Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Kiváló minősítést kapott a kapuvári Metrum

Kapuvár - Metrum Zeneiskola kiváló minősítést kapott a művészeti iskolák országos felmérésén, amely a tárgyi és személyi feltételeket vizsgálta, emellett az ellenőrök órákat is látogattak.

Szücs Róbert, a Metrum Zeneiskola igazgatója elmondta: az önkormányzat a működési költség közel felét biztosítja. Saját bevételük csak a tandíjból van, ami elenyésző részét fedezi a működési költségeknek. Ezért is fontos volt számukra, hogy  kiváló eredményt értek el a minősítés során, hiszen ezáltal a különböző pályázatokon is eredményesebben szerepelhetnek.  Jelenleg a zeneiskolában 191 gyermek tanul. Az elmúlt években közel kétszáz gyermek iratkozott be az iskolába.

Idén nyolc tanszakon folytatnak tanulmányokat a növendékek. A legkisebbek szolfézselőképző tanszakon ismerkedhetnek a zene alapjaival. A vonósok hegedűn és csellón, a fafúvósok furulyán, fuvolán, klarinéton, a rézfúvósok trombitán, tenoron, kürtön és tubán tanulhatnak. A hagyományos tanszakokon kívül sokan járnak az ütő és a magánének tanszakra is.

Az iskola tárgyi feltételei az igazgató szerint jók, de hangszereik folyamatos javításra szorulnak és szükség lenne új hangszerek beszerzésére is. Ezek költségét csak pályázati pénzekből tudják előteremteni. Ennek ellenére Szücs Róbert véleménye szerint az iskola alapvető működésére biztosítottak a tárgyi feltételek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Otthonában fogták el az elítéltet

Szárföld - A kapuvári rendőrök a hét végén otthonában fogtak el egy huszonöt éves szárföldi… Tovább olvasom