Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Hitelt vesz fel a Csornahő

Csorna - Negyvenmillió forintos folyószámlahitelt vesz igénybe a Csornahő Kft. Elsősorban a Margit Kórház tartozása miatt kényszerül erre a cég.
Működési hitel felvételére kényszerült a Csornahő Kft. A csornai távfűtésért felelős társaság igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a Margit kórház közel ötvenmilliós adóssága miatt volt szükség a kölcsönre. A cég száz százalékban önkormányzati tulajdonban van, ahogy a kórház is.

Varga Sándor, a Csornahő Kft. munkatársa ellenőrzi a távfűtési rendszer berendezéseit.

– A kórház több éve tartozik a jelentős összeggel – tette hozzá Szabó István. – A közel ötvenmillió forintos kintlévőség már-már a működésünket is veszélyezteti. Többször kértem és kérem is a tulajdonost, hogy rendezzék a teljes összeget. Rajtunk kívül álló tehát az ok, ami miatt működésihitel-felvételre kényszerülünk. A hitelfelvételhez tulajdonosi hozzájárulás kellett, amit a képviselő-testület megadott. Ezenkívül az önkormányzat a készfizető kezességet is vállalta.
Szabó István megjegyezte: negyvenmillió forint, éves lejáratú folyószámla-hitelkeretet vettek igénybe. Ennek fizetniük kell egész évben a „rendelkezésre tartási díját". A várható kamatterhek is több millió forintot tesznek ki.

– Bízom a tulajdonosi ígéretben és a tartozás rendezésében – folytatta az ügyvezető igazgató. – Nem elfogadható ugyanis, hogy olyan költségek is terheljék társaságunk működését, melyek közvetve áremelő hatásúak és nehéz helyzetbe hozzák a céget.

Szabó István ügyvezető igazgató

A Csornahő kft. üzleti tervét áprilisban tárgyalja a képviselő-testület. Akkor lesz szó az esetleges díjemelésről is.

A szolgáltatási díjak alakulásáról Szabó István kifejtette: a közel 100 dolláros olajár, az emelkedő energiahordozó-díjak, a húsz százalék körül emelkedő villany, szennyvíz, illetve az infláció is előbb-utóbb áremelésre kényszeríti a kft.-t.

Másik hír a Csornahővel kapcsolatban, hogy a decemberi képviselő-testületi ülésen újabb öt évre Szabó Istvánt választották meg a társaság igazgatójának. A szakember a fűtőmű építése, azaz 1985 óta irányítja a távhőszolgáltatást. Előbb a győri hőszolgáltató vállalat csornai üzemének vezetőjeként, majd a kft. ügyvezetője lett 1993-ban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályázatokból szeretnének fejleszteni

Vásárosfalu - Kerékpárút építése, a faluközpont rendezése, pihenőhely kialakítása, a ravatalozó… Tovább olvasom