Mi lenne, ha a cirkuszosok is szabadjára engednék az állataikat a közutakon és úgy terelnék a cirkusz helyére?
  vagy az "úri milliomosoknak" már mindent lehet? Még a cenzúrát is Ők irányítják?
  No látod kedves "Ggery83" erre gondoltam! Mert, ha kamionnal szállítanák a helyszínre az efféle műkedvelő hobbisokat, akkor nem lenne nekik jó az üzlet! A felelősségről már nem is beszélve.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fejlesztik a kerékpáros turizmust Kapuvár térségében

A kerékpáros turizmust Kapuvár térségében 2,5 millió eurós beruházással fejlesztik az osztrák-… Tovább olvasom