Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Húszmillió jut idén az utcák szükséges felújítására

Kapuvár - Kapuváron idén húszmillió forintot fordítanak utcák felújítására. Az Égés utca után pályázati pénz segítségével várhatóan idén elkezdik a Bercsényi utca felújítását is.
– A város idei költségvetésébe húszmillió forintot terveztünk be a helyi utcák felújítására, ennek első lépéseként nemrég az Égés utca kapott új burkolatot – tájékoztatott Kóczán Zoltán. A kapuvári alpolgármester elmondta, az utcabeliek írásban kérték a testületet utcájuk javítására. Mihályi Sándorné elmondta, az utcában balkáni állapotok uralkodtak a javítás előtt, nem lehetett ablakot nyitni a szálló portól. – Amióta új burkolatot kapott az Égés utca, azóta szinte a közösségi élet is megélénkült, a gyermekek többet játszanak, a felnőttek többet beszélgetnek a megszépült utcában – jelentette ki Mihályiné.

– További utcák, többek közt a Felsőmező vagy a Szigethy Attila út javítására is szükség lenne, ám most nem szeretnék konkrétumokba bocsátkozni, hiszen a költségvetés jelenlegi helyzetében az Égés utca után legfeljebb kátyúzásra jut a város pénzéből – tette hozzá az alpolgármester. Emellett azt is elmondta, hogy a belváros egyetlen nem portalanított utcáját, a Rózsa utcát is fel kellene javítani a vízelvezetéssel együtt. A lakók már kérvényezték ezt a városházán.

– Ami az előzőeknél is sürgősebb megoldásra vár, az a Bercsényi utca, ahol a buszforgalom egyre jobban tönkreteszi a burkolatot. Örömmel mondhatom, hogy pályázaton mintegy tízmillió forintot nyertünk erre a célra, ugyanakkor maga a felújítás negyvenmillióba kerül – mondta Kóczán Zoltán. A burkolatfelújítás, vízelvezetés tervezése még idén megkezdődhet, a a kivitelezés vagy ősszel, vagy jövő tavasszal. A 85-ös főúttól egészen a gartai kijáratig felújítják a Bercsényit. A pályázati tízmillió mellé a harmincmillió forintot a jövő évi költségvetésből tervezik be.

A 85-ös főút rendezése kapcsán merült fel, hogy nemcsak az önkormányzat, de helyi cégek is „beszállnak" a város utcáinak, tereinek szépítésébe, ennek egyik legjobb példája a minapi búcsú helyszíne, ahol az ottani műszaki áruház és a lakók is hozzájárultak a tér szépítéséhez.
– Tisztában vagyunk azzal, hogy az idén utcák javítására előirányzott húszmillió forint nagyon kevés, ám a városnak elsősorban az intézmények működtetése a legfontosabb feladata, melyre több mint kétszázmillió forintunk megy el. Ha nem történik valamilyen kedvező fordulat az intézményfinanszírozásban, akkor más forrásokat kell keresnünk – mondta Kóczán Zoltán.

Olvasóink írták

  • 2. mister uraság 2008. augusztus 09. 11:06
    „csak nem tudom majd arra használja -e!!!!??
    ugyeeeeeee”
  • 1. Kapuvári 2008. augusztus 05. 20:05
    „Cikes!JÓ,hogy észrevettétek a Bercsényi utcát!Jó véleménye van Kapuvárról a busszal arra közlekedő idegennek!Vitnyéden az utcád már rendben van nem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táblát avattak, emlékkövet állítottak az ünneplők

Rábacsécsény - A Rába menti település idén ünnepli a fellelhető írásos dokumentumok alapján 750 éves… Tovább olvasom