Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Hétfőtől a betegeké a kapuvári járóbeteg-központ

Péntek délután átadták a Kapuvári kistérségi járóbeteg-ellátó központot. A helyi kórház új intézménye 800 millió forintba került, az összeg tartalmazza a százmilliós eszközbeszerzést is.

A város tízszázaléknyi önrészével készült intézmény forrásait uniós pályázaton nyerte Kapuvár.

Az ünnepségen Hámori György polgármester kijelentette: az érrehabilitációs központ átadása után újabb gyöngyszemmel bővült Kapuvár egészségügyi ellátása. – Az elmúlt években a helyi kórház több mint kilencven százaléka megújult úgy, hogy a kórházba járó betegek mindebből szinte semmit nem vettek észre – mondta a polgármester, megdicsérve a Lumniczer-kórház dolgozóit. Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő hangsúlyozta, 1337 napja nincs a városnak aktív ellátása, ezt a hiányosságot némileg ellensúlyozza a tegnap átadott járóbeteg-központ.

Járóbeteg-központ: látványos épület új toronnyal és függőfolyosóval.
Járóbeteg-központ: látványos épület új toronnyal és függőfolyosóval.

Az intézmény főigazgatója, dr. Benedek Zoltán beszédében kiemelte, az új rendelő elődjét még 1982-ben vehették át a betegek, napjainkra szükségessé vált a komoly fejlesztés, melynek révén uniós szintű ellátásban részesülhetnek az ide látogató betegek. – Minden igényt kielégítő laborra, modern szakrendelőkre, színvonalas gyermekellátásra számíthatnak a kistérség lakói – jelentette ki a főigazgató. Hozzátette, az átadott intézmény szakrendelői már hétfőtől várják a gyógyulni vágyókat, az új rendelővel – függőfolyosóval – összekötött A épületbe a különböző szerződések megkötése után, 2011 márciusától költözhetnek be az orvosok, nővérek. Itt kap helyet az úgynevezett nappali kórház, az egynapos sebészet (már három éve működik) és a város vezetőinek reményei szerint ide kerülhet a jövőben esetleg helybe hozott sürgősségi betegellátás is.

Az új épület mellett a pályázat eszközbeszerzésekre is forrásokat biztosít, többek közt a röntgenosztály bővül egy százmillió forintos berendezéssel, de új gépeket kapnak a kardiológia és a szakrendelők is.

Olvasóink írták

 • 7. balisdavid 2010. december 03. 19:11
  „Mindenképpen örömteli a sikeres pályázat, azonban hozzá kell tenni, hogy mivel az "aktív kórházi ellátást kiváltó járóbeteg szolgáltatások" TIOP 2.1.3. nyertes pályázatáról van szó, nem olyan egyszerű csak úgy "visszaállíttatni" az aktív ellátást.
  Véleményem szerint egyes magánorvosi/magánkórházi rendeléseket (akár nem TB-támogatott szülészeti vagy sebészeti osztályt, VIP várótermekkel), valamint egy éjjel-nappal működő traumatológiai központot mindenképpen ki kellene alakítani, így (is) kompenzálva azt a súlyos hátrányt, hogy Kapuváron sem esetkocsi, sem rohamkocsi nem áll szolgálatban.
  Jó ötletnek tartom akár egy szakképzési-kutatási központ kialakítását is, ahol végzős orvostanhallgatókat fogadnának, akik adott esetben itt is maradnának a városban (pl. mentőorvosként).
  A várost képviselő két országgyűlési képviselőnek (Ivanics Ferenc és Magyar Zoltán) össze kellene fogni és nagy erőkkel, pártpolitikától mentesen lobbizniuk ezek megvalósításáért, bevonva ebbe a helyi döntéshozókat is (ideális esetben persze).”
 • 6. nilatak 2010. november 30. 09:42
  „Egy probléma van, hogy már egy sima kenőcs felíratásához is időpontot kell kérni pl. a bőrgyógyaszaton és várhatsz minimum egy hónapot, hogy bekerülj! Új orvos, új rend.....”
 • 5. tber 2010. november 29. 17:50
  „Kedves Mindenki! Szerintem irogatás helyett először olvasni kellene megtanulni az "A" épületre vonatkozott a 2011 márciusi kezdés csakis kizárólag - mert eddig ott csak a földszinten voltak rendelők és nem az újonnan ráépített emeleten. A szakrendelők már JÖVŐ héttől a felújított épületrészben tevékenykednek. A többi meg csak eszmefuttatás.Szerintem a nagy tudástól néhány embernek össze kellene abroncsolni a fejét nehogy szétfeszítse asok tudomány.”
 • 4. lacuslaszlo 2010. november 27. 11:24
  „Ivanics ur hatalomba kerültek, vajon nem azon kéne e "fáradoznia" hogy régi szerepét be tudja tölteni a patinás és már megújitott intézmény. Valamikor élen járt a tüntetések, demonstrációk szervezésében az emberek félrevezetésében. Tényleg ugy gondolja hogy jól képviseli a város érdekeit?
  Minden elismerésem a város vezetése, a korház vezetői , dolgozói részére, meg a pályázatok készitőinek.”
 • 3. rick_ 2010. november 27. 07:45
  „peet2

  p.pablowsky leírta a lényeget. Annyit tennék hozzá, hogy amennyiben a projekt az építés mellett tartalmaz eszközbeszerzést is, akkor az egyébként befejezett épület átadása nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyógyászati eszközöket is beszerelték, beüzemelték, a használatukat betanították stb. Ezen túlmenően ne felejtsd el, hogy eddig is fogadtak betegeket és most is fogadnak. Nyilván sokkal gyorsabban ment volna, ha ősszel azt mondják, hogy 3 hónapra roló lehúz, nincs se ellátás se semmi, aztán majd tessék jönni amikor minden a helyén van.

  Úgyhogy nyugodtan húzzál te egy sorszámot. :D”
 • 2. p.pablowsky 2010. november 27. 02:08
  „Az épület gyakorlatilag kész, és hogy ne bukják el az pályázati pénzeket át kellett adni.
  Illetve az ilyen pályázatok lezárása, szerződések megkötésének átfutásideje miatt simán tolódhat márciusig a költözés.
  Saját tapasztalat, totál kész épületre a telephely engedélyezéshez az engedélyek (ántsz, tűzoltóság stb. stb.) beszerzése, a sok aktatologató miatt majd 4 hónapba telt! Beküldöd a papírokat, 30 napjuk van a szemlézésre, majd attól számított 30 nap az engedély kiállítására. Ha hibajavítást kérnek az első szemlézés után (valamit mindig találhatnak), akkor hibajavítás, új szemle kérés, és innentől újra indul a 30 nap.

  A Margit hidat is átadták, mégsincs kész”
 • 1. peet2 2010. november 27. 01:14
  „Hogy is van ez?????????????
  Most átadták vagy nem...
  2011 márciusában költöznek az orvosok ,és addig mi lesz?????
  A beköltözés vége mikor lesz???????
  És Mikortol fogad rendszeresen betegeket ez az intézmény????
  nem.tudom lesz-e elmegyógyászati rendelés ,de a mostani"avatóknak adnám az első 10,sorszámot,várólistán kivül”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a megújult városházát Csornán

Átadták a felújított csornai városházát pénteken, a projekt eredményeként az épület megszépült,… Tovább olvasom