Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Intézmények, utak, csatornázás

Zöld Pétert harmadszor bízták meg a szilsárkányi választók a polgármesteri teendők ellátásával.
Zöld Pétert harmadszor bízták meg a szilsárkányi választók a polgármesteri teendők ellátásával. Irányította a falut 1991–94 között – akkor időközi választáson győzött –, majd 2002-ben tért vissza a településvezetői posztra. Idén október elsején pedig három jelölt közül ismét ő kapta a legtöbb voksot. A képviselő-testület többsége viszont kicserélődött.

– Az a tény, hogy megint engem választottak a szilsárkányiak, egyrészt talán köszönhető az elmúlt négy évben végzett munkának – vélekedett Zöld Péter.

– Magam is végiggondoltam, hogy mit tettünk a mögöttünk hagyott ciklusban, s a legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy sikerült megtartani az iskolánkat és az óvodánkat. Másrészt lehet velem szemben egyfajta előlegezett bizalom is. Például nem sokkal a választás előtt nyújtottuk be a csatornaberuházással kapcsolatos pályázatunkat és a falubeliek azt gondolták, hogy jó lenne, ha a folyamat nem szakadna meg egy esetleges polgármesterváltással.

A falu vezetője a legfontosabb feladatnak továbbra is az intézmények megtartását tartja. Ugyanakkor a csatornázás terén is szeretnének előbbre lépni, de szorgalmaznák az utak felújítását is.

– Tekintettel a várható megszorításokra, ha az említett feladatokat meg tudjuk valósítani, akkor elmondhatjuk, hogy nem érdemtelenül kaptuk a bizalmat – jegyezte meg Zöld Péter.

Az elöljáró a csatornázás kapcsán elmondta: pályázatukat a Norvég Finanszírozási Alapra, valamint az Önkormányzati és Településfejlesztési Minisztérium önerőalapjára nyújtották be. A két pályázat maximálisan kilencvenszázalékos támogatást biztosít. A lakossági hozzájárulás várhatóan eléri a 120 ezer forintot.

Némi könnyebbséget jelent, hogy Szilsárkány résztulajdonos a szanyi szennyvíztisztítóban, a fővezeték pedig a rábacsanaki elágazónál húzódik, így „csak" a belső hálózatot kell megépíteni és a mintegy 1500 méternyi fővezetéket a falu végétől az elágazóig. A beruházás összértéke 480 millió forint.

Tavaly hozták létre a Bogyoszló–Szilsárkány Körzeti Általános Iskolát, amelynek működéséről a polgármester szerint kedvezőek a tapasztalatok. Az intézményben a szakosellátottság 93 százalék.

– Szilsárkány neuralgikus pontja a hatalmas kamionforgalom miatt a 86-os főút – közölte Zöld Péter.

– Sajnos úgy tűnik, a politika nem fogja meghallgatni a főút menti települések lakóinak panaszát, így a miénket sem. Sőt, a tiltakozó akciók sem járnak eredménnyel. Hivatalosnak tekinthető forrásból ugyanis arról értesültem, hogy a második Nemzeti Fejlesztési Tervben sem szerepel, hogy a 86-os főút nyomvonalát megváltoztatják. Vélhetően az illetékes döntéshozók azt gondolják, hogy a tiltakozók megunják, aztán hazamennek. Különben is nyakunkon a tél...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós fogás Kisfaludon

A „Jó reggelt, rendőrség!” köszöntés miatt rázta ki a hideg azt a negyvenöt éves… Tovább olvasom