Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

H1N1: Orbán Viktor beoltatja magát

Csorna - A Fidesz-elnök szerint az új parlamenti többségnek ki kell vizsgálni a legvérlázítóbb ügyeket.

– Úgy látom, az országot két dolog foglalkoztatja leginkább ezekben a hetekben: az új influenza és a válság. Kezdjük az elsővel. Ön beoltatta magát? – tettük fel a kérdést Orbán Viktor Fidesz-elnöknek, aki kedden párttaggyűlésen vett részt Csornán.

– A jövő héten fogom.

– A családja is megteszi?

– A gyerekeket már beoltották az iskolában. Egyedül a feleségem nem vállalkozott rá, mert soha nem oltatja be magát semmivel. Azt mondja, ő lesz a kontrollcsoport a családban.

– A Fidesznek van álláspontja az oltásról?

– Elmúltak már azok az idők, amikor párthatározatra volt szükség egy oltásról. Mindenki döntse el maga, mit kíván tenni.

Orbán Viktor Fotó: B. A.
Orbán Viktor Fotó: B. A.

– Mit cselekedtek volna másként H1N1-ügyben, ha a Fidesz kormányoz?

– Az oltás ügyében ugyanazok a bajok ütik fel a fejüket, mint bármely más területen: kiszámíthatatlanság, szervezetlenség, összevissza beszéd. Általában a határozott, iránymutató kormányzás hiányzik. Egy dologgal biztosan muszáj foglalkozni, de csak akkor, ha túl vagyunk a járványon: meg kell nézni, miért egy offshore cégtől rendelt vakcinát a kormány, és hogy ez okozott-e pluszköltséget. Nem volna helyes, ha kiderülne, hogy meglopnak bennünket oltás ürügyén. Ez azonban pénzügyi és nem egészségügyi kérdés.


– Ha már az önök esetleges kormányzásánál tartunk: mintha közmegegyezés lenne arról, hogy a Fidesz nyeri a 2010-es választást. Nem tart attól, hogy elbizakodottá válik a párt?

– Attól nem, de attól igen, hogy ha az emberek lefutottnak látnak egy mérkőzést, akkor nem akarnak benne részt venni. A demokrácia azonban nem arról szól, hogy melyik párt győz, hanem arról, hogy a választók szavazatukkal kijelölik, milyen irányba haladjon az ország.


– A csornai időközi választás első fordulójában is azért volt mindössze 22 százalékos a részvétel, mert az emberek lefutottnak tartották a meccset?

– Részben, de biztosan szerepet játszhatott benne az is, hogy az utóbbi időben a politika elfordult az emberektől. Emellett biztosan sokan azt kérdezték magukban, minek válasszanak néhány hónapra parlamenti képviselőt, amikor tavasszal úgyis új választásokat tartanak. Én azért vagyok most Csornán, hogy elmondjam, a választás becsületbeli ügy: a Fidesz szerint Magyarország egyetlen városa, egyetlen falva és egyetlen polgára sem maradhat parlamenti képviselet nélkül. Arról nem beszélve, hogy november végén sorsdöntő szavazás lesz az Országgyűlésben a költségvetésről. Volt már példa arra, hogy egyetlen vokson múlt az igen vagy a nem.


– Mennyi esélyt lát arra, hogy a Fidesz kétharmados többségbe kerül a parlamentben tavasszal?

– Csodaszámba menne, és én nem szeretek csodákat célként kitűzni. Józan, két lábbal a földön álló ember vagyok, csak az ésszerű kalkulációban bízom. Eszerint ha jól dolgozunk, megkapjuk az emberek többségének a támogatását és rossz kompromisszumok, azaz koalíciókötés nélkül tudunk kormányprogramot adni az országnak.

Orbán Viktor: ˝Az MSZP a törvények fölé, a Jobbik a törvényen kívül helyezi magát. Világossá kell tenni, hogy Fidesz-kormányzás esetén lesznek az országban mindenkire vonatkozó szabályok.˝ Fotó: Bertl
 Orbán Viktor: ˝Az MSZP a törvények fölé, a Jobbik a törvényen kívül helyezi magát. Világossá kell tenni, hogy Fidesz-kormányzás esetén lesznek az országban mindenkire vonatkozó szabályok.˝ Fotó: Bertleff András

– Az ön első kormányzásához képest mit változtatna és mit tartana meg esetleges második miniszterelnöksége során?

– Tizenegy éve az ország nem úszott nyakig a korrupcióban. Ma lopnak, csalnak, hazudnak. A kormányzó elit a legszemérmetlenebb módon kifosztja, eladósítja, tönkreteszi az országot. Még ha nagy nehezen rács mögé is jut valaki, akkor ott is fizetést kap. Az ember úgy érzi, az arcátlanságnak nincs határa. Mindenki rendcsinálást és elszámoltatást vár: ha a következő kormány a törvények keretei között nem felel meg ennek, néhány hónap múlva szedheti a sátorfáját, akármilyen arányban is győzött. A következő parlamenti többségnek kutya kötelessége lesz, hogy a legvérlázítóbb ügyeket kivizsgálja, a nyilvánosság elé tárja, megnevezze a felelősöket, és megadja az igazságszolgáltatásnak a lehetőséget, hogy kiszabja a jogosan járó súlyos büntetéseket. Ez új elem 1998-hoz képest. Amit mindenképpen megtartanék, az a két fő irány: munkahelyeket kell teremteni és segíteni azokat, akik gyereket vállalnak.


