Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Győri kosarasok tragédiája - Lezárult a tömegbaleset vizsgálata

Kiderítette a vizsgálat azt is, hogy a busznak nem volt érvényes műszaki engedélye, sofőrje pedig lejárt jogosítvánnyal vezetett.


Mint arról részletesen tudósítottunk, a 85. számú főúton Vitnyéd felől Kapuvár irányába közlekedett 2013. szeptember 7-én 13 óra 55 perckor személygépkocsijával K. Mihály kapuvári lakos. A 69 éves sofőr figyelmetlensége miatt letért a jobb oldali útpadkára, majd áttért a szembejövő forgalmi sávba és összeütközött a Sopron irányába közlekedő autóbusz jobb oldali elejével. Az autóbusz vezetője megpróbálta elkerülni az ütközést, a hirtelen kormánymozdulattól járműve megdőlt és az árkon át a szántóföldre csapódott.

A balesetben az autóbusz utasai közül ketten életüket vesztették, heten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.

A személygépkocsi vezetője a baleset okozásáért a felelősséget teljes mértékben elismerte.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a biztonsági övekkel felszerelt autóbuszon az öveket senki sem használta. Az orvosszakértő véleménye szerint, amennyiben az utasok használják a biztonsági övet, a halálhoz vezető sérülések elmaradtak volna, a súlyosan sérültek is csak könnyű sérülést szenvedtek volna.


Győri kosárlabdacsapat tragédiája Vitnyédnél. Fotók: Cs.K.A

Az autóbusz a baleset időpontjában a közúti közlekedésre alkalmas állapotban volt, de érvényes műszaki engedéllyel nem rendelkezett.

Az autóbuszt vezető F. Gábor lejárt jogosítvánnyal vezette a járművet. A rendőrség a jármű tulajdonosa ellen érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés szabálysértése, valamint a buszvezetővel szemben érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés és engedély nélküli vezetés miatt kezdeményezett szabálysértési eljárást. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az autóbusz vezetője a megengedett sebességet túllépte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság K. Mihály kapuvári lakos ellen tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a vizsgálatot befejezte. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás Himodon - Csökken a fizetési hajlandóság

Tovább olvasom