Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Kapuvár - 56 milliót kérnek az államtól

Ötvenhatmillió forint hiányzik a feladatfinanszírozásból a kapuvári költségvetésben. A városnak továbbra sincs hitele.

A költségvetés harmadik negyedévi eredményeinek és a jövő évi büdzsé koncepciójának tárgyalásával kezdődött a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülése. A témával kapcsolatban Hámori György polgármester kijelentette, a városnak nincs szüksége számlahitelre a működtetéshez.

– Az év elejével indult feladatfinanszírozott büdzséhez azonban szükség van pótlólagos segítségre. A szakminisztériumhoz eljuttatott pályázatban a városháza 56 milliós kiegészítésre tart igényt. Pályázatuk jelenleg elbírálás alatt áll.

A pénzügyek tárgyalása kapcsán Varga András képviselő a helyi sportegyesület (KSE) többlettámogatását hiányolta. A megyei első osztályban a tabellautolsó egyesületről a polgármester kijelentette: a többletfinanszírozáshoz egyelőre keresik a forrást. Ám annyit kiemelt, a KSE sporttelepének fejlesztéseire máig jelentős pályázati forrásokat biztosított a városháza. Ezeknek csak az önrésze is 13 millió forintot emésztett fel. – Egy Kapuvár nagyságú városnak fontos a helyi labdarúgó-szakosztály. Talán a következő, év eleji átigazolási időszakra tudunk majd segíteni a csapatnak – mondta Hámori György.

A büdzsével kapcsolatos hír, hogy a város vezetése megszigorítja a napjainkra milliós nagyságrendű kintlévőségek behajtását. Az ülésen elhangzott: van olyan önkormányzati lakásbérlő, aki évek óta nem fizet sem bérletet, sem közüzemi díjakat és a lakásból is nehéz kitenni. – Ennek az áldatlan állapotnak gyorsan véget vetünk – tette hozzá a polgármester.

A képviselők tárgyalták a városi távhőszolgáltató működését is, a témára egy későbbi számunkban visszatérünk. Ugyancsak szó volt a civil szervezetek támogatásáról, melyet beépítettek a jövő évi költségvetési koncepcióba is.

Olvasóink írták

  • 2. mns 2013. november 04. 11:22
    „Nem szoktam újság cikkekhez komentálni mi az,hogy KSE-nel több támogatást nem volt elég a nyáron.Lenne egy jó megyei II csapatunk talán többen mennének mérközésekre. Szerintem lenne a városban olyan utca vagy közterület de lehet segélyként is ellehet osztani rászoruló családoknak.Célszerűbb és értelmesebb lenne.”
  • 1. Ikvafalvy 2013. november 01. 03:03
    „Nem kell adni "segiiijt"!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasúti átjárókat zárnak le ideiglenesen Rábaközben

A GYSEV Zrt. több vasúti szakaszon is nagygépes vágányszabályozási munkálatokat végez. Tovább olvasom