Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Képviselők kontra szakemberek

Hamarosan megváltozik Csorna belvárosának forgalmi rendje. Talán a legfontosabb, hogy a jelzőlámpás kereszteződéseken kívül tilos lesz például a Soproni útról balra nagy ívben lekanyarodni.

A második körforgalom

Csornán, a 85-ös és 86-os főutak kereszteződésében a közelmúltban készült el a város második körforgalmi csomópontja. A körforgalom jelentős változást hozott a belváros forgalmában, ezért a csornai önkormányzat képviselő-testülete szükségesnek látott néhány módosítást a forgalmi renddel kapcsolatban. A döntést helyszíni szemle előzte meg, melyen részt vettek az út kezelőjének képviselői, a közlekedési felügyelet és a rendőrkapitányság munkatársai is.

A balra kanyarodás veszélyei

A szakemberek szerint a legtöbb balesetet előidéző forgalmi helyzet abból adódik, hogy a főutak városon átvezető közös szakaszán nincs szabályozva a balra kanyarodás. A legveszélyesebb helyzetek akkor alakulnak ki, amikor az autósok a főútról balra nagy ívben az OTP és az áruházudvar felé, valamint a Korona-udvarra, a Premontrei parkba és a könyvtár udvarába akarnak bekanyarodni. A testület emiatt legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy ezeken a helyeken megtiltja a balra kanyarodást. Az érintett bejárók megközelítése ezután csak jobbra kis ívben lesz lehetséges, a két körforgalom igénybevételével.

Kritikus csomópont a belvárosban

Kritikus csomópont a belvárosban a Soproni út és a Templom utca kereszteződése. Itt ugyan táblák és útburkolati jelek is tiltják a Győr felé kanyarodást, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy az autósok ezeket nem veszik figyelembe. A szakmai álláspont szerint a veszélyes helyzetet a Templom utca egyirányúsításával lehetne megszüntetni, mégpedig északi irányba, azaz a templom felé. Ez a változtatás még olyan előnnyel is járna, hogy az utca keleti részén, a társasházak felőli oldalon lehetőség nyílna körülbelül 10 – 12 darab parkolóhely kialakítására – ami egyébként is jogos igényként merült fel az ott lakók és az utcában üzlettel rendelkezők körében.

Vita a Templom utca egyirányúsításáról

A testületi ülésen ennél a témánál hosszas vita alakult ki, Kormos József például azt javasolta, hogy a Templom utcát déli irányba egyirányúsítsák, a főút felé, így előzve meg a baleseteket. Abdai Imre amellett emelt szót, hogy ne változtassanak, és hagyják meg a régi rendet. Vélemények hangzottak el pró és kontra, míg végül a helyi politikusok úgy döntöttek, hogy nem fogadják meg sem a közlekedési felügyelet, sem a közútkezelő, sem a rendőrség szakembereinek tanácsát. Döntésük értelmében a Templom utca forgalmi rendje nem változik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángolt a gabona és a tarló

A nyári mezőgazdasági munkák miatt a tűzoltóknak is egyre gyakrabban kell vonulniuk. Csütörtökön… Tovább olvasom