Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Ingyenes és több tízezer forintos nyári táborok

A közelgő vakáció idején szinte minden nagyobb település intézményei szerveznek nyári elfoglaltságot a diákoknak. A térítési díjak az ingyenestől a több tízezer forintosig terjednek a helyi, a balatoni vagy őrségi helyszíneken.
– Az időjáráson még csak időnként, ám a gyermekek viselkedésén már nagyon érződik a nyári szünet közelsége – jegyezte meg egy minapi szülői értekezleten az egyik pedagógus. A vakáció azonban fejfájást is okozhat a szülőknek a gyerek elhelyezése okán. A már bejáratott nagyszülői felügyeleten túl a Kapuvári járás intézményei számos lehetőséget kínálnak a szünet hasznos eltöltésére.

A kapuvári katolikus iskola igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, a tanév végét követően egy hétig a felsősöket várják az iskolába, kézműves- és sportprogramokra. A következő héten hasonló tematikával várják egy hétig az iskola alsós tanulóit, akikkel például úszásoktatásra is járnak.

A beledi gyerekek idén sem maradnak porogram nélkül, közülük ötvenen Zánkán táborozhatnak.
A beledi gyerekek idén sem maradnak porogram nélkül, közülük ötvenen Zánkán táborozhatnak.

– Utóbbi program várhatóan némi költséggel is jár majd – mondta Törekiné Takács Beáta. Hozzátette, többnapos táborokat is szeretnének a szünetben. Ezekre pályázati forrásokat várnak.

– A mihályi nagyobb diákok július elején az Őrségben nyaralhatnak, ahova 13–15 gyermeket tudunk vinni – mondta Srágli Dezsőné igazgató. A helyi diákok nyaralása megközelítőleg 15–18 ezer forintba fog kerülni.
A Balatonra mehetnek július második felében a beledi és környékbeli diákok. – Több mint ötven gyermeket tudunk fogadni egy zánkai táborozáson, mely gyermekenként ötezer forintjába kerül egy-egy családnak – mondta Odoricsné Buthi Krisztina intézményvezető. Az Egyesített Szociális Központ június végére és július közepére nyári napközit is szervez Beledben, turnusonként félszáz gyermeknek. A környékbeli diákokat be is szállítják a dél-rábaközi kisvárosba. Az egyhetes foglalkozásokon kézműves- és sportprogramokkal várják a résztvevőket.

Hasonló programokat szervez a kapuvári Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ (TSZSZK) is. Garabné Gulyás Mária intézményvezetőtől megtudtuk, július első hetében egyhetes önköltséges tábort rendeznek, ahol naponta viszik kirándulni a részt vevő gyermekeket.

– A nyár folyamán többször rendezünk Kapuváron és a társult településeken szabadidős programokat is – tette hozzá a központ vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rétesfesztivál Bodonhelyen

Május 11-én, szombaton rendezik meg a községben a Rétesfesztivált. Az érdeklődőket a községháza… Tovább olvasom