Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Kényszerhelyzetben döntöttek a képviselők

Januártól emelkednek Kapuváron a víz- és csatornaszolgáltatásért fizetendő díjak. A helyi képviselő-testület nem szívesen hozta meg a döntést, de kényszerhelyzetben voltak a városatyák.
Legutóbbi ülésén a kapuvári képviselő-testület a víz- és csatornaszolgáltatásért fizetendő díjak mértékéről határozott. Eszerint az ivóvíz díja az alapdíj változatlanul hagyásával 135 forint lesz köbméterenként, amire még az áfa mértéke is rájön. A szennyvízelvezetésért köbméterenként 215 forintot kell fizetni, ami még a 15 forintos környezetterhelési díjjal és az áfával emelkedik. A képviselők közül többen is nemtetszésüket fejezték ki az emelés miatt, ám tenni ellene nem tudtak, hiszen korábban a Pannon-Víz rt. rendkívüli közgyűlése határozott a díjakról.
A közgyűlésen a kapuvári önkormányzatot, mint a Pannon-Víz egyik tulajdonosát Cserpes András, a város alpolgármestere képviselte.
– Azzal a testületi döntéssel a „zsebemben" vettem részt a közgyűlésen, hogy a díjemelésre vonatkozó napirendnél nemmel szavazzak – mondta érdeklődésünkre Cserpes András. – Kapuvárnak azonban csupán 6,7 százalékos tulajdonrésze van a cégben, így hiába voksoltam nemmel több kollégámhoz hasonlóan, az előterjesztést elfogadta a közgyűlés. Az általános vélemény egyébként az volt, hogy az infláció mértékével emelt díjak még elfogadhatóak, még az újonnan bevezetett környezetterhelési díjjal együtt is, ám a mostani, 28 százalékos emelés nagyon magas.
A szindikátusi szerződés értelmében az önkormányzatoknak van arra lehetőségük, hogy az egységes díjnál kevesebbet állapítsanak meg, ám a különbözetet a szolgáltatótársaságnak a városi költségvetésből kell megtéríteni.
– Szóba került ez a megoldás is Kapuváron, csakhogy a város nincs olyan anyagi helyzetben, hogy ezt megtehessük, hiszen így is hiánnyal küzdünk – adott magyarázatot az akaratukkal ellentétes döntésre a kapuvári alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyamatosan alkalmazkodnak a piachoz

Kiss János, az Új MiZo Rt. vezérigazgatója cáfolja, hogy tömeges elbocsátások várhatók a cégnél. Azt… Tovább olvasom