Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Jézus nevével űzte el a rablókat

Életét kockáztatva védte meg a bevételt egy csornai kisbolt alkalmazottja. Rablók támadtak rá és fegyvert fogva fejéhez követelték a pénzt. Az asszony bátran kiűzte őket az üzletből.

Két álarcos rabló fegyverrel támadt csütörtökön egy csornai kisbolt eladójára, pénzt követelve. Az alkalmazottat nem hagyta el lélekjelenléte: nagy ijedségében valósággal kitaszigálta a két, vélhetően fiatal férfit az üzletből. Samu Jánosné csak később gondolt rá: életét kockáztatta a bevételért. Főnöke megjegyezte: eddig is nagyra becsülte munkatársát, de mostantól hősként tekint rá.

A rablás tehát csütörtökön történt, nem sokkal délelőtt tizenegy óra után. A helyszín pedig a Táncsics utcai kis vegyeskereskedés. Samu Jánosné így emlékezett vissza:

– Nem volt senki a boltban, gondoltam, kicsit összetakarítok. A pultnál törölgettem éppen, amikor hallottam, hogy nyílik az ajtó, aminek háttal álltam. Azt hittem, vevő jött. Megfordultam, mire két fekete ruhás, álarcos alak állt előttem. Az egyikük egy kisebb puskát dugott a homlokomhoz – idézte fel az eseményeket.

Samu Jánosné
Samu Jánosné

 – Azt kiáltotta, adjam oda a pénzt, mire gondolkodás nélkül válaszoltam, hogy nem adom. Még egyszer meg- ismételte, én újra tiltakoztam. Erre odaugrott a pénztárgéphez és ki akarta nyitni a kasszát. Utánaléptem, próbáltam megakadályozni, lökdöső- dtünk is. A másik nem is tudom, mit csinált, ő nem is avatkozott közbe. Gondoltam, mástól segítséget most nem várhatok, mint a föntiektől. Nagyon erélyesen, szinte üvöltve szóltam rájuk: Jézus nevében távozzanak a boltból!

Samu Jánosné emlékezetéből a következő néhány másodperc kiesett. Újabb emlékképében már az üzlet ajtajában állnak mindhárman és ő lökdösi kifelé a fegyveres rablókat.

– Nem tudom, hogyan jutottunk el odáig. Nyilván dulakodhattunk, mert a kezemet megrántottam, fájdítom egy kicsit azóta. Ők már fél lábbal kívül voltak, nyomták volna az ajtót befelé, de én tartottam és a lábammal nyomtam vissza. Arra emlékszem, hogy hirtelen egy spray-s dobozt láttam meg egyiküknél. Ettől megijedtem, hogy lefújnak és becsuktam gyorsan az ajtót, ők pedig eltűntek.

Samu Jánosné néhány másodperc elteltével utánuk futott, de az elkövetők akkor már a Kismartoni utcán igyekeztek a Lehel tér felé. Próbált leinteni egy autót, de a vezetője nem állt meg. Erre visszaszaladt az üzletbe és a főnökét hívta, ő pedig a rendőröket értesítette. Mint mondta, utólag gondolt rá, hogy bizony nagy veszélyben volt, mert a kaland másként is végződhetett volna. Hogy honnan merített ennyi lelki-, illetve fizikai erőt, azt sem tudja Samu Jánosné. „Nem gondolkodtam, csak cselekedtem szinte öntudatlanul. Most hálás vagyok, hogy ennyivel megúsztam" – tette hozzá.

A két rablót többen is látták a bolt környékén őgyelegni. Például Marjai István, aki a rablás előtt utolsóként távozott az üzletből.

– Ott ácsorogtak a szomszéd kerítésnél, beszélgettek, föl-le mászkáltak. Nem volt gyanús a helyzet, de most már tudom, hogy mit műveltek. Fiatalemberek voltak, az biztos – mondta a Kisalföld érdeklődésére.
Az eset érthető módon a környékbelieket, a bolt törzsvásárlóit is felháborította. Turi Károlyné szerint elkeserítő, hogy egyre több hasonlóról hallani Csornán. Az asszony reméli, hogy mielőbb kézre kerülnek az elkövetők. Márkus Sándornét az háborítja fel, hogy már fényes nappal sem lehet az ember biztonságban. „Gyakran mondogatom otthon, hogy zárni kell minden ajtót. A pincét, a melléképületeket, a bejárati ajtót meg főleg. Ezek a rablók kifigyelik, hogy mikor marad üresen a ház, aztán ki is használják az alkalmat. De hogy egy boltban fegyverrel rémítsék halálra az eladót, az elképesztő. Ilyen régebben nem volt a városban" – fakadt ki Márkus Sándorné.

A kisbolt tulajdonosa, Tóth Zoltán több mint tíz éve üzemelteti a vállalkozást a Táncsics utcában. Egyszer próbáltak betörni üzletébe, de akkor is sikertelen volt az akció.

