Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Központot szeretne fejleszteni

A bogyoszlói polgármester szerint a kampány után a nyugodt munkáé lesz a főszerep a községben. Az új faluvezető folytatja a látványtó kialakítását és fejlesztené a falu központját.

Az októberi, kicsit harsány kampány után most a nyugodt hétköznapok és a munka ideje jött el Bogyoszlón – mondta Varga Imre, a község új polgármestere. A 48 éves községi vezető nem újonc a helyi közéletben, hiszen 14 évi képviselői és alpolgármesteri munka áll mögötte. Varga Imre nős, két nagyfiú apja, aki mellékállásban vállalta el a bogyoszlói közügyek vezetését. – A család elsőre nem fogadta kitörő örömmel, hogy még kevesebbet leszek otthon, már egy-két alkalommal megemlítették, hogy esetleg egy fényképet tegyek ki az asztalra – mesélt nevetve a családi háttérről a község első embere.

Varga Imre: A szennyvízrendszer kiépítése nem várhat tovább.
Varga Imre: A szennyvízrendszer kiépítése nem várhat tovább.

Hangoztatta, legfontosabb teendői között a helyi utak, járdák javítása mellett az évek óta húzódó szennyvízberuházás megkezdése áll.
– Utóbbi sajnos nem rajtunk múlik, olyan nagyságrendű beruházásról van szó, melyet csak állami támogatással lehet megvalósítani – mondta Varga Imre. Hozzátette, néhány éve már pályáztak – sikertelenül – a rendszer kiépítésére, akkoriban a lakossági támogatás 80 százalékon állt.

– A község alatt kiváló vízbázis van, ideje lenne ennek rontását abbahagyni a szennyvízrendszer kiépítésével – mondta a polgármester.
Tervei között a látványtó kiépítésének folytatása is szerepel. A szükséges vízjogi engedélyeket már elődje beszerezte, a tervek készen állnak.

– Egyházközségi elnökként is fontosnak tartom, hogy a templom felújítását követően a faluközpont fejlesztése, csinosítása is elkezdődjön – mondta Bogyoszló polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falujáért hagyta el a munkahelyét

A közösség összekovácsolását fontos feladatának tartja Zsebeháza új polgármestere. Kovátsits… Tovább olvasom