Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kutyát mentettek ki a Rábából

Szerencsésen megmenekült Vágnál a Rába fogságából a hétvégén egy doberman kutya.

A folyó kavicsszigetén napok óta fagyoskodó állatot a csornai tűzoltók igyekeztek partra segíteni, de időközben a gazda is megérkezett.
Nem mindennapi esete volt a csornai tűzoltóknak a hétvégén: egy, a Rába fogságába esett kutyát igyekeztek kimenteni a folyóból Vágnál. A szerencsétlen négylábúra helybeli horgászok figyeltek fel és értesítették a rendőrséget, hogy az állat napok óta üldögél a vízben kialakult kavicsszigeten. A rendőrök az állatvédőknek szóltak, ők pedig a tűzoltóktól kértek segítséget. Az éhező, csontig fázott kutyára a biztos pusztulás várt.

Tűzoltók csónakkal

A csornai tűzoltóság egysége csónakkal felszerelkezve érkezett meg szombaton a Rába-partra. Nem messze a hídtól, a folyó közepén épült kavicsszigeten átfázott, jó kiállású doberman nézegetett a part felé, mint aki érzi: a megmentők  közel vannak. A segítség a csónakkal hosszas erőfeszítés után érkezett meg az ebhez, hiszen annak ellenére, hogy a víz sekély volt, a sodrás annál erősebb. A kutyát étellel kínálták, szívesen el is fogadta a falatkákat, látszott, hogy napok óta szenved az éhségtől és a hidegtől. Ám a hálát agresszió követte, hiszen többször is mérgesen kapott a szalámit nyújtó kezek után.

Füttyre szót fogadott

Közben a parton egész nézősereg gyűlt össze, mivel a faluban gyorsan terjedt a hír, mi járatban is vannak a tűzoltók a Rába-parton. A helybeliek izgatottan figyelték a már-már sikertelen próbálkozást, hiszen a jószág csak nem akart szót fogadni és a csónakba ugrani, sőt, hangos ugatással tartotta távol magától a mentésére igyekvőket. A tömegből egyszer csak füttyszó harsant és valaki az állat nevét kiáltotta: Apolló! Mint kiderült, a gazda, Czigler József is a bámészkodók között volt és felismerte elveszettnek hitt házőrzőjét. A kutya rövid fülelés és gondolkodás után a hideg vízbe vetette magát és derekasan küzdve az árral partra vergődött, ahol remegve bújt „kenyéradójához".

Múlt kedden szökött meg

– Múlt héten kedden szökött meg, nyitva felejtettük a kaput. Többször is csinált ilyet, de eddig mindig hazajött, kerestük most is az egész faluban, de a hídról sem vettem észre. Úgy látszik, befelé még ment neki az úszás, de vissza már nem próbálkozott – mondta a gazda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszméteres lángok Kapuváron

Teljesen leégtek a melléképületek és két gázpalack is felrobbant a kapuvári Wesselényi… Tovább olvasom