– Milyen fő üzenetei lesznek a Fidesz választási kampányának?

– Nem tudom, hogy a kampányosok milyen szellemes mondatokat találnak ki. Én arról fogok beszélni, hogy rendet kell teremteni az országban, hogy mindenki, aki dolgozni akar, munkalehetőséghez juthat, és hogy a családokat meg fogjuk becsülni.


– Tölgyessy Péter, az ön korábbi frakciótársa a múlt héten úgy vélekedett, hogy itthon nem az MSZP, hanem a Jobbik, általában pedig a külföld lesz a leendő Fidesz-kormány legnagyobb ellenfele, amely mindennap szavaz Magyarországról, amikor állampapírt vásárol. Mit gondol erről?

– Tölgyessy Péter elfogult a mi javunkra, vele ellentétben nem hiszem, hogy lefutott lenne a választás. A külföldtől én egyáltalán nem tartok. A legnagyobb európai pártcsalád, az Európai Néppárt alelnökeként személyes jó viszonyban vagyok a nagy európai országok élén álló vezetőkkel Merkel asszonytól Sarkozy elnökig. Ami az állampapír-vásárlást illeti: Magyarország sikeres ország lesz, sokkal nagyobb kereslet mutatkozik majd a magyar állampapírok iránt, mint most.

– A csornai időközi választáson a Jobbik megelőzte az MSZP-t. Mit gondol a párt, és általában a szélsőségek erősödéséről?

– Ma az igazi küzdelem a józan ész politikája és a szélsőséges politika között zajlik. A Fideszen kívül nem nagyon látok senkit, aki a józan ész nevében cselekedne. Két szélsőséggel harcolunk egy időben. Az egyik az MSZP, hiszen az ország kifosztása, a korrupció, a jogállamiság leépítése a szélsőségesség kategóriájába tartozik. A másik, a Jobbik erőszakos szélsőség, és én az erőszak ellen vagyok. Azért szervezzük az államot, hozzuk létre a parlamentünket és a kormányunkat, hogy békés, nyugodt, kiszámítható, sikerre esélyt adó életünk legyen. A Jobbik mindennek a tagadása. Az MSZP a törvények fölé, a Jobbik a törvényen kívül helyezi magát. Világossá kell tenni, hogy Fidesz-kormányzás esetén lesznek az országban mindenkire vonatkozó szabályok, amelyek fölé vagy amelyeken kívül senki sem helyezheti magát.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. lótusz 2009. november 29. 12:32
  „orbánék miért nem merték felvállalni mikor morvai ajánlotta hogy a tv-ben mindhárom párt mondja el az embereknek a programját. a fidesz nem vállalta. a jobbik az egyetlen emberpárti párt és orbán jól tudja ezt. ne feleggyük a fidesznek is izraeli a testvérpártja és budapesten rogán antal körzetében épűl a zsidócsillagos luxushotel. de aki nemzeti jelképet visel, a fidesz is szélsőségesnek tartja. hát hol élünk nem magyarországon????”
 • 60. JunkieBoy 2009. november 27. 13:08
  „kemény a cenzura... fideszre szavaztatok mi?:)”
 • 59. JunkieBoy 2009. november 26. 23:42
  „Olvastam hogy többen kellemesen csalódtak Orsós bocs.. Órbán úrban....
  De ha nem vettétek volna észre az évek alatt ebben az undorító szinházban Orbán és társai nagyon eljátszották a szerepüket... megetettek, bepaliztak mindenkit, behizelegték magukat az emberekhez, azt mondták mindig amit hallani akarnak! Hatalomra jutottak, és elloptak, eladtak mindent, káoszt és gyülöletet szítottak... A Médiával módszeresen félrevezetik az embereket.... És mindezek után még megválasztjátok őket? <moderálva>
  Biztos van erre is valami jó dakota közmondás....”
 • 58. JunkieBoy 2009. november 26. 23:04
  „moderálva off”
 • 57. NoBo 2009. november 23. 09:00
  „http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/20091120-1111-tevhit-a-h1n1gyel-kapcsolatban.html”
 • 56. aradizsolt 2009. november 20. 09:07
  „Orbán Viktor nem a szélsőségektől fél hanem attól, hogy lesz valaki aki a nemzet érdekeit tartja szem előtt és ezt az új kormánytól is meg fogja követelni akár lesz annak Jobbik által delegált tagja akár nem. Nincs itt szó semmiféle gyűlöletkeltésről amivel a média mindkét oldalról próbálja eteni a válsztópolgárokat. Az EP választás eredményei fényesen bizonyították, hogy a valódi magyarokat nem lehet már többé megetetni.”
 • 55. Válint Julianna 2009. november 20. 07:29
  „Jó lenne időben felébredni a "lázálomból"!
  Gondolkodni kellene arról is, hogy mit tud tenni értünk "Gábor és Krisztina"!
  Ők sem magukra gondolnak, hanem a megbízóikra. Mert bizony vannak megbízóik!
  Olvassátok el a Magyar Fórum "Új Proletárpárt" cikkét. Minden sora igaz - sajnos -.
  Az abban szereplő tényeket hol cáfolta a nagyasszony? Hol máshol mint az ATV-ben. Kálmán Olga elfelejtett rákérdezni élesben a tényekre. Erről csak ennyit. Mindenki gondolkodjon el a saját és gyermekei jövőjén.
  Ebben az országban az IGÉRETEK ÉS A LEHETŐSÉGEK KÖZÖTT KELL VÁLASZTANI.”
 • 54. zoli77 2009. november 20. 00:54
  „Hülyeség ellen nincs orvosság!”
 • 53. reális 2009. november 19. 21:02
  „Orbán Viktor elment Csornára, megfegyelmezte ővéit, fülénél fogva is rángossak el a fideszhez tartózó szavazókat a cél érdekében! Miért nem beszélt nyílt forúmon? Kitől és mitől félt?”
 • 52. pinquin 2009. november 19. 15:24
  „Minden JOBBIK-osnak, akik szerint a JOBBIK egyáltalán nem erőszakos,csak a HAZA IGAZÁT AKARJA...
  hu.wikipedia.org/.../Az_MTV-székház_ostroma
  2006.szeptember 19.-én az MTV dolgozói "buliból" felgyújtották a saját székházukat!!!
  Hamar felejtetek!”
 • 51. Túrabakancs 2009. november 19. 12:29
  „petermeister! /49/
  Bizony igazad van, én sem értem az emberek összevissza kirohanásait egyszer jobboldalra, másszor
  baloldalra értve! Kíváncsi vagyok, hogy a jövő évi választásoknál ezek szerint a baloldal, vagy
  a radkiálisabb pártok fognak-e előnyt élvezni. Mindenki érdekében mondom, a második verzió
  legyen a befutó, mert az első esetében Magyarországnak " annyi" lesz.”
 • 50. Phobos 2009. november 19. 12:23
  „re 49
  mert egy csapat, mindenek felett !”
 • 49. petermeister 2009. november 19. 11:37
  „Kezdem szégyellni magam miattatok... Pár hónapja még Fletóra, meg Bajnaira fröcsögtetek, most Orbánra... A cikk szar, tiszta sor. De, hogy nekik kellene jönniük, az is. Ne forduljatok ki magatokból néhány havonta, ezt a mocsok viselkedést hagyjátok meg a baloldali vezetőiteknek!!!”
 • 48. 13.István 2009. november 19. 10:06
  „T. győrinagyi ! Az mindannyian tudjuk,hogy nem sok marad,de reméllem a józan ész
  sokakban marad, és abból amit mindenki aki tud és józanul gondolkodik azt egyenlőre nem mondjuk ki !
  Majd ÁPRILIS-ban!!”
 • 47. mais 2009. november 19. 10:02
  „UNALMAS már ... ez az egész nagyon fel van fújva!!!!!”
 • 46. győrinagyi 2009. november 19. 08:24
  „43-nak: de miből???????”
 • 45. lótusz 2009. november 19. 06:13
  „t a ibi hogy milyen jól látod! már egyformán utálom őt a bajnaiékkal. a jobbikot nevezi szélsőségnek mert az kiáll a magyarokért. joga van egy nemzetnek kiállni a népért és értékeiért. de itt azt nevezik szélsőségnek. holott a mi földünket értékeinket herdálják idegen nemzetek. orbán is félti hatalmát. gábor légyszives jussatok a parlamentbe!!!! egyetlen igaz párt a jobbik szebb jövőt”
 • 44. Deir_Yassin 2009. november 18. 23:18
  „Halgass a szivedre és ne szavazz a Fideszre!”
 • 43. jánosi 2009. november 18. 22:51
  „Orbánnak nagyon meggyőző a jelenlegi szövege. Ha négyzetgyököt vonok belőle, mint várható
  teljesítés, akkor is a mai fiúkhoz képest kolosszális teljesítmény várható ...........”
 • 42. t-a-ibi 2009. november 18. 22:00
  „Ez az ember változott, jobban tud hazudni!
  Bizony kell is, mert idáig semmit nem csinált. De ezt megtanulta "sorostól"-és a többi rablótól.
  Nyolc évig hülyítették a népet, hogy az maszop-szadesz így, hogy a maszop-szadesz úgy, közben meg asszisztáltak mindenhez.
  Egyet tesznek kiválóan, az adónkból jól meggazdagodnak.

  EZEKNEK CSAK TÉRKÉP E TÁJ. NEKÜNK HAZÁNK. BIZONY LIKUD TESTVÉR!”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háromtornyú templom környéke megszépül

Várhatóan még idén felújítják pályázati támogatásból Szanyban a templomot körülvevő területet. Tovább olvasom