Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Közmunkásokkal a rendezett faluképért

A közmunkások bérezésének csak egy részét állja az állam, így az önkormányzatoknak a helyi büdzséből kell kiegészíteniük azt.

A közhasznú munka célja az átmeneti vagy tartós munkanélküliek visszavezetése a munkaerőpiacra. A program a regisztrált álláskeresők számára nyújt határozott idejű foglalkoztatást. A munkaügyi központok állami támogatást adnak az alkalmazóknak, amelyek vállalják a közmunkások foglalkoztatását. De a bérezés egy részét az önkormányzatoknak kell állniuk. Mindezért az ország déli és keleti részein kevesebb lett a közfoglalkoztatott. Ám a Rábaköz településein maradtak a korábbi létszámok. Szükség is van a munkásokra: ők végzik a települések takarítását és a közintézmények karbantartását.

Szárföldön nem csökkent a közmunkások száma. – Elégedett vagyok velük. Eddig is voltak, most is vannak közmunkásaink, akik sokat tesznek településünkért – mondta el lapunknak Horváth Ferenc polgármester. Feladatuk a környezet védelme és a köztisztaság fenntartása.

Himod – Az önkormányzat a második legnagyobb községi foglalkoztató a térségben.
Himod – Az önkormányzat a második legnagyobb községi foglalkoztató a térségben.

Egyeden nincs munkanélküli. – Így csak egy­egy közmunkást foglalkoztatunk. Nálunk a faluban mindenkinek van munkahelye – tájékoztatott Vadosné Varga Katalin polgármester.

Himod a második legnagyobb községi foglalkoztató a térségben. Hat közmunkást kértek, ezt a munkaügyi hivatal biztosította. – A faluban felértékelődött a közfoglalkoztatás, mert hasznos elfoglaltságot jelent az érintetteknek. A munkások érzik, tapasztalják, hogy szükség van rájuk.

Elképzelhetetlen, hogy a község rendezettségét nélkülük fenn tudnánk tartani télen-nyáron – közölte Módos Ferenc polgármester. Hozzátette: nagy szükség van a munkásokra az önkormányzat kertészetében, a közcélúakkal kapcsolatos kormányzati szándékot pedig hosszú távon is jó ötletnek tartja.

Beleden tizenhét közmunkást foglalkoztatnak hosszabb távon. Közülük nyolc diák és egy hátrányos helyzetű. Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta: az alkalmazottak átlagbért kapnak, körülbelül 55– 60 ezer forintot. Ezért rendben tartják a közterületeket, szépítik a környezetet és az intézményeikben is helyettesítenek.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kívül-belül megújul az öltöző

A húsz éve, társadalmi munkában épült farádi sportöltözőt idén pályázati forrásokból újítják fel.… Tovább olvasom