Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Hétszázalékos vízdíjemelés?

A Pannon-Víz Rt. bejelentette, mennyivel nőnek jövőre Kapuváron évi víz- és szennyvízdíjak.
A százhuszonnyolc települést ellátó Pannon-Víz rt. szerdai kapuvári régiós gyűlésén a tulajdonos önkormányzatok képviselői előtt Sipőcz Ernő vezérigazgató ismertette a cég idei eredményeit. Tájékoztatott a tervezett víz- és csatornadíjakról is.
A vezérigazgató elmondta: cége az országban először kapott ISO 14001-es, teljes körű környezetirányítási minősítést és mára a laboratóriuma is EU-s szabványokkal rendelkezik. Az idei év várható nyeresége több mint kétszázmillió forint lesz. Az eredményt egyre csökkenő létszámmal érték el. Tizenöt éve másfél ezer emberrel dolgoztak, napjainkra létszámuk hétszázhúszra csökkent. Vagyonuk megháromszorozódott: jelenleg huszonnégymilliárdos. A régióbeli fejlesztések között Sipőcz kiemelte a kapuvári szennyvíztisztító csaknem kétszázötvenmillió forintos korszerűsítését.

Külön a lakossági és közületi díjak

A várható víz- és szennyvízdíjak kapcsán elhangzott: jövőre a lakossági és közületi fogyasztást külön számolják a „fizessen az, aki szennyez" elv alapján.
A közületek szennyvize drágábban tisztítható, az önkormányzati intézményeknek viszont lakossági áron számolnak. Az új díjakat a november huszonötödikei közgyűlésnek még el kell fogadnia.
A lakossági árak nettó 135 forintról 144-re, a szennyvíz nettó 230-ról 249-re növekszik. Ez átlagosan hétszázalékos emelést jelent. A közületek esetében a két díj átlagosan nyolc százalékkal nő, de itt az áfa visszaigényelhető.
A tájékoztatón elhangzott: 2007-ig a vízbázisok fokozott védelmének tervei is elkészülnek. A részvénytársaság nagy hangsúlyt fektet kintlévőségeinek behajtására. A harminc napon túli tartozások mértéke mintegy száznyolcvanmillió forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két év alatt hatszáz bliccelő

Kapuváron két év alatt 15 milliós bevételt hoztak a fizetőparkolók, de van, ahol most is gond a parkolás, például a kórház körüli területeken. A fizetési morál napjainkra javul: míg két éve több mint harminchatezer forintot szedtek be havonta, ez napjainkra harmincháromezerre csökkent. Az órák telepítésére az önkormányzat mintegy hatmillió forintot költött.   Tovább olvasom