Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Kezdődhet a szennyvízcsatorna kiépítése

Augusztusban kezdik el Bősárkányban kiépíteni a szennyvízcsatorna-rendszert. Az önkormányzat megkapta az igényelt 1,6 milliárd forintos támogatást.
Szabad jelzést kapott a bősárkányi szennyvízcsatorna-projekt. Az önkormányzat hivatalosan is megkapta az Energiaközpont Nonprofit Kht. értesítését a támogató döntésről. A 2,2 milliárd forintos beruházáshoz 1,6 milliárdos uniós és hazai forrást kap a település.

„Minden, a rendszerhez csatlakozó ingatlanhoz kétmillió forintot kapunk" – tudatta Szalay Imre polgármester. A helyiek ingatlanaik után 235 ezer forintot fizetnek be. Mint megtudtuk, összesen ezer helyrajzi szám érintett.

– A támogatási szerződést várhatóan még a tavasz végén aláírhatjuk – tájékoztatott Szalay Imre. – Addig beszerezzük a szükséges dokumentumokat, például a saját erőt biztosító banki igazolásokat, ígérvényeket. Elkészítjük az útvonaltervet, azaz az építkezés ütemezését rögzítjük. Ezekkel párhuzamosan megindítjuk a közbeszerzési eljárást is, mellyel kiválasztjuk a kivitelező céget.

A polgármester hozzátette: várhatóan augusztusban kez-
dődik el a tényleges munka. A tervek szerint két év alatt végeznek a rendszer kiépítésével és 2014 augusztusában kezdődhet meg a próbaüzem. A költségekről szólva megemlítette: olyan kiadások is jelentős terheket jelentenek, mint például a tulajdoni lapok beszerzése. „Már kétszer fizettünk az adatokért. Most harmadszor is meg kell tennünk, ami ezer ingatlan után ezerforintos díjjal számolva nem kis összeg. Még akkor sem, ha kétmilliárd forintnál nagyobb a projekt költségvetése" – fogalmazott.

A támogatási szerződést tavasz végéig aláírják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Morvai Krisztina a vendég

Morvai Krisztina lesz a vendég a lakossági fórumon szombaton este 6 órakor a Rábaközi Művelődési… Tovább olvasom