Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Már betegeket is fogadhat a kapuvári fürdő

A megyei egészségügyi pénztár (MEP) november elejétől négyféle gyógyászati tevékenységet támogat a kapuvári Flóra Gyógyfürdőben.
A betegellátás színvonalának javítása mellett az oly sokat hangoztatott turisztikai fejlesztésekbe is beleillik a megyei egészségpénztár (MEP) döntése, mely szerint novembertől négy, a fürdőhöz kapcsolódó gyógyászati tevékenységet támogat a kapuvári Flóra Gyógyfürdőben. A részletekről dr. Schéder Ákos vezető orvos tájékoztatta a Kisalföldet.

Mozgásszervi gyógyhatásra alapozva

– Még a tavasszal kezdtük a MEP-pel a tárgyalásokat, hogy a kapuvári gyógyvizet a betegek ellátásában is hasznosítani tudjuk. A víz mozgásszervi gyógyhatására alapozva támogatott ellátást tudjunk nyújtani a beutaltaknak – kezdte a szakember. A kapuvári fürdő területén külön céget hoztak létre a humán-egészségügyi tevékenységre, a járó betegek ellátására. Ebbe többek közt még a fogászati kezelések is beletartoznak. Az elmúlt hónapokban az egészségügyi ellátás minimumfeltételeit alakították ki a fürdőben, mígnem a MEP és az ÁNTSZ engedélyének birtokában november elsejétől megindulhatott a gyógyászati ellátás. Schéder doktor elmondta, jelenleg négy kezelésre kérték meg a támogatást: a medencés gyógyfürdő, a gyógyvizes, szénsavas fürdő (az orvos hozzátette: ez nem keverendő össze a kapuvári kórház világhírű szénsavas kezelésével), az orvosi gyógymasszázs és a vízsugármasszázs. Dr. Schéder Ákos elmondta: a betegek a háziorvos beutalójával felkeresik a reumatológus szakorvosokat, akik az indokolt és szükséges esetekben a kapuvári fürdőbe utalják őket.

Bővül a foglalkoztatottak köre

Mészáros Manuéla, a fürdő vezetője hozzátette: azáltal, hogy a támogatást sikerült megszerezniük, a minimumfeltételek létrehozása nyomán bővült a gyógyfürdő alkalmazotti létszáma. – Itt már megfigyelhető a turizmus áldásos hatása a város életére. Ugyanakkor szerződést kötöttünk egy német utazásszervező céggel, akik a jövő év elejétől gyógyászati utakat szerveznek Kapuvárra – mondta a vezető. Hangsúlyozta: a reumatológus szakorvos és a gyógymasszőrök alkalmazása mellett a kiegészítő funkciókra is vettek fel új munkatársakat. Intézményük – a kerékpároscentrum üzemeltetési jogának elnyerésével – komplex szolgáltatást tud nyújtani a Kapuvárra érkező gyógyturistáknak. Ebbe a napokban tartott szakmai konferencia is beletartozik, amihez hasonlóakat a továbbiakban is szándékoznak rendezni a Flórában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van, ahol a lakossággal, másutt vállalkozóval

Az önkormányzatok minden településen kiemelt figyelmet fordítanak a temetők állapotára. Felújítják a ravatalozókat, utakat építenek és több helyen a világítást is megoldják. Mérgesen az elképzelések megvalósításába a helybeliek is besegítenek, Babóton viszont vállalkozónak adták ki a sírkert fenntartását. Tovább olvasom