Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Kisperjésen házakat veszélyeztet a víz

Homokzsákokkal próbálják útját állni a víznek a csornai utcákban. Az önkéntes tűzoltók állandó szolgálatban vannak, de riadóztatják a polgári védelem civil beosztottjait is.


A város több pontján veszélyeztet családi házakat a belvíz Csornán. A legkritikusabb helyzet a kisperjési településrészen alakult ki. Ott homokzsákokkal védik az otthonokat. Ugyancsak homokzsákokra volt szükség a Kmety György utca déli oldalán. A helyi önkéntes tűzoltó-egyesület tagjai két szivattyúval éjjel-nappal az önkormányzat, illetve a helybeliek rendelkezésére állnak.

Bognár Zoltán önkéntes tűzoltó társaival ahol tud, segít.
Bognár Zoltán önkéntes tűzoltó társaival ahol tud, segít.

A mostani csapadékos időjárás arra is figyelmeztet, milyen veszélyes lehet, ha az ingatlantulajdonosok a házaik előtt betemetik az árkokat. Esetleg a kocsibejárókat alágyűrűzés nélkül alakítják ki.

Vági Sándor elmondta, hat évvel ezelőtt a lakásba is befolyt a víz.
Vági Sándor elmondta, hat évvel ezelőtt a lakásba is befolyt a víz.

Vági Sándor városgondnok a Kisalföldnek elmondta: a Vilmos park kft. munkatársai igyekeznek a víz folyását megakadályozni a belterületeken. A szivattyúk állandóan működnek. Kisperjésen több családi ház is veszélyben van. A kertek alatti kanális ugyanis kiöntött, vize az udvarokon keresztül folyik.

Vitéz László és Turi Lajos homokzsákokkal próbáltak védekezni.
Vitéz László és Turi Lajos homokzsákokkal próbáltak védekezni.

A Gorkij utcában élő Lévai Magdolna a Kisalföld érdeklődésére elmondta: hat évvel ezelőtt volt hasonló a helyzet. Akkor a lakásába is befolyt a víz. Bízik benne, hogy most a védekezéssel ezt sikerül megakadályozni.
Bognár Zoltán önkéntes tűzoltó a Kmety utca és a Wesselényi utca sarkánál kezelte az egyesület szivattyúját. Mint fogalmazott, igyekeznek mindig a helyiek segítségére sietni, ha szükség van rá. Éjjel-nappal szolgálatban vannak kollégáival, ha a helyzet megkívánja.

Balázs Csaba is abban segédkezik, hogy a házakat ne öntse el a víz.
Balázs Csaba is abban segédkezik, hogy a házakat ne öntse el a víz.

Turi György polgármestertől megtudtuk: tegnap délután riadóztatták a csornai polgári védelem civil beosztottjait is. Egy harminctagú csoportot akarnak felállítani. „Telefonon értesítettük az érintetteket arról, hogy készüljenek, hiszen bármikor szükség lehet a segítségükre" – jegyezte meg a polgármester.

Olvasóink írták

  • 3. nagytibi 2013. április 07. 21:15
    „istipisti76 menj haza részeg vagy!!!!”
  • 2. Nózi 2013. április 04. 20:50
    „Az utca lakóit sem látom a képeken, hogy segítenének a víz visszaszorításában. Segíts magadon, ...”
  • 1. istipisti76 2013. április 04. 19:40
    „Polg.úr és a hivatali aparátusa mikor megy homokzsákot pakolni? Ne öltönyben és a kamerák keresztűzében, hanem mint csornai tegye.... A hivatalba úgy sem csinálnak értelmes dolgot. Legalább hasznossan telnének napjaik. És a hőn szeretett szentéletű képviselőinkilyenkor hol vannak? Csak nem a vízügyi költségen marakodnak? Kinek mélyebb a zsebe címmel? Zárt űlésen?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marihuána a leggyakrabban használt drog

Csökkenő számú közlekedési baleset, kismértékben növekvő bűncselekmény és országosan harmadik… Tovább olvasom