Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kapuvár pályázni fog az önhikire

A kapuvári képviselő-testület nem változtatta meg sem a művelődési központ, sem a zeneiskola működési formáját. Emelték viszont a szemétszállítás díját, nyolc százalékkal.
Hétfőn ülésezett a kapuvári önkormányzat képviselő-testülete. A tanácskozáson a városatyák kifejtették: ragaszkodnak a városban működő ÁNTSZ-intézethez. Határoztak arról is, hogy a város közművelődési feladatainak ellátási formáját nem változtatják meg, de mindenképpen felülvizsgálják a Rábaközi Művelődési Központ tevékenységét.

Integrálják az ÁNTSZ-intézetet?

Dr. Paller Judit megyei és dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos az ÁNTSZ kapuvári intézetének munkájáról számolt be. A témához kapcsolódva dr. Paller Judit elmondta: lehetséges, hogy a jövőben az intézmény más szervezeti formában, a csornai intézethez integrálva működik tovább. A bejelentés nagy felháborodást váltott ki a képviselőkből, és mindannyian ellenezték ezt a megoldást. Végül határozatban rögzítették, hogy a város az intézet megtartásáért anyagi áldozatot is vállal és egy önkormányzati ingatlant is felajánl, csak hogy kapuvári központtal dolgozhassék a Rábaközben az ÁNTSZ.

Hiányosságok a családsegítőnél

A Családsegítő Intézet működéséről Pintér Anna intézményvezető tájékoztatta a testületet. A szakmai tevékenység mellett kitért a szolgálat gazdasági mutatóira is, amelyhez kapcsolódóan Boldis Géza, a pénzügyi bizottság elnöke kifejtette: a közelmúltban revizori ellenőrzés zajlott az intézményben, amely több hiányosságot is feltárt. A képviselő kérte az igazgatót, hogy ezeket szüntesse meg és a hibák kijavításáról számoljon be a bizottságnak.

Szó esett az ülésen a településen működő elektronikus média helyzetéről is. Dr. Biró Péter és Hámori György arról tájékoztatták a képviselőket, hogy eredményesek voltak a tárgyalások a helyi televíziót üzemeltető kft. vezetőjével és a testületi üléseket ismét egyenes adásban közvetítik.

Közbeszerzési eljárások

A város tavalyi közbeszerzési eljárásairól Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta: 2003-ban útfelújításra és kórházi gép-műszer beszerzésre írtak ki közbeszerzést, az eljárások sikeresek és eredményesek voltak.

Napirenden szerepelt az önkormányzati tulajdonban lévő épületek felújítási programja. A testület meghatározta a munkatervet, amelyre a költségvetésben tízmillió forintot különítettek el. Elvetették Kóczán Zoltán javaslatát, miszerint még egymillió forintot tegyenek hozzák a kerethez.

Mérsékeltebb díjemelés

A Rekultív Kft. még a februári ülésre készítette el a szemétszállítással kapcsolatos beszámolóját és ehhez kapcsolódóan kérte: 11 százalékkal emeljék meg a szolgáltatás díját. Akkor a képviselők ehhez nem járultak hozzá, ezért a cég most 8 százalékos emelést kért, amelyet már a városatyák is elfogadhatónak tartottak. Ennek értelmében április elsejétől a 110 literes edény ürítéséért 157 forintot kell fizetni.

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat benyújtja pályázatát az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára létrehozott alaphoz. A zeneiskola működésével foglalkozó napirendnél úgy döntöttek, hogy a jelenlegi formát nem változtatják meg és az intézmény régi felépítésében dolgozhat tovább. Ugyanilyen határozat született a művelődési központtal kapcsolatban is azzal a kitétellel, hogy felülvizsgálják működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzből van a legkevesebb

Cakóházán évről évre kevesebben élnek, de a település polgármestere állítja, soha sem fog kiürülni a… Tovább olvasom