Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Még a halálos gázolás sem elég a változtatáshoz

Már hosszú évek óta panaszkodnak a bágyogszovátiak, mivel a Győr felől Csornára tartó buszok a 85-ös főút mellett teszik le utasaikat.

Többen nap mint nap épségüket kockáztatva kénytelenek átjutni az úttesten. Mielőbb változtatást akarnak.

A bágyogszovátiak közül sokan naponta járnak busszal Győrbe dolgozni, tanulni. A hazaút azonban, ha átszállásos járattal jönnek, egyáltalán nem biztonságos, mert csak a főúton átkelve szállhatnak át a másik buszra.

Főként az esti órákban veszélyes ez a rossz látási viszonyok miatt.
Az elmúlt években már több halálos gázolás történt ezen az útszakaszon.

Legutóbb május elején ütöttek el egy 72 éves asszonyt, aki azonnal életét vesztette. A Győr felől Csornára tartó buszról négy utas szállt le, hármójuknak sikerült átkelnie és felszállnia a túloldalon várakozó járatra, az idős asszony azonban már nem ért át a kivilágítatlan főúton. Az eset ismét nagy felzúdulást keltett, a helybéliek mielőbb változtatást akarnak. –  Ez nemcsak a szovátiakat, hanem a kisbabotiakat és a bodonhelyieket is érinti - mondta Torma József.
Torma József, a Bágyogszovátért Közhasznú Egyesület vezetője elmondta, felmerült a változtatás szükségessége. Folyt is erről megbeszélés, de eddig csak az egymásra mutogatást tapasztalták.
Elmondása szerint zebra felfestése vagy sárga villogó figyelemfelkeltő lámpa is elég lenne, hogy az autósok óvatosabban közelítsék meg ezt a szakaszt. Másik megoldás lehet, hogy a buszok befordulva a pár száz méterrel távolabbi buszfordulónál teszik le utasaikat. Ennyi éppen elég lenne.

Ráadásul ez nemcsak a szovátiakat, hanem a kisbabotiakat és a bodonhelyieket is érinti.

– A több tízezer forintos bérletért ennyit igazán megérdemelnének – tette hozzá az elnök.

Portálunk Wimmer Józseftől, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztályvezetőjétől megtudta, korábban már írtak ki pályázatot a kereszteződés megvilágítására, azonban nem akadt olyan vállalkozás, amelyik üzletet látott volna a beruházásban. Most a kormányváltásig nem írhattak ki újabb pályázatot, de ezt mindenképpen tervezik. E terv nemcsak a szováti, hanem a veszkényi, a rábatamási és az újkéri útszakasz megvilágítására is kiterjed.

A Kisalföld Volán illetékese, Gál József üzemvezető megkeresésünkre elmondta: foglalkoznak a forgalmi rend esetleges megváltoztatásának lehetőségével, de érdemi döntés, konkrét előrelépés még nem született az ügyben.

