Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Harcolnak az anyaggödörért

Továbbra sem tisztázódott a dénesfai illegális szemétlerakó sorsa. A tulajdonjog nincs tisztázva még.
A dénesfaiak már a miniszterelnök segítségét kérik: járjon közbe, hogy megkaphassák a falu határában elterülő anyaggödör, az illegális szemétlerakó tulajdonjogát. A területet kezelő Nemzeti Földalapkezelő Szervezettel (NFA) ugyanis ebben nem jutottak közös nevezőre. A jegyző által megbírságolt, illetve a hulladék elszállítására felszólított NFA közben intézkedett a terület megtisztításáról.

Érthetetlen a hallgatás

A múlt hét végén és még tegnap is a Rekultív kft. munkagépei dolgoztak az anyaggödörben, körülbelül négyszáz köbméternyi szemetet szállítottak el. A munka kezdetekor az NFA győri képviselői is jelen voltak, de érdemi információval nem rendelkeztek az ingatlan sorsáról. Takács Lajos dénesfai polgármester viszont nem maradéktalanul elégedett, mivel a tulajdonjogról továbbra sem esik szó.
– Íme a példa, hogy háromnapos munkával csodát lehet művelni egy elhanyagolt földdarabon – mondja, mialatt a markolók dolgoznak a háttérben. – Ezt egyébként az önkormányzat is elvégeztette volna, ha a három év alatt sikerül elbírálni a kérésünket. Ezt nem tette meg az NFA, a büntetést sem fizette ki, de legalább a szemét elszállításáról intézkedtek. Kíváncsian várom, hogy mi történik a következő lépésben.

Fogy a türelem

A dénesfaiak türelme a három év alatt elfogyott. Ezért Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek írt levelet a település első embere. Kérte, hogy a volt kavicsbányát, ami a második világháború előtt is a községé volt, megkaphassák. Tájékoztatták a kormányfőt terveikről, a horgásztó és a szabadidőpark kialakításáról. Takács Lajos úgy fogalmazott: nem szeretnék, ha a már most is kétszáz oldalnyi irathalmaz tovább növekedne, konkrét választ akarnak.

„ Így nem maradhat"

– Egyértelmű számunkra az időhúzás, a döntés elodázása, csak az okokat nem sejtjük. Azt várjuk, mondják ki végre, megkapjuk a gödröt, vagy nem. Ha igen, a jó gazda gondosságával kezeljük, rendbe tesszük, de ha nem, akkor az állam kezdjen vele valamit, mert így parlagon a határban nem maradhat – mondta a dénesfai polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bárói frigy Rábapordányban

Idegen rendszámú autók lepték el szombaton Rábapordányt. Báró Gilbert Elias Corine és báró de Ranitz Pal Ferenz kötött házasságot a falucskában. A győri püspökségtől kibérelt rábapordányi katolikus templom tegnapelőtt egy órára reformátussá alakult. Bár a meghívottak sietve elfoglalták helyüket, a szertartás váratott magára. Tovább olvasom