Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kapuvári a régió legjobb csarnoka

Megnyitása óta egy német–magyar cég dolgozik a kapuvári inkubátorházban. Az épület a minap elnyerte a régió legjobb csarnoka díjat.

A közönség és a zsűri döntése alapján is az Sz-Linea Iroda tervei alapján készült kapuvári inkubátorházat választották az észak-dunántúli régió legjobb csarnokának a minap Győrben megtartott Minőségi csarnoképítésért – Csarnokmegoldások 2013 konferencián.
Idén tavasszal először a konferenciasorozathoz kapcsolódóan meghirdetett pályázatra 5 régióban országosan 47 épülettel pályáztak tervezők, akik közül az egyes rendezvényeken történő bemutatkozás után kerül ki a régió csarnoknagydíjasa. Az észak-dunántúli régióban Győrben a zsűri és a közönségszavazatok alapján is a legjobb csarnoknak az Sz-Linea Iroda (Szabó Attila, Ábrahám Tibor, Török Péter) által jegyzett kapuvári inkubátorház bizonyult: mindkét díjat ők gyűjtötték be. A konferenciasorozat a továbbiakban Budapesten, Miskolcon, Pécsen és Szarvason folytatódik.

A régió díjazott csarnoka lett az inkubátorház: A nyitás óta dolgozik bent egy német–magyar cég.
A régió díjazott csarnoka lett az inkubátorház: A nyitás óta dolgozik bent egy német–magyar cég.


Az immáron több mint 5 éve lejtmenetben működő épí-
tőiparban sokak szerint az ipari építés területe az egyik, amely még segít az ágazatban érdekelt cégeknek a túlélésben. Éppen ezért fontos, hogy az ipari, mezőgazdasági, logisztikai vagy más funkciójú csarnokok tervezésében és építésében érdekelt szakemberek – építészek, kivitelezők – tisztában legyenek a gyakran változó előírásokkal és a legmodernebb technológiákkal. Erre nyújt alkalmat az idén Budapest mellett 4 vidéki városban – Győr, Pécs, Miskolc és Szarvas – megrendezésre kerülő szakmai rendezvény.

A neves szakemberekből álló zsűri régiónként egy-egy nyertest hirdet, amely mellé a rendezvény résztvevői választhatják ki a régió közönségdíjas épületét. A zsűri elnöke Dobai János, a DLA BME Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezés Tanszék vezetője, egyetemi docens, tagjai Polgár László szakmérnök, az MMK tartószerkezeti tagozat alelnöke, valamint Csanády Pál építész, a Metszet főszerkesztője. A régiónként kiosztott díj plakettjét Magyar Márta keramikusművész készíti.

A kapuvári inkubátorház 2012 szeptemberében nyílt, egy kávégépeket forgalmazó német–magyar cég működésével. Maga az épület egy határon átnyúló, Nagymegyerrel közös pályázat keretében készült el, mintegy 156 millió forintból. Az ipari parkban található épületet a város cége, a Kapukom kft. működteti. – Az induláskor beköltözött cég a mai napig dolgozik az épület legnagyobb termében – mondta el lapunknak Németh D. László, a Kapukom ügyvezetője. Hozzátette, az úgynevezett fejépületben lévő helyiségeket a későbbiekben – egy újabb pályázatból – fogják kialakítani, információink szerint akkor a Kapukom kft. is oda költözteti irodáit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változott az idei költségvetés Csornán

A város képviselő-testülete szeptemberi ülésén tárgyalta és fogadta el az önkormányzat első félévi… Tovább olvasom