Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Késhet az ipari parkos beruházás

Csorna - A csornai önkormányzat munkahelyteremtő beruházásra vár az ipari parkban, ám a területet vásárló cég haladékot kért a beépítésre. Az adásvételi szerződés sem fogalmaz konkrétan.
A Selliform Zrt. 2006 májusában vásárolt meg egy közel 3,5 hektáros területet a csornai ipari parkban. Az adásvételi szerződésben hároméves beépítési kötelezettséget kötött ki az önkormányzat. Azt azonban, hogy konkrétan mit is kell építenie az egyébként „Hantech-közeli" társaságnak, nem fogalmazták meg a megállapodás készítői. „Ipari jellegű létesítmény" – ez áll az okiratban.

A Selliform Zrt. év elején kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy a beépítési kötelezettség időtartamát hosszabbítsák meg. A zrt. újabb hároméves haladékot kért, 2012. május 23-ig. A kérvényt legutóbbi ülésén tárgyalta a város képviselő-testülete. Az már az elején kiderült, hogy a vállalkozás kérését nem tudják teljesíteni, mivel egy önkormányzati rendelet ezt nem teszi lehetővé. Indokolt esetben egy évvel hosszabbíthat a képviselő-testület.

A testületi ülésen a képviselők többségének nem is volt ilyen szándéka. Arra várták a választ, hogy a cég milyen beruházást tervez az ipari parkban. A képviselők azt hangsúlyozták, hogy mindenképpen munkahelyteremtő lenne a kívánatos.

– A cégvezetőket tájékoztattuk, hogy rendeletünk csupán egyéves hosszabbítást engedélyez – mondta a Kisalföldnek Berzlánovichné Nagy Eszter, a csornai polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának vezetője. – A képviselő-testület megvizsgálva a lehetőségeket úgy döntött, hogy a polgármester úr egyeztessen a tulajdonossal a tervezett fejlesztés részleteiről, műszaki tartalmáról.

Berzlánovichné Nagy Eszter
Berzlánovichné Nagy Eszter

Az adásvételi szerződés eléggé tág értelemben fogalmaz, amit pontosítani kell. Amikor ez megtörténik, a testület újra tárgyalja a beépítési kötelezettség meghosszabbítását.

Az osztályvezető hozzátette: az önkormányzatnak természetesen az az érdeke, hogy az általa értékesített területeken munkahelyteremtő beruházások valósuljanak meg. Ez egyébként az „Ipari park" cím megvédéshez is fontos.

Olvasóink írták

  • 2. lacikó 2008. április 24. 18:39
    „Biztos mert mindig minden így megy,ill nem megy.”
  • 1. Putyilov 2008. április 24. 07:14
    „Miért nem lepődök meg,hogy Csornán ez így megy?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tojásfront: tyúkok ülnek rajta

Rábaköz - Az olcsó külföldi tojás szegi kedvét a magyar termelőknek. Országunkba évente közel 300… Tovább olvasom