Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Kórházi balhé: Megütötte a sebészt apja halála miatt

Csorna - A csornai Margit Kórház folyosóján többször megütötték az intézmény egyik sebészét. Az elkövető egy rábapordányi férfi volt, aki elmondta, erős felindulásból követte el tettét, miután váratlanul meghalt az édesapja,

Az esetről tájékoztatott. – Eljárást indítottunk egy harmincöt éves rábapordányi férfi ellen, aki többször megütötte és megrúgta a kórház egyik sebészét, aki azonban a bántalmazás során nem szenvedett sérülést – mondta Völcsey András százados, a Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A férfi a rendőrök szerint elégedetlen volt apjának kezelésével, emiatt történt az inzultus.

Ellene garázdaság miatt indult eljárás, a kihallgatás során beismerte tettét. Az ügyet a rendőrség gyorsított eljárásban vizsgálja.

Megkerestük a harmincöt éves, rábapordányi O. Gy.-t, aki elmondta, a csornai kórházban műtétre készítették elő édesapját, melynek kapcsán a sebész úgy nyilatkozott, rutinműtétről van szó, nem lesz semmi baj.

– A beavatkozást követően édesapám hirtelen meghalt, még elbúcsúzni sem tudtam tőle – mondta a fiatalember. A sebésszel beszélve erős felindulásból ütötte meg az orvost, ám a Kisalföldnek hangsúlyozta, már  megbánta tettét és sajnálja is a történteket.

Az eset kapcsán megkerestük volna az érintett orvost, ám szabadsága alatt telefonon nem volt elérhető.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. lakatos 2009. június 03. 21:37
  „RÁBAPORDÁNYI VAGYOK! Sajnos a pontos részleteket senki sem ismeri, de a doktor úr többször is műtött engem és egyszer a gyermekemet és mindíg tökéletesen megvoltunk elégedve vele és a kezelésekkel! Én apám is kórházban halt meg, mégsem vertünk meg senkit!Kiből hiányzik az emberség????????????, Ezután remélem nem álltalánosítanak a kórházban:Rábapordányi!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 53. katica1961 2009. június 02. 17:30
  „Engem az ügyeletes orvos infarktus gyanúval küldött be a csornai kórházba.A mentősöktől nem akart átvenni a dr.nő.A mentőorvos kérte hogy adja irásba addig nem visz tovább.Akkor "megsajnált "és felvett az osztályra.Nem kivánom azt a bánásmódot senkinek ahogy akkor ott velem viselkedtek.Felébresztettük őket ,édes álmukból.Az ilyen kórházra és orvosokra nincs szükség.A szociális érzékenység nem pénz kérdés,ha valakiben ez nincs meg, válasszon olyan pályát ahol .ez nem fontos.
  A cikkhez:Az édesapa életvitelében semmi kivetni való nem volt.Szeretetben becsületben nevelt fel négy gyermeket,akik mindannyian a társadalom értékes tagjai.Fia aki abban a pillanatban nem is tudta mit cselekszik,mindig nyugodt béketürő és konfliktuskerülő ember volt és lesz is.Persze hogy nem tudott gondolkodni amikor a dr.ur olyan stilusban beszélt vele ami nem igazán illő ilyen helyzetben,de egyébként sem.A családot az utolsó pillanatig abban a hitben "ringatta nincs semmibaj" mégakkor is amikor ők már látták hogy rosszul volt.Elbucsuzni sem tudtak tőle.Az utolsó otthon töltött napon még jó kedvvel játszott az unokáival, akik hiába várják már haza a papát.

