Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Gyorsabban érkezik a segítség

Végeztek a csornai mentőállomás felújításával, átalakításával. Több mint ötvenmillió forintot költöttek az épületre, javultak a dolgozók körülményei és riasztáskor gyorsabban indulhatnak útnak a mentők.

Holnap adják át ünnepélyesen a kívül-belül felújított csornai mentőállomást. Az Európai Unió által is támogatott program részeként készült el a rekonstrukció. Az országban 22 új mentőállomás épül és elvégzik 60 már meglévő korszerűsítését is. 178 mentőkocsit és 22 mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba. Jelentős értékben szereznek be orvostechnikai és oktatási eszközöket. A projekt összköltsége 10,9 milliárd forint.

A felújított épületből gyorsabban indulhatnak el a mentők egy-egy riasztás esetén.
A felújított épületből gyorsabban indulhatnak el a mentők egy-egy riasztás esetén.

A csornai mentőállomást 1972-ben adták át, jelenleg 27 munkatársa van, körzetükhöz 40 település tartozik. Az állomás dolgozói éves szinten megközelítőleg mintegy 1500 mentési feladatot látnak el. Munkahelyük állaga az elmúlt évtizedekben alaposan leromlott. (Kisalföld, 2013. november 26.) A falak vizesedtek, a szerelvények elöregedtek, a berendezés elavult. A mostani rekonstrukció során, mely több mint 50 millió forintba került, többek között automatizálták a garázskapukat és az udvari kaput. Gépkocsimosót, fertőtlenítő helyiséget alakítottak ki, CO-érzékelőt építettek be. Szigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat és a tetőzetet, napkollektoros melegvíz-rásegítőt építettek ki hőtároló tartállyal.

Kialakították a fekete-fehér öltözőt, újraépítették az aljzatot, felújították a burkolatot, a mentőtiszti szobát és zuhanyzót. Lett veszélyeshulladék-tároló, biológiai szennyesraktár. A munkálatok ideje alatt a csornai Margit Kórház biztosított ideiglenes elhelyezést a mentőállomás számára.

A fejlesztések eredményeként a kivonulási idő csökken a jövőben, például a motorizált garázskapuk beépítésével. Az épület energetikai korszerűsítésével az üzemeltetés is kevesebbe kerül. A Bartók Béla úti állomást átadó ünnepség szerdán délelőtt tizenegy órakor kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatás diákoknak Cakóházán

Iskola- és óvodakezdési támogatással igyekezett segíteni a helyi családoknak az önkormányzat. Tovább olvasom