Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Megkínozták a macskát

Kegyetlenül megkínozták a bezi Gayer Sándorék macskáját. Egyik lábát levágták, a másikat a karmainál csonkították meg, s harmadik lábán is látszik sérülés.
A bezi Gayer családnak az elmúlt hónapokban sok apró bosszúságot kellett átélniük. Nem tudják, ki „szórakozik" velük, nem is nagyon érdekelte őket, de az utolsó esettel betelt náluk a pohár. A nyugdíjas házaspár macskáját kegyetlenül megkínozták.

Gayer Sándor és felesége felháborodva mutatták meg a Kisalföldnek jószágukat. Elképesztő módon bánt el az ismeretlen a macskával. Egyik lábát tőben levágták, a másikat a karmainál csonkították meg. Harmadik lábán combnál látszik a vágás. A szerencsétlen állat még hazavánszorgott valahogyan, de gazdái kénytelenek lesznek elaltattatni.

A macska szenvedéseit nem tudják nézni Gayer Sándorék. Elaltatják – állatorvos segítségével – kedvencüket.
A macska szenvedéseit nem tudják nézni Gayer Sándorék. Elaltatják – állatorvos segítségével – kedvencüket.


– Ez azért már több a soknál, nem hagyhatjuk szó nélkül – mondta el gondolatait Gayer Sándor. – Eddig csak apróbb dolgokról volt szó, inkább szánalmas esetekről, de ez a legutóbbi tűrhetetlen. Hogy ki az elkövető, nem tudjuk, haragosunk nincs, nem bántottunk senkit, hogy ezt érdemelnénk.

Gayerék sorolták: unokáiknak volt egy kis szürke cicájuk, nagyon szerették, sokat játszottak vele. Egy napon úgy ment haza a macska, hogy orrán jól látszottak az ott elnyomott cigarettacsikk nyomai. Még tavasszal negyven darab tojás tűnt el a garázsukból. És ezekhez hasonló történet még számos esett meg velük.

– Állatbarátok vagyunk, kutya, macska mindig volt a háznál – tette hozzá a házigazda. – Ezért is fogadtuk megdöbbenve, ami történt. Bár talán nem is kell állatbarátnak lenni ehhez. Minden normális embert felháborít, ha egy védtelen állattal ilyet tesznek. Többen kérdezték, nem vidravas vagy valamilyen más csapda fogta-e meg. Annak azonban más nyomai vannak, láttam már olyat. Tisztán látszik a cica lábain, hogy szándékosan bántották. Okos, barátságos macska volt, de most el kell altatni, mert a szenvedéseit nem bírjuk nézni.
Gayer Sándor még megjegyezte: a húrt eddig feszíthette az ismeretlen elkövető, de most elpattant. Ezután ők is figyelmesebbek lesznek és amint a legapróbb nyomot észlelik, megteszik a szükséges lépéseket.
A Csornai Rendőrkapitányságon megtudtuk: ilyen esetekben a rendőrségen kell bejelentést tenni. A kapitányság eljárást indít, hogy az állatkínzás gyanúja megállapítható-e. Mint kiderült, Csornán és környékén egyáltalán nem jellemző egyébként a hasonló bűncselekmény.

Olvasóink írták

 • 7. delete 2012. július 27. 19:46
  „Gondolkodjunk már józan paraszti ésszel,mert én el nem bírom képzelni,hogy azt a cicát szándékosan ember bántotta! Amikor még TSZ-ek működtek számtalan cica,nyúl,őz szenvedett ilyen sérülést a nyári betakarítás,szártépőzés miatt! Valószínű,hogy ez az cica is így járt de az kevésbé olyan érdekes,mint az ,hogy ismeretlen elkövető megkínozta a nyugdíjas házaspár macskáját! Valóban érdekesebb,mert felfedi,hogy mennyi primitív ember él a környezetünkben! Szánalmas!”
 • 6. VZoliJR 2012. július 26. 13:09
  „Aki ilyet csinál, az később tovább is merészkedik, mert ha most nem kapják el, abból csak önbizalmat merít. A végére kéne járni ennek a dolognak, mert nem állapot az, ami a faluban megy.”
 • 5. AranyKözépút 2012. július 26. 07:49
  „Kedves Beziek! Nem igaz, hogy nem gyanítanak valakire.
  Ha jó érzésű emberek, kérem jelezzék itt vagy a rendőrségen.
  (Jelezzék h sejtenek valakit és valahogy megbeszéljük a részleteket.) Köszönöm. Egy állatbarát”
 • 4. Nefi5 2012. július 25. 19:52
  „Remélem, az ilyen emberek egyszer elkerülnek egy "Majmok bolygója" szerű világba, ahol az állatok "uralkodnak" és talán akkor visszakapják, amit érdemelnek.
  De félretéve az utópiát, tényleg szükség lenne már olyan ítéletre a bíróságok részéről, ami elriasztja ezeket az embernek nem nevezhető lényeket állatkínzó tetteik elkövetésétől.”
 • 3. marta.hofbauer 2012. július 25. 16:26
  „"Minden állat egy csoda...
  Sajnos ezek a csodák az emberi kapzsiság és önzés folytán óhatatlanul eltűnnek a Földről. Hogy milyen gyorsan, csak tőlünk függ. Addig is adózzunk csodálattal nekik, és kérjük szellemeiket, hogy nézzék el bűneinket, amit ellenük követtünk el."”
 • 2. Madarász 2012. július 25. 08:26
  „Végre precedenset kéne a bíróknak teremteni, súlyos letöltendő börtönéveket kiosztva, akkor végre lenne rend és ugyanez vonatkozik a rablókra, gyilkosokra is, mert ez egy vicc ország, a bűnözőknek több joguk van, mint a rendőröknek, vagy a törvénytisztelő állampolgároknak.

  Aki ilyet tesz állattal, az legközelebb habozás nélkül időseket fog halálra kínozni pár száz forintért.

  Ettől függetlenül én ilyen sérülésnél azt is el tudom képzelni, hogy a cica rosszkor volt rossz helyen és akár a búzát arató kombájn is okozhatta a sérülését, vagy valahol belemászott valami gépbe, bebújt egy autó motorterébe és az elindult és észre sem vették, hogy ott volt, vagy megsérült.”
 • 1. alekínyó 2012. július 25. 08:14
  „Remélem elkapják a kegyetlen állatkínzókat! Ugyan ezt kéne velük csinálni!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötszáz szalmabála égett Beleden - képgaléria

Ötszáz darab repceszalma bála égett el kedden Beleden. A tűzoltók egész nap biztosították a… Tovább olvasom