– Soha nem gondoltam volna, hogy éppen a mi boltunkat célozzák meg. Márti néni, a kolléganőm nagy bátorságról tett tanúbizonyságot. Eddig is nagyon szerettem és tiszteltem, mert kiváló munkaerő, akire mindig lehet számítani. Mostantól azonban már hősként tekintek rá – fogalmazott Tóth Zoltán.

A Csornai Rendőrkapitányság fegyveres rablás kísérlete miatt nyomoz. Kérik, ha valaki érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél, vagy az ügyelet 107-es, illetve 112-es számán.
 

Korábban írtuk:

Csornán egy vegyesboltba ment be két férfi csütörtökön dél körül. A fekete maszkot viselő fiatalok fegyverrel fenyegették meg az eladót és a pénz átadását követelték tőle.

Erőszakkal akarták kinyitni a kasszafiókot, amelyet a sértett megakadályozott. Dulakodásuknak az eladó hangos segélykérése vetett véget, mire a rablók a boltból futva elmenekültek. A bűncselekmény során személyi sérülés nem történt.

Fegyveres rablás kísérlete miatt folytat nyomozást az ügyben a Csornai Rendőrkapitányság.

Kéri, hogy aki az eseménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést a legközelebbi rendőri szervnél, vagy az ügyelet 107, 112 számán.

Az esetről további információkat olvashatnak a holnapi Kisalföldben.

Olvasóink írták

 • 16. k2968 2013. február 13. 07:49
  „15. pancser 2013.02.12. 12:25
  14. GabeszI 2013.02.10. 20:49
  És még ez csak a kezdet.”
 • 15. pancser 2013. február 12. 12:25
  „Ez a Csorna kész Csikágó!”
 • 14. GabeszI 2013. február 10. 20:49
  „A baj ezzel következő. 1 hónapon belül ebben a nyugodt kisvárosban két fegyveres rablás. (vagy fegyvernek látszó tárgy) Két embert a nyílt utcán ütnek le és rabolnak ki. Egy nénit a saját házában vernek meg brutálisan és rabolnak ki. Azóta pedig minden nap mérnek a rendőrök. Nem tudok kimenni úgy a városból, hogy vagy a baba kék transporter, ezen röhögnek a rádióban, vagy a fehér seat nem mérne valahol. Közben pedig bűnöznek bőszen. Nem kellene a helyi rendőrkapitánynak elgondolkodnia azon, hogy a pénzbeszedésen kívül, milyen feladata is van eredetileg a rendőrségnek?”
 • 13. mikoyan 2013. február 09. 15:29
  „oxana-kérem olvassa el a nyomtatott újságot! (8.oldal)”
 • 12. oxana 2013. február 09. 12:54
  „11. mikoyan Jézus nevében??”
 • 11. mikoyan 2013. február 09. 12:04
  „Sikerült elzavarni a rablókat JÉZUSnevében!!! hurrrrrrá!”
 • 10. Pepiii 2013. február 08. 23:48
  „Csendes kisváros a Rábaköz szívében.”
 • 9. renault6 2013. február 08. 19:43
  „Csiziee.
  Ez a kisbolt a Táncsics Mihály utca és a Kismartoni utca sarkán van. Ott történt.”
 • 8. Csetneky 2013. február 08. 19:34
  „6. vonLichthofen

  Minden bizonnyal! ::))

  Egyébként az eladó nem bátor volt, hanem meggondolatlan és szerencsés. Ha a "fiatalok" előveszik a bökőt, akár az életébe kerülhetett volna.”
 • 7. szekelyse50 2013. február 08. 19:22
  „No ezt megúszta,de nem veszélytelenül.”
 • 6. vonLichthofen 2013. február 08. 17:58
  „Honnan tudhatni, hogy "fiatalok" voltak ha fekete maszkot viseltek?
  A szagukról?”
 • 5. ATX 2013. február 08. 13:54
  „"vagy az ügyelet 107, 112 számán" Ha kártérítést szeretnének, mint a megkéselt taxis, akkor javaslom a 112-t!”
 • 4. ATX 2013. február 08. 13:45
  „Tuti, hogy nem fegyver volt, hanem fegyvernek látszó tárgy. Minden bizonnyal gázriasztó pisztoly. Manapság az a divat...”
 • 3. Lacika62 2013. február 08. 12:20
  „Valóban szerencséje volt az eladónak, hogy el menekültek. De ha nyakon vágja az egyiket, és ott marad lehet ,hogy még őt húzkodják meg....... A törvényeink nagyon gyerek cipőben jár.....”
 • 2. Csiziee 2013. február 08. 12:15
  „Melyik bolt volt ez, tudja vki?”
 • 1. oxana 2013. február 08. 12:10
  „Bátor volt az eladó, de másképpen is végzödhetett volna. Szerencséje volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolumbiai művész-tanár költözött a Rábca-parti faluba

Tovább olvasom