Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Hosszú ''böjt'' után megtelt a kultúrterem

A hétvégén szokatlanul nagy volt a mozgolódás az egyre fogyatkozó lélekszámú Maglócán.
Maglócán lassan, de biztosan csökken a lakosok száma. Olyannyira, hogy mostanra csak alig több mint kilencvenen maradtak. Az pedig egyszerűen megjósolhatatlan, hogy egyáltalán megállítható-e a folyamat. A bolt, a kocsma már korábban bezárt, így aztán – az utcán kívül – egyetlen olyan úgynevezett közösségi helyiség sem maradt, amely mindig befogadóképes, és ahol az emberek szót válthatnak a napi közös dolgaikról. Van ugyan egy takaros kis kultúrterem, abban viszont „emberemlékezet" óta nem tartottak oda való rendezvényt.
A minap azonban változott a helyzet.

A falu vezetői ugyanis elhatározták, hogy mivel a majálisok idejét éljük és közeledik az anyák napja is, szerveznek egy szórakoztató programot a helyiek számára.

Szombaton délután rég látott mozgolódás kezdődött a kultúrterem környékén. Az utcán autóbusz várakozott és személygépkocsik parkoltak. Odabenn nagy volt az izgalom. Farkas Miklósné alpolgármester reménykedett, hogy megtelik a terem, hiszen sokan megígérték, hogy ott lesznek.

– Próbáltunk falunapot szervezni, de a pénzhiány meggátolta az elképzelésünk megvalósítását – magyarázta Farkas Miklósné.

– Utat kellett felújítani és a nyugdíjasoknak adtunk karácsonyra ajándékot. Miután pályázati pénzből rendbe tudtuk tenni a kultúrtermet, úgy gondoltuk, szervezünk egy műsoros délutánt. S ha azt látjuk, hogy a falubelieket érdekli és eljönnek, akkor – ha lesz rávaló – hamarosan újabbat is tartunk.

– Talán augusztusban, búcsú napján, a megyezászló ünnepélyes átvételekor lehet egy következő összejövetel – tette hozzá Dombos Márk polgármester. A közönség soraiban szólítottuk meg Erdős Imrénét, aki szerint ebben a kisfaluban nehéz programot szervezni.
– Ritkán adatik ilyesmire lehetőség, én mindig örömmel jönnék – mondta mosolyogva.

Erdős Kálmánné a versmondó unokájára is kíváncsi volt, ezért különösen szívesen vett részt a rendezvényen.

Közben megtelt az apró kultúrterem és elkezdődött a műsor. Először a maglócai gyerekek mondtak verset, őket a bősárkányi általános iskola néptáncosai követték, majd a csornai Bárdos Lajos Kórus szórakoztatta az egybegyűlteket. Végül a megyei művelődési központ versmondói szereztek kellemes perceket a jelenlévőknek. A műsor után elégedetten és abban a reményben távozott a közönség, hogy nem kell éveket várni az újabb rendezvényre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájspecifikus rábaközi értékek

A Rábaköz olyan földrajzi egység, amely sajátos turisztikai adottságokkal és vonzerővel rendelkezik. Ezt a tájegységet versenyképessé kell tenni – állítja egy Csornán rendezett konferencia szervezője. A házigazda jogán dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost-prelátus a rend történetének rövid ismertetésével köszöntötte a jelenlevőket. Tovább olvasom