Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Maszek akácokat árvereztetnek?

Az önkormányzatra panaszkodik Maglócán  egy férfi, aki szerint a községháza liciten adta el az ő akácfáit.
Megjelölve: Az önkormányzat liciten adta el az akácokat. Farkas Géza azt állítja, hogy az ő tulajdonát is elárverezte. A csornai földhivatal eldöntheti a vitát.
Maglócán eddig több önkormányzati területen tartottak falicitet. A polgármesteri hivatal árverésre jelölt ki a bősárkányi határ mentén is egy ligetet, akácfákkal. A föld, ahol a kiserdő van, Farkas Géza tulajdona. A gazda szerint így a fák is őt illetik. A napokban viszont már a licit is megtörtént.

A maglócai kiserdőben tíz-húsz centiméter átmérőjű akácok állnak, körülbelül harminc darab. Mindegyik törzsén ott van már a jelölés, az árverésen kapott szám.

– A föld egyértelműen az enyém és rajta az erdő is, hiszen nincs külön helyrajzi szám alatt – mutatja a térképet a helyszínen Farkas Géza. – Megközelíteni is csak az én vetésemen keresztül tudják, mivel út sem vezet ide. Erre persze nem kértek tőlem engedélyt, csak keresztülgyalogoltak rajta, de nem is ez a gond.

Nem nagy érték ez a néhány fa, azt tudom. Maga az eljárás bosszant fel, hogy más tulajdonát az önkormányzat csak így eladhatja. Ráadásul ilyen fiatal akácokat vétek vágásra kijelölni, hiszen semmi sem jön ki belőle.

Farkas Géza a Legényanya című film szereplőihez hasonlítja aztán Maglócát. Mint mondja, ez az a falu, ahol már mindent szabad, és Eperjes Károly – a film főszereplője rokoni szálakkal kötődik a településhez – akár ott is forgathatta volna.

– A sok „Béla" Maglócán is elfogad mindent, akármit mondanak is nekik. A liciten kint voltam én is, akkor csak néhányan mertek ajánlatot tenni, de amikor eljöttem, nyilván bátrabban árvereztek – jegyezte meg a fiatalember.

Dombos Márk, a település polgármestere nyugodt. Azt mondja, az erdő önkormányzati tulajdon.
– A terület, rajta az akácfákkal, az önkormányzat törzsvagyonában is nevesítve van, tehát mindenhogyan a falu tulajdona, akármit is mond Farkas Géza. Az árverést is teljesen jogosan tartottuk meg, de nem is értem Farkasék álláspontját. A fiatalember édesapja ugyanis gyerekkora óta tudhatja, hogy a kérdéses terület, a dögkert van ott és a községé.


Bakody Attila, a csornai földhivatal vezetője érdeklődésünkre elmondta: a vitás ügyben mindkét félnek a hivatalba kellene befáradni, ahol tisztázhatják a helyzetet. A földhivatal térképei ugyanis a valós állapotokat tartják nyilván.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A CsornaHő újabb hitelt igényelt

Árverésen értékesíti a csornai önkormányzat az ipari parkban lévő, közel hathektáros földterületét. Tovább olvasom