Olvasóink írták

 • 12. janika 2010. június 27. 19:56
  „"enzso" Ki az, aki e cikkben illetékes elvtárs a kérdésedre? Nem én az biztos! Tőle kérdezd!”
 • 11. k2968 2010. június 27. 19:01
  „Öööö....Most mi a téma?A szennyvíz vagy a buszközlekedés?”
 • 10. enzso 2010. június 26. 22:50
  „janika nagyon tetszik Neked ez a szennyvizes téma csak nem Te vagy a tisztítók cuca muca emberkéje???
  Jah : és Te is tudhatnád hogy egy faluban nem csak domb van hanem völgy is ahol szükséges lehet az átemelő akna!!
  Ha már ennyire témánál vagyunk kitérhetnél arra is hogy a temetővel szemben és a múltkori cikkben olvasott élelmiszer üzlet mellett található akna miért ad bizonyos szagokat????? Ezt is megmagyarázhatnád!!!!!”
 • 9. janika 2010. június 26. 05:39
  „Mint ahogy írtam Tormából még lehet egy <moderálva> polgármester! Ahogy igyekszik az emberek életét jobbítani úgy lehet, hogy képes is lesz megoldani a gondokat! Persze akinek nem gond a szemétszállításért aránytalan összegeket fizetni az engem taknyol. A búvárszivattyús csatornarendszerben pedig a szolgáltatóé a szivattyú és a lakosság pénzén üzemeltetik! Termesztésen azért, hogy a domborlól lefelé nyomassák vele a szennyvizet, mint, ha az nem folyna le a gravitáció miatt! No de ez magas annak, aki nem jár utána, vagy nem ért hozzá.
  A maffia rendszerbe miért ne vennék be az áramszolgáltatót is, ha egyszer a lakosságnak nincs képviselője, aki megakadályozná a kifosztásukat.
  Az meg teljesen mindegy, hogy ki írja véleményét e rovatban, hisz e témás "nem mondanak semmit" mert süket fülekre találnak!”
 • 8. Hayni 2010. június 25. 23:17
  „Ahhoz hogy a buszok beforduljak a Szováti -elágazóhoz azt az Önkormányzatnak kellett volna kérni a Volántól .”
 • 7. enzso 2010. június 25. 22:28
  „Látom megint témánál vagytok, csak kár hogy ez itt ebben a formában üres fecsegés. Igy nem fog megoldódni a buszos probléma.
  A legjobb megoldás az lenne ha a győr felől érkező buszok befordulnának Szovát felé a vasúton túl vissza is tudnának fordulni. Az el vissza út kb 400méter. Ennyit talán megérne vagy nem??
  Ha lámpát raknak fel az nem oldja meg a problémát:
  -egyik részből:hol festik fel a zebrát? a kanyarodó sávon keresztül? Ha nem, akkor utánna de oda kellene legalább járda is
  -Ki fog lassítani ha kint lesz a lámpa illetve a zebra??? Senki sem
  A legésszerűbb az ha a buszok befordulnának!!!!”
 • 6. vanessa 2010. június 25. 21:47
  „juj janika)))) Te nem változol meg,))) tudom,hogy ki vagy ám)))”
 • 5. sivatag66 2010. június 25. 20:45
  „Ezaz janika,te csak pofázol ,de nem mondasz semmit !!!! :)))))))”
 • 4. Admin 2010. június 25. 20:38
  „Tisztelt Janika!

  A szennyvíz amit a szivattyú a maga által kifizetett villannyal továbbít az öné, tehát a továbbítás költsége is.
  A szolgáltató csak üzemelteti a rendszert amit a beruházás során az Önkormányzat kiépíttetett. Hogy miért ezt a lakosság számára az egyik legrosszabb fajtát, az már az Ő titkuk marad. De a legfőbb oka az, hogy ők nem értettek hozzá, ezért csak a beruházási költség oldalát nézték, azt hogy ez mennyibe fog kerülni a lakosság számára az már nem volt fontos szempont.
  Tehát minden marad így, mert nem fogják belátni, hogy rossz döntést hoztak.
  Hiába olcsó húsnak híg a leve.”
 • 3. janika 2010. június 25. 19:12
  „Pont azt pofázom az "összefogást" ! Mert eddig is összefogtak a lakosság megvezetésére kizsákmányolására, ahogy csak lehetett! Ez ellen ki tett az efféle falvakban?”
 • 2. Hayni 2010. június 25. 18:40
  „Janika az összefogás többet segít mit az "elvtársázás"!”
 • 1. janika 2010. június 25. 10:43
  „Torma elvtársból még polgármester is lehet Bágyogszováton, ahogy igyekszik a lakosság ügyeit gondjait intézni.
  Reméljük, hogy a jövő polgármestere elintézi azt is, hogy a maffia mód bezsebelt szemét szállítás és a csatorna díj is a valóságnak megfelelően történjen. Kuka ürítés/ db/díj valamint a csatorna szivattyú üzemeltetési áram számlát a szivattyú tulajdonosa a szolgáltató fizesse!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlnek az adományok az árvízkárosultaknak

Szívesen adakoztak az árvíz sújtotta településeknek a rábaközi községek. Míg a falvakban több… Tovább olvasom