Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Kapuvári iskokák: egy tényező állandó: a változás

Hiány van felsős és szaktanárokból, de alsós pedagógusból nagy a választék.
Nem látnak fennakadást a tankönyvellátásban a kapuvári pedagógusok, ám az intézményvezetők szerint felső tagozatos és szaktanárokból hiány van, míg alsós tanítók között tudtak „válogatni".

Évnyitók

A tanévnyitó augusztus 30-án lesz a KTI-ben, a Széchenyiben délután ötkor, a Pátzayban pedig este fél hétkor. A névre szóló tankönyveket ezt követően vehetik át a diákok
Még öt nap hátravan az iskolakezdésig, ám a kapuvári oktatási intézményekben már lázas munka folyik, hiszen ismét számos jogszabályi változtatás történt.

Ahogy Horváth László, a Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) vezetője megjegyezte, a hazai oktatásban egy állandó tényező van: a szeptemberi változás. Az iskolák vezetői megjegyezték, több új pedagógus kezd Kapuváron, ám felsős és szaktanárból bizony nem dúskálnak a személyzetisek. Alsós pedagógusból viszont „nagy a választék".

– A naptár és az időjárás még javában a nyári kánikulára emlékeztetett bennünket, amikor a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda dolgozói a minap hagyományos csapatépítő tréningen és lelkigyakorlatos kirándulásukon vettek részt Körmenden, Batthyány-Strattmann László korabeli lakhelyén – kezdte az „évnyitót" Törekiné Takács Beáta intézményvezető-helyettes. Hangsúlyozta, iskolájukban a tankönyvosztás fennakadás nélkül zajlik.

– Óvodánk új csoportszobával, tornateremmel bővült, emellett szeptembertől két új tanító, három óvónő, egy dajka, egy takarítónő, két informatikus kezdi nálunk a munkáját – tette hozzá a vezetőhelyettes. Az évkezdéssel kapcsolatban még elmondta: az intézmény felekezeti jellege okán a pedagógusok kétnapos lelkigyakorlaton vettek részt Győrben.
A katolikus iskola tanévnyitója szeptember 1-jén, vasárnap délután négy órakor lesz a Szent Anna-templomban.

Tanévkezdés előtt: Csapatépítő kiránduláson voltak a katolikus iskola pedagógusai
Tanévkezdés előtt: csapatépítő kiránduláson voltak a katolikus iskola pedagógusai


A KTI vezetője, Horváth László kicsit visszaidézte a nyarat tájékoztatójában, amikor megjegyezte, számukra is érthetetlen – vagy nagyon is érthető – módon egyre kevesebb a jelentkező a város balatonakali táborába.
– Ha már táborozásról szólunk, el kell mondanom, tanulóink már szeptemberben Zánkára mehetnek egy pályázat jóvoltából és ismét nyertünk a Határtalanul pályázaton is, mellyel erdélyi látogatást teszünk – mondta az igazgató. A KTI tagiskoláinak nyári felújításait Himodon, Szárföldön és Osliban már a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) végeztette, a kapuvári iskolákban is belső felújítások történtek. A Pátzay-iskolában az őszi szünetre maradt ez a munka.

A KTI-ben is új pedagógusokkal találkoznak a diákok. A Széchenyiben új igazgatóhelyettes és két új munkaközösség-vezető kezdi a munkát, az intézményekből többen nyugdíjba is mentek.

– Meg kell jegyezni, hogy például kémiatanárt a föld alól sem lehet szerezni, az alsó tagozatba viszont több jelentkezőből is válogathattunk – mondta az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályáztak, nyertek, a falunak építenek Markotabödögén

Húszmillió forinttal kevesebb a pénze markotabödögének, mint a korábbi években. Tovább olvasom