  Nyugodjon békében,a családjának őszinte részvétünk!”
 • 52. Truder 2009. június 01. 21:15
  „Részvétem a családnak.
  Szerintem hiba a szakmák között párhuzamot vonni,az egyik(nagy valószínűséggel)vállalkozó,aki igaz,hogy "csak"falat kapar...de ha csak hányaveti módon végzi a munkáját,igen gyorsan felkopik az álla,mert a kutya sem hívja a lakásába garázdálkodni.A másik közalkalmazott,kiszolgáltatott emberekkel foglalkozik,éhbérért,de ez nem mentesíti az alól,hogy a munkáját ennek megfelelően lássa el.Hanem legjobb tudása szerint,ha már csinálja,tegye tisztességgel!
  Egyiket sem kívánom védeni..mert mindenkinek úgyis csak a saját igazsága létezik,és a szomszéd kertje mindig zöldebb.”
 • 51. jozefsopron 2009. június 01. 10:41
  „<moderálva off>”
 • 50. éaa 2009. május 31. 08:53
  „No.no! Nagyon indulatos lettél! Igen itthon maradtam, de hogy´ is van ez? A jó képességűek elmennek a gyengéknek meg utilapu? Ezt kell tenni!
  Ha újra kezdeném lehet, hogy szobafestő (izlés szerint helyettesíthető) lennék. Hülyére keresném magam, megvenném a legjobb orvot, a gyerekem svájcban tanulna, herendiből zabálnék i tak dalse... (a billentyűzeten nincs Ciril betű)
  Vajon képes vagy-e megérteni, hogy az összehalonlítással azt akartam érzékeltetni: az élettelen anyaggal dolgozó meg van fizetve, míg az aki kimossa a szarból a tehetetlen beteget éljen meg hivatástudatból. A tescoban nem fogadják el. A szobafestő is pénzt kért. Igaz a hivatástudat fogyóban! Vagy már el is fogyott.”
 • 49. Pokla 2009. május 30. 21:45
  „Éaa!
  Egyetértünk.Itt maradtak azok,akik odakinn nem felelnének meg.Többek között gondolom te is.
  Részemről tiszteletet az arra érdemeseknek, betegnek,orvosnak,hozzátartozónak,festőnek,mindenkinek!
  Az alkalmatlanoknak pedig utilaput,lehetsz még szobafestő,ha irigyled.”
 • 48. Melanie24 2009. május 30. 21:25
  „Részvétem az egész családnak!”
 • 47. éaa 2009. május 30. 17:59
  „Pokla !
  Az eü-ben dolgozókat meg kell fizetni! Az nem lehet, hogy 100% az elvárás, emberség meg minden... (a szobafestő 2 napig dolgozott 1 havi fizetésemért, pedig ő csak a falat vakarta) Kórházban kemény a munka és kemények a körülmények. Tiszteletet és jó fizetést az ott dolgozóknak!
  A várólisták biztosan nőni fognak, mert kevés az orvos, kevés a nővér. Elmentek oda, ahol jobban megfizetik a munkájukat.”
 • 46. Moo 2009. május 30. 16:40
  „A magam részéről az agressziót elutasítom.
  Viszont van betegjogi képviselő, akihez bátran fordulhatott volna a család, ha elégedetlenek voltak valamivel.
  Nem mellékesen jegyzem meg, hogy gyakran a betegtársaink olyan stilusban beszélnek az eü. dolgozókkal, hogy én szégyenkezem miattuk amikor hallom.
  Vitathatatlan, hogy mindkét oldalon van még mit fejlődnie az embereknek.”
 • 45. Pokla 2009. május 30. 14:17
  „Éaa! Ha az orvos embernek alkalmatlan,akkor hogyan akar gyógyítani?Az egészségügy pedig ott tart, hogy édesanyám már második alkalommal akart időpontot kérni a KARDIOLÓGIÁRA.Azt mondták érdeklődjön októberben.Nem kapott mém IDŐPONTOT SEM. Némi vita után kapott egy telefonszámot X orvos nevével.Vajon miért?Más rokonom fél órásra tervezett "rutinműtétje" 4 órásra sikeredett.Most pedig itt a báttya halála.És ha hiszed, ha nem, egyik sem tiszta ügy. Hogy szerintem úgy ócska az egészségügy ahogy van,az tapasztalat.A benne dolgozók embertelensége pedig nem pénz kérdése.
  Kérdésedre válaszolva pedig igen,én nagy elszántsággal gyakorlom hivatásomat,sőt az egész életemet.Tudod,ha valamit tesz az ember,azt tegye 100%-al,akkor is ha anyagi haszna nem származik belőle.”
 • 44. éaa 2009. május 30. 13:30
  „Jó lenne tudni, hogy az orvost, egészségügyet pocskondiázók milyen magas fokon, nagy elszántsággal gyakorolják szakmájukat, hivatásukat!?
  Az oktatás tekintélyét már sikerült lerombolni. Most az egészégügy következik! Korlátolt gondolkodás azt mondani, hogy nem keverjük ide a politákát! Minden politika! Egy csomó minden ott dől el. Ezért fontos, hogy milyen emberek vezetik az országot. Politika, hogyan képes működni a kórház, az orvos és a nővér fizetése is. Hasonlítsa össze valaki Molnár Csaba és a kórház igazgatójának fizetésést! Ki fog derülni milyen az értékrend az országban.
  Az orvos fizetése persze kiegészül a hálapénzzel, így a jövedelme megvan. Rendjén van ez így?
  A nővéri hivatás soha nem volt megbecsült, lenézte az orvos és a hozzátartozó is.
  Mindenki vigyázzon az egészségére!
  Részvétem a családnak!”
 • 43. AranyKözépút 2009. május 30. 13:27
  „Az én hozzászólásom is Primaxnak szólt.”
 • 42. AranyKözépút 2009. május 30. 13:24
  „Kiderül???? ugyan miből derülne ki, ha nem bíztatnánk a hozzátartozókat, hogy forduljanak az egészségbiztosítási felügyelethez? Vagy a tulajdonost, hogy tegyen valamit? Nem derülne itt ki semmi, csak a rendőrség vizsgálódik O.GY ellen.Ha te mocskolódásnak nevezed az emberek jogos kritikáit,akkor no comment. A beteg nem orvos többnyire, de ezért kelll egy olyan szervezet, ahova a beteg fordul, ha úgy érzi őt az ellátása során nem megfelelően kezelték és ahol nem zár be előtte az orvosi sorfal. Nem hiszem, hogy itt az a megfelelő attitűd, hogy az orvost védjük, hanem az, hogy az elhunyt hozzátartozói is megnyugtató választ kapjanak a történésekről, amit viszont KI KELL VIZSGÁLNI és nem eltussolni és szabadságra vonulni. Az orvos monogramját sajnos én sem tudom, de hálás lennék ha valaki leírná.”
 • 41. Pokla 2009. május 30. 13:22
  „Primax! Igen,ez konferencia,ha úgy tetszik. Tudja Ön,hogy mi a mocskolódás? És tudja, hogy akinek nincs diplomája az is gondolkodhat? Képzelje,van,hogy a józan paraszti ész többet ér mint öt diploma. Ön ebben az országban él? Tudja,hogy itt annak van igaza akinek pénze van vagy összeköttetése? Ismeri Ön a családot? Náluk a szeretet és a hit az igazi gazdagság. Most meglopták őket.Ellopták tőlük az igazságot. Ha az orvos azt mondja nekik -nézzék,komplikáció lépett fel,nagy a baj,nem biztos,hogy tudunk segíteni-,a család elfogadja.Az orvos viselkedése nagyban befolyásolja a hozzátartozók érzéseit.S ehhez nem diploma kell,hanem EMBERSÉG!
  KITARTÁS, NEM SZABAD FELADNOTOK, SOKAN ÁLLUNK MELLETTETEK !!! /Tét/”
 • 40. Primax 2009. május 30. 12:24
  „Azt hinné az ember, hogy valami "konferenciá"-ra tévedt be....
  Kíváncsi lennék, hogy az itt mocskolódók közül hánynak van orvosi diplomája ?
  Persze, hibázhat egy doki is, majd - valószínűleg - ki fog derülni, hogy mi is történt.
  Akkor - és csak - akkor lehet "pálcát törni felette", de azt sem ilyen hangnemben.
  Tiszta balkáni itt hangulat...
  A családnak részvétem, nagyon szomorú, ami történt.
  Politikát pedig ebbe - is - belekeverni egyszerűen bunkóság.”
 • 39. lakoss1 2009. május 30. 11:04
  „mi a sebészorvos monogramja?”
 • 38. AranyKözépút 2009. május 30. 10:29
  „Kedves Mindenki,
  Én fenntartom véleményemet,hogy ez az eset meg lesz bosszulva. Az a negatív reklám további embereket fog eltántorítani a csornai kórház igénybevételétől. Aki ezt politikának nevezi, az elég furán gondolkodik.
  Ez egy logikus lépés. Ezért: az önkormányzat nevében kezdeményezném egy alapos kivizsgálást, a hozzátartozók meg forduljanak az egészségbiztosítási felügyelethez. ..és hogy miért O.Gy-t "védem"? Ad1: CSAK! Ad: ő szenvedett pótolhatatlan veszteséget, továbbá őt hurcolták meg h hirtelen felindulásból ütött. Sok képmutató ember: verbális agressziót /lekezelést/elbagatellizálja és csak a fizikai agresszió a bűn számukra......Nah ez az igazán gusztustalan hozzállás.
  Márészt azért az orvos is kaphatott volna egy monogramot...hogy tudjuk ki is ez a "csúcs -képességű"szakember.”
 • 37. zsukka78 2009. május 30. 09:36
  „elösször is őszinte részvétem a családnak...!higgyétek el én nő létemre én sem tettem volna másképp.az én apám,igaz nem mostanában,de csornán halt meg.az orvos maximálisan mellé állt,soha pénzt el nem fogadott,igazi angyal volt,amolyan ideális orvos.az apu mindig azt mondta hogy a szavai is gyógyítanak.tudtuk hogy gyógyíthatatlan beteg,naponta többször is mentünk hozzá,de mindig égett a láztól ha nem magam adtam be neki a lázcsillapítót.a nővéreket általában a dohányzóban találtam meg,asztalra felrakott lábakkal.ha kérdeztem adtak -e neki gyógyszert az volt a felelet elöször meg kell mérni a lázát,de vegyem ki nyugodtan a szekrényből(!) a mérőt ha akarom és mérjem meg neki.bármit elvihettem volna ha olyan lennék.aztán mikor meghalt mert a víz megfojtotta("a bácsi nem vette be a vízhajtót"),a nővérke azt mondta hozom a vérnyomás mérőt megmérem a bácsi vérnyomását......na akkor nálam is elszakadt a cérna.....szomorú hogy olyan emberek vállalnak olyan foglalkozást akikbenn nincs emberség,hivatástudat!csak azon csodálkozom hogy ezt a sebészt még csak elöször ütötték meg!!!!”
 • 36. sivatag66 2009. május 30. 00:53
  „Ha arrol a sebészről van szó,akkor MEGÉRDEMELTE,DE MÉG TÖBBETT !!!!!!”
 • 35. gyulaili 2009. május 30. 00:04
  „bocsi az első rész a 33- as aztán 34-es és végül 32-es”
54 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyponton az építkezési kedv

Rábaköz - Hetedével több ház épült ebben az évtizedben Kapuváron, mint Csornán. A két kistérségben… Tovább olvasom