Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Indul a bakterház szanyi színpadon

Amatőr színjátszó csoport szórakoztatja rendszeresen Szanyban a közönséget. Tíz éve léptek a világot jelentő deszkákra.

Az évszázados helyi hagyományokra alapozva működik Szanyban a színjátszó csoport. A községben ugyanis a múlt század elején is volt amatőr társulat, amelyik lelkes pedagógusok irányításával dolgozott fel színdarabokat.

A szanyi színjátszók nagy sikerrel mutatták be legutóbb Dickens Karácsonyi énekét.
A szanyi színjátszók nagy sikerrel mutatták be legutóbb Dickens Karácsonyi énekét.

Lelkes pedagógusok most is vannak a faluban, köztük Hári-Pető Adrienn, a falu kultúrfelelőse. Tíz éve vezeti a színjátszó csoportot.
– Annak idején spontán szerveződésként kezdődött meg a munka. A karácsonyi betlehemezést játszottuk el, és a társaság együtt maradt – emlékezett Hári-Pető Adrienn.

– Elsősorban egy-egy jeles alkalomra, nemzeti, egyházi ünnepeinkre állítottunk össze darabokat. Mindig törekedtünk azonban arra, hogy változtassunk, kicsivel rendre többet adjunk a közönségnek. Úgy érzem, sokat fejlődtünk az elmúlt években, egyre több támogatónk és emellett nézőnk is van. Segíti munkánkat a helyi önkormányzat, több cég, vállalkozó és magánszemélyek is. A ruhák, a díszletek elkészítésénél nagyon jól jön a támogatás.

Hári-Pető Adrienn
Hári-Pető Adrienn

A szanyi színjátszók legutóbb karácsonykor léptek színpadra, Charles Dickens Karácsonyi ének című darabját vitték színpadra. A forgatókönyvet Hári-Pető Adrienn írta és ő a rendező is. Jelenleg harminc amatőr színész van a csoportban. A korosztály vegyes, hiszen gyerekek, fiatalok, középkorúak és idősek is nagy kedvvel játszanak.

– Kész forgatókönyveket nem tudunk átvenni, hiszen cél, hogy minden tagunk színpadon lehessen, ha csak néhány mondat erejéig is. Így színészeink karakterére építve esetleg az eredeti darabokban nem létező szereplők is megjelennek nálunk – jegyezte meg a csoportvezető. Hozzátette: azon lesznek a jövőben, hogy repertoárjukat bővítsék és minél több színdarabot dolgozzanak fel. Legközelebb például az Indul a bakterház című művet adják elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírkerti beruházás - apró módosításokkal

A temető ravatalozójának felújítására, átalakítására is készülnek a bősárkányiak. Tovább olvasom