Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Kapuvár idén több mint 1,1 milliárd forint támogatást kapott

A hazai és az uniós pályázatokon is sikeresen szerepeltek.
Kapuvár településfejlesztési stratégiája részeként tíz fejlesztési területet határoztak meg. Az egyes célokat hozzáigazították az aktuális pályázati kiírásokhoz. Hámori György polgármester kiemelte, 14 uniós pályázaton vettek részt sikerrel. 

Saját pénzből

A város idén több mint 100 millió forintot fordított önerős beruházásokra. Megújult a Szent Kereszt-temető kápolnája, megoldódott a Vargyas utca csapadékvíz-elvezetése és elvégezték az Esterházy Pál sétány, valamint a Vargyas utca burkolatának felújítását. Utóbbi utca harmadik ütemű burkolatcseréjét jövőre folytatják. Jutott pénz a Berg-síremlék renoválására, új lábazatot kapott a városháza, s a Felsőmező utcában telkeket alakítottak ki.
 
 Az önkormányzat jövőre folytatja a Vargyas utca felújítását.
Az önkormányzat jövőre folytatja a Vargyas utca felújítását.


Állami pályázatok

A hazai nyertes pályázatok révén korszerűsítik a Király-tó Óvoda és Bölcsőde központi óvodáját. 
Az összköltség meghaladja a 35 millió forintot. Nemrégiben adták át Kapuvár első, mintegy 170 négyzetméteres sportparkját. A Szent Kereszt-köztemetőben 36 világháborús hadisírt újítottak fel közel 5 millió forintból. A volt húsgyár épületegyüttesének bontására, mentesítésre a Belügyminisztériumtól 300 milliót kaptak. A munkálatok jövőre fejeződnek be.
Teljesen megújult a kapuvári központi óvoda konyhája.
Teljesen megújult a kapuvári központi óvoda konyhája.


Brüsszeli támogatások

Közel 40 millióból fejlesztették a kapuvári központi konyhát. Innen biztosítják óvodásaik és diákjaik étkezését, naponta 800 adag étel kerül ki innen. A hátrányos helyzetűek munkaerőpiacra való visszavezetésére 195 millió forintot, a város szegregált területein élők képzésére 40 milliót kapott az önkormányzat.
Elkészült a Pátzay-galéria tervdokumentációja, a közbeszerzés előkészítése folyik. Erre 169 millió forintot nyertek.

Uniós pénzből tervezik a házhelyi tagóvoda fejlesztését, a csapadékvíz-elvezetést az Arany János, Táncsics, Hunyadi, Petőfi és Alsómező utcákban, valamint kerékpárút-építést. Mindezekre 370 milliót kaptak. A lakótelepi háziorvosi rendelő fejlesztésére 31 millió forintot fordíthatnak. 

Tervezik a Pátzay-iskola, valamint a Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ felújítását. Napelemek kerülnének több városi intézményre is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulásfutás és városi Mikulásünnepség Kapuváron - sok-sok fotó

Mikulásfutás és városi Mikulásünnepség Kapuváron - sok-sok fotó
Minden a Mikulásról szólt Kapuváron pénteken. Tovább